Harry şi Meghan renunţă la denumirea fundaţiei caritabile, după ce regina le-ar fi interzis să folosească cuvântul „royal” în scopuri comerciale

Harry şi Meghan renunţă la denumirea fundaţiei caritabile, după ce regina le-ar fi interzis să folosească cuvântul „royal” în scopuri comerciale

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor folosi cuvântul „Royal” în denumirea afacerilor lor. FOTO Peter Summers/Getty Images

Un purtător de cuvânt al Ducelui şi Ducesei de Sussex a declarat, vineri, că, având în vedere regulile specifice guvernului britanic în legătură cu utilizarea cuvântului „Royal”, cuplul a fost de acord ca noua lor organizaţie non-profit să nu fie denumită Sussex Royal Foundation.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ducele şi ducesa de Sussex intenţionează să nu mai folosească denumirea „Sussex Royal”, din primăvara anului 2020", a spus purtătorul de cuvânt.

Harry şi Meghan au surprins pe toată lumea, luna trecută, când şi-au anunţat planurile de a se retrage din familia regală britanică şi intenţia de a „trece la un nou model de lucru”. În acelaşi timp, a ieşit la iveală că cei doi au solicitat înregistrarea ca marcă globală a denumirii „Sussex Royal”, care acoperă sute de activităţi - de la printuri, îmbrăcăminte, campanii, strângeri de fonduri caritabile, educaţie şi servicii de îngrijire socială.

Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni, o sursă regală a declarat pentru CNN că utilizarea cuvântului „Royal” a fost reanalizată de către Regina Marii Britanii, care le-ar fi interzis folosirea în scopuri comerciale.
 
Vineri, purtătorul de cuvânt al cuplului a spus că cererile de înregistrare a mărcii au fost anulate.
 
Prinţul Harry şi Meghan au fost deja de acord să renunţe la folosirea titlurilor regale şi să restituie sumele pe care le-au cheltuit pentru renovarea reşedinţei lor oficiale. Totodată, ei au renunţat la beneficiile finanţate din bugetul de stat şi vor independenţa financiară.
 
După anunţul de părăsire a familiei regale, pe 8 ianuarie, Harry şi Meghan au plecat în Canada împreună cu fiul lor Archie. Ei vor să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 
 
Cuplul se va întoarce în Marea Britanie la sfârşitul acestei luni pentru a-şi îndeplini misiunile oficiale finale înainte de a demisiona din funcţiile de membri seniori ai familiei regale.
 
Biroul celor doi de la Palatul Buckingham se va închide oficial, iar cuplul va începe o perioadă de tranziţie de 12 luni, începând cu 31 martie, pentru părăsirea definitivă a familiei regale, au anunţat oficialii, miercuri. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările