Interviu de colecţie cu Cristina Ţopescu şi Andrei Gheorghe: Românii îşi aplaudă eroii cu o singură condiţie - să fie morţi

Interviu de colecţie cu Cristina Ţopescu şi Andrei Gheorghe: Românii îşi aplaudă eroii cu o singură condiţie - să fie morţi

Cristina Ţopescu a realizat un interviu cu Andrei Gheorghe în 2007 FOTO Captură video

În memoria Cristinei Ţopescu, care a murit la 59 de ani, a fost publicat pe YouTube un interviu realizat de jurnalistă cu omul de radio Andrei Gheorghe, care astăzi ar fi împlinit 58 de ani.

Cristina Ţopescu şi Andrei Gheorghe şi-au găsit sfârşitul în moduri similare la diferenţă de un an şi 10 luni. Cei doi au avut în ultimele perioade ale vieţilor lor parte de singurătate şi de tristeţe din cauză că nu îşi mai găseau locul în televiziune şi radio.
 
În 2007, pe vremea când lucra la Prima TV, Cristina Ţopescu făcea un interviu cu Andrei Gheorghe în cadrul rubricii „Interviurile Cristinei Ţopescu“. 
 
La începutul discuţiei, cei doi fac referire la mizantropie, Cristina Ţopescu rostind definiţia cuvântului mizantrop, care „înseamnă că nu te simţi extraordinar printre oameni“.
 
„Dacă am o maşină, inevitabil găsesc ceva ce îmi place la acea maşină. Dacă am un câine, inevitabil la acel câine găsesc ceva ce îmi place. Dacă am un om, inevitabil găsesc ceva ce nu îmi convine“, spunea Andrei Gheorghe, în timp ce Cristina Ţopescu a replicat: „Nu sunt departe de tine“. 
 
„Eu sunt nervos tot timpul. Cred că furia sau mânia mă conduc. Am nevoie de genul ăla de extaz, mă simt bine în confruntare, îmi place să o produc. (…) Cel care îşi bate joc de tine îşi bate joc în măsura în care tu îi permiţi. Şi ar fi bine să îi dai peste mână “, a mai spus Andrei Gheorghe în timpul interviului.
 
Redăm în continuare câteva pasaje din interviu: 
 
Cristina Ţopescu: Cum e societatea românească?

Andrei Gheorghe: Societatea românească este formată din indivizi care îşi urăsc semenii, care detestă vârfurile, care se simt stresaţi şi stânjeniţi de cei iesiţi din normă şi care nu-şi aplaudă eroii decât cu o singură condiţie: să fie morţi.

Cristina Ţopescu: M-am întrebat ce te-a supărat pe tine atât de tare încât să renunţi la colaborarea cu un om alături de care ai stat atât de mult timp, Adrian Sârbu.

Andrei Gheorghe: Nu îmi mai plăcea.

Cristina Ţopescu: Ce nu îţi mai plăcea la Pro?

Andrei Gheorghe: Ce emisiune aş mai putea să fac eu la Pro? Nu m-aş mai simţi găzduit în grilă. Nu mai eram confortabil, nu îmi mai găseam locul. Dezamăgiri, nemulţumiri, proiecte ratate…
 
Cristina Ţopescu: În ce măsură, în cazul tău, imaginea se suprapune cu personajul?

Andrei Gheorghe: Se suprapune. Fac ce e aproape de mine şi comunic ceea ce e în mine. Nu inventez atribute noi şi în general nu funcţionează întâmplările astea pentru că după ceva vreme se toceşte haina.
 

Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în casă la 59 de ani 

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă. 
 
 
Potrivit poliţiei, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii din Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.
 
 

Cristina Ţopescu, fiica îndrăgitului comentator sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut la Oradea, în 1960, şi a absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, secţia engleză-italiană.

Ea a fost arestată în 1989 timp de trei luni, după ce a fost prinsă încercând să fugă din ţară.

S-a făcut remarcată la pupitrul ştirilor, fiind ani buni craincă la Pro TV, apoi principala prezentatoare a buletinului de ştiri de la Prima TV, timp de 12 ani. În 2013, ea a demisionat după ce s-a înscris în PSD. Cristina Ţopescu a lucrat şi la Antena 3.

 În ultima perioadă, după ce declarase că se retrage din presă, a continuat să realizeze emisiunea „Interviuri (ne)convenţionale“ la Canal 33. De la finalul anului trecut, Cristina Ţopescu era consiliera ministrului Sănătăţi, Victor Costache.

Andrei Gheorghe a fost găsit mort în baie la 12 ore de la deces, la vârsta de 56 de ani, pe 19 martie 2018

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk (Rusia). A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia rusă-engleză (1986).
 
Între anii 1993-2009 a realizat emisiuni de radio: „13-14“ (Pro TV, apoi Radio 21 şi Radio Total), „Cu Gheorghe şi Mihaiu“ (Radio Guerilla).
 
A fost prezentator la „Lanţul slăbiciunilor“ (Pro TV), „Gheorghe" (Antena 1), moderatorul emisiunii „Rătăciţi în Panama“, director de programe Mediapro (1996-2003), consilier de marketing la Antena 1 (2003-2004), consilier şi realizator la Realitatea TV (2004-2008). În octombrie 2010, prezenta „Clubul de poker“, la Prima TV, şi „Salutare Naţiune“, la postul Prime TV din Republica Moldova.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările