Harvey Weinstein ar fi vrut să se sinucidă. După câteva ore, producătorul a făcut un gest sfidător în faţa camerelor FOTO

Harvey Weinstein ar fi vrut să se sinucidă. După câteva ore, producătorul a făcut un gest sfidător în faţa camerelor FOTO

Harvey Weinstein a fost unul dintre cei mai apreciaţi producători de la Hollywood, recompensat cu un Oscar şi numeroase alte trofee FOTO Guliver/Getty Images

Harvey Weinstein (65 de ani), pe care zeci de femei îl acuză de viol şi hărţuire sexuală, ar fi vrut să se sinucidă, în urma unei „dipute în familie“. La câteva ore distanţă însă, producătorul de film şi-a schimbat complet atitudinea şi a făcut un gest sfidător faţă de reporterii care au încercat să-l abordeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul de film Harvey Weinstein (65 de ani), acuzat de hărţuire sexuală şi viol de cel puţin 30 de femei din industria de divertisment americană, ar fi încercat să se sinucidă după o dispută avută cu una dintre fiicele sale. 

Se pare că miercuri, în jurul orei 22.30, poliţia din Los Angeles a primit un telefon de urgenţă de la Remy Weinstein (22 de ani), fiica lui Harvey Weinstein din prima sa căsătorie, cu producătoarea de televiziune Eve Chilton. 

Tânăra a cerut intervenţia autorităţilor precizând că tatăl ei are „porniri suicidale şi este foarte deprimat“, scrie TMZ. Reprezentanţi ai poliţiei au confirmat pentru Variety că au dat curs unui apel venit de la domiciliul lui Remy Weinstein, motivul fiind „o dispută familială”. Agenţii au părăsit locul după ce au constatat că nu a avut loc niciun incident, scrie Daily Mail.

Harvey Weinstein şi fiica lui, Remy Weinstein FOTO Getty Images

În această dimineaţă, atitudinea lui Harvey Weinstein a fost cu totul alta, făcând un gest sfidător la vederea reporterilor aflaţi la sediul avocaţilor care îl reprezintă. Producătorul le-a arătat degetul mijlociu. 
   
Harvey Weinstein le-a arătat degetul mijlociu jurnaliştilor FOTO MEGA

Harvey Weinstein anunţa că va pleca în Europa pentru a se interna într-o clinică de reabilitare, însă, aparent, planurile sale s-au schimbat, iar mogulul va căuta ajutor de specialitate pentru a-şi trata adicţia sexuală şi tulburările de comportament chiar în Statele Unite, în Arizona. 

Potrivit Daily Mail, FBI a început o anchetă oficială asupra acuzaţiilor aduse producătorului, iar decizia de a rămâne în Statele Unite pentru a urma un tratament de specialitate, şi nu într-o clinică din Elveţia, ar putea avea legătură şi cu faptul că Harvey n-ar trebui să părăsească teritoriul ţării pe parcursul anchetei. 

Se pare că producătorul căzut în dizgraţie are schimbări de dispoziţie, pentru că la ieşirea din clădirea a acceptat să stea de vorbă fugitiv cu jurnaliştii. „Nu mă simt bine deloc, dar încerc să-mi revin, trebuie să caut ajutor“, le-a spus Harvey reporterilor, la plecare.
 
Pe de altă parte, o sursă apropiată lui Harvey, declara pentru TMZ că mogulul este în mod surprinzător extrem de calm în ciuda scandalului sexual în care este implicat: „Are momente de nelinişte uneori, însă, în cea mai mare parte a timpului, este surprinzător de calm.“
 
Harvey Weinstein a fost concediat din compania de film Weinstein, pe care a fondat-o împreună cu fratele lui, Bob Weinstein (62 de ani), în ciuda rugăminţilor acestuia de a-i fi acordată o nouă şansă. „Tot ceea ce cer este să îmi daţi voie să caut ajutor de specialitate. Acordaţi-mi o a doua şansă. Ceea ce face compania este greşit, dar şi ilegal, iar concedierea mea va distruge compania“, scria Harvey într-un email către conducerea companiei Weinstein. 
 
Consiliul Academiei va discuta acuzaţiile aduse producătorului

Cândva considerat un „zeu“ al cinematografiei americane, astăzi Harvey Weinstein a căzut în dizgraţie, iar reputaţia sa este complet distrusă de zecile de acuzaţii de hărţuire sexuală şi viol. După ancheta publicată săptămâna trecută de jurnaliştii de la The New York Times, în care mai multe femei au dezvăluit că au fost hărţuite sexual de producătorul american, zeci de alte actriţe şi-au făcut curajul de a vorbi public despre abuzurile lui Weinstein. Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Asia Argento, Ashley Judd, Rose McGawn, Léa Seydoux şi Cara Delevingne sunt doar câteva dintr-o listă lungă de femei care au trăit astfel de experienţe traumatizante. 

De altfel, nume mari de la Hollywood, care cândva îi erau prieteni, l-au condamnat public pe Weinstein pentru faptele sale. Şi Academia Americană de Film a anunţat că o întâlnire extraordinară, în care va fi discutat cazul Weinstein, va avea loc sâmbătă, scrie Reuters, citată de News.ro. „Academia găseşte comportamentul descris în acuzaţiile făcute împotriva lui Harvey Wenstein drept respingător, dezgustător şi în antiteză cu standardele Academiei şi ale comunităţii creative pe care o reprezintă“, se arată în comunicatul transmis miercuri.

Într-o declaraţie pentru Page Six, Harvey a spus că nu îl întristează atitudinea unor oameni din industrie pe care i-a considerat prieteni apropiaţi. 
 
De asemenea, soţia lui Harvey Weinstein, designerul Georgina Chapman (41 de ani), a anunţat că va divorţa, în urma acuzaţiilor aduse soţului ei. Ulterior, Harvey a spus că este profund devastat de faptul că şi-a pierdut soţia şi copiii, însă a precizat că înţelege situaţia: „Susţin decizia ei. Nu m-am opus când am discutat despre despărţire, am încurajat-o să facă ceea ce îi spune inima. Ştiu că trebuie să facă ceea ce este mai bine pentru copii, pentru ea şi pentru afacerea ei. Are 130 de angajaţi. Nu vreau să sufere mai mult decât o face deja. O iubesc cu adevărat pe Georgina şi sper ca într-o zi să ne împăcăm, deşi acum nu cred că asta va fi posibil.“
 
Mogulul a mai declarat că cere iertare „tuturor celor răniţi de acţiunile mele“, deşi susţine că toate interacţiunile au fost consimţite.

Harvey Weinstein şi soţia lui Georgina Chapman FOTO Getty Images 

citeste totul despre: