Harry şi Meghan au explicat de ce vor să fie independenţi financiar de casa regală. Ce avere are cuplul şi cum ar putea să câştige milioane de dolari FOTO

Harry şi Meghan au explicat de ce vor să fie independenţi financiar de casa regală. Ce avere are cuplul şi cum ar putea să câştige milioane de dolari FOTO

Meghan şi Harry vor să fie independenţi de familia regală britanică FOTO Guliver/Getty Images

După ce prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice şi la finanţarea de stat pentru îndatoririle lor, cei doi au ieşit cu o altă declaraţie prin care s-au plâns că le-a fost interzis până acum să-şi câştige propriii bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat recent că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. 

Activitatea membrilor casei regale britanice este finanţată prin intermediul Sovereign Grant, o taxă anuală plătită de guvern monarhiei. Cu aceşti bani sunt susţinute vizitele oficiale ale membrilor de rang înalt, reşedinţele, transportul şi alte cheltuieli necesare susţinerii actrivităţii Palatului Buckingham.

Ducii de Sussex au explicat pe site-ul lor oficial că urmăresc să obţină „venituri profesionale, ceea ce în actuala structură le este interzis să facă“, scrie People.

Harry şi Meghan au emis o nouă declaraţie prin care mărturisesc că aşteaptă cu nerăbdare „să devină independenţi financiar“ şi au explicat că au făcut alegerea de a nu mai primi finanţare de la stat, adăugând: „Alteţele lor Regale preferă să se elibereze din această strânsoare financiară“.

Nimeni nu ştie însă cât valorează subvenţia pentru Harry şi Meghan, însă este cunoscut faptul că prinţul Charles le dă anual peste 2 milioane de dolari celor doi fii ai săi. 

Apărându-şi noul statut, ducii au subliniat: „Există un precedent pentru această structură şi se aplică altor membri actuali ai familiei regale care susţin monarhul şi au, de asemenea, locuri de muncă cu normă întreagă, în afara angajamentului lor faţă de monarhie.“

Ce avere au Meghan şi Harry

Ducii de Sussex, care în prezent au o avere cumulată estimată la 45 de milioane de dolari, au dat asigurări că nu au folosit niciodată fonduri publice pentru deplasările private. Totodată, ei susţin că nu au beneficiat niciodată de scutiri de taxe.

Conform publicaţiei financiare „Money“, Meghan Markle a acumulat circa 5 milioane de dolari, mare parte datorită profesiei de actriţă. Prinţul Harry ar avea o avere estimată între 20 şi 40 de milioane de dolari, în mare parte moştenire de la mama lui, prinţesa Diana, o parte mică din averea de 88 de miliarde de dolari a Casei Regale Britanice, potrivit Forbes.

Experţii sunt de părere că Harry şi Meghan ar putea câştiga milioane de dolari, după modelul soţilor Obama, dacă profită de popularitatea lor. Ei ar putea obţine venituri uriaşe din show-uri de televiziune, cărţi sau contracte de publicitate, scrie Daily Mail. 

„Cu popularitatea pe care o au, fără îndoială brandurile se vor întrece în a le oferi contracte de publicitate, roluri de ambasadori ai brandurilor şi alte oportunităţi financiare. Cerul este limita în cazul lor“, e de părere Ronn Torossian, directorul executiv al unei firme de PR din New York.

Un alt expert în problematici regale e de părere că Harry şi Meghan vor păşi pe urmele soţilor Obama: „Cu siguranţă vor urma modelul Michelle şi Barack Obama şi le va ieşi de minune, pentru că oamenii sunt «însetaţi» după personalităţile regale“. 

Regina Elisabeta a II-a s-a declarat dezamăgită de decizia ducilor de Sussex, Harry şi Meghan, iar Palatul Buckingham a confirmat că au loc discuţii cu cei doi. „Înţelegem dorinţa lor de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor lua timp“, este mesajul publicat de Palat. 

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. 

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: