Harvey Weinstein, filmat în timp ce era pălmuit într-un restaurant: Eşti o mizerie de om pentru ce le-ai făcut acelor femei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Harvey Weinstein, producătorul de film american căzut în dizgraţie în urma scandalului sexual, a fost lovit şi umilit în timp ce lua cina într-un restaurant din Arizona.

Harvey Weinstein a fost atacat în timp ce lua masa într-un local din apropierea centrului de reabilitare unde este internat după ce aproape o sută de femei l-au acuzat de viol şi hărţuire sexuală. 

Unul dintre bărbaţii care se aflau în restaurant s-a apropiat de masa la care era aşezat mogulul şi i-a spus că îl apreciază şi ar dori să facă o poză împreună, după cum a povestit managerul localului pentru site-ul TMZ.com, care a obţinut şi filmarea incidentului. 

Weinstein l-ar fi refuzat politicos pe bărbat, precizând că ar prefera să nu facă o poză în acel moment, i-a strâns mâna, iar bărbatul s-a întors la masa lui. În momentul în care producătorul se îndrepta spre ieşire, acelaşi bărbat s-a apropiat de el şi i-a spus „Eşti o mizerie de om pentru ce le-ai făcut acelor femei! Ieşi naibii de aici!“, după care l-a lovit de două ori peste faţă. 

Harvey Weinstein a ales să nu cheme poliţia şi a părăsit restaurantul. Bărbatul care l-a atacat a recunoscut pentru TMZ că era sub influenţa alcoolului. 

Harvey Weinstein este cel mai detestat personaj din America după ce la finele anului trecut au ieşit la iveală abuzurile mogulului, aproape 100 de femei acuzându-l pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Asia Argento, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. 

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie, a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 

De asemenea, scandalul sexual a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care au participat milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“.

  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite