Harrison Ford, la un pas să provoace un nou accident de avion: actorul a pus în pericol viaţa a peste 100 de pasageri

Harrison Ford, la un pas să provoace un nou accident de avion: actorul a pus în pericol viaţa a peste 100 de pasageri

Harrison Ford nu a înţeles indicaţiile primite şi s-a apropiat extrem de aproape de o aeronavă care se pregătea de decolare FOTO Hepta

Actorul Harrison Ford (74 de ani) aproape că era să fie implicat în nou accident de avion, după ce era să intre în coliziune cu un avion de linie.

Ford nu a înţeles unde să aterizeze 

Actorul american, care deţine licenţa de pilot, a primit permisiunea de a ateriza cu avionul său, un model Aviat Husky cu un singur motor, luni, pe aeroportul John Wayne din comitatul Orange din California, după ce a efectuat un zbor. Ford, însă, a confundat pista de aterizare 20-L a aeroportului John Wayne din comitatul Orange din California, cu o pistă paralelă zburând la mică distanţă deasupra unui avion Boeing 737 al companiei American Airlines, la bordul căruia se aflau 110 pasageri şi care aştepta permisiunea de a decola.

Cu câteva minute înainte de a ateriza, actorul ar fi întrebat controlorilor de trafic aerian: „Acel avion trebuia să se afle sub mine?“.

Ulterior, Harrison Ford nu a făcut declaraţii despre acest incident. În cele din urmă, avionul companiei American Airlines, cursa 1546 către Dallas, a decolat în condiţii de siguraţă la câteva minute după incident, scrie „Daily Mail“.

Reprezentanţii Federal Aviation Authority au confirmat faptul că pilotul unui avion Aviat Husky a primit permisiunea de a ateriza, dar au refuzat să confirme că pilotul era Harrison Ford. Pe de altă parte, autoritatea a demarat o investigaţie care poate avea ca rezultat fie o scrisoare de atenţioanre către Ford prin care i se spune că îşi poate pierde licenţa de pilot. 

FOTO Hepta 

Istoria incidentelor aviatice în care a fost implicat 

Ford nu este la prima astfel de abatere, de-a lungul timpului fiind implicat în mai multe incidente aviatice. În 2015, actorul a suferit răni destul de serioase la cap şi ţi-a rupt mâna după ce avionul pe care îl pilota - un model vintage, din al Doilea Război Mondial (un model Ryan Aeronautical ST-3KR fabricat în 1942) - s-a prăbuşit pe un teren de golf din Los Angeles. Avionul a suferit o pană mecanică, la altitudinea de 335 de metri, iar actorul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unei defecţiuni la motor. Ford a fost lăudat pentru că şi-a menţinut calmul şi a aterizat avionul în condiţii de siguranţă. În legătură cu acest incident, Ford nu şi-a mai amintit nimic din momentele care au precedat accidentul. „Pilotul nu-şi aminteşte nimic despre secvenţa accidentului. Apoi, avionul a lovit vârful unui copac înalt de aproximativ 20 de metri şi s-a lovit de sol într-un spaţiu deschis, pe un teren de golf“, se afirmă în raportul accidentului.

În 1999, Harrison Ford a efectuat o aterizare forţată cu elicopterul, în timpul unui zbor de instrucţie, în Los Angeles. Atât actorul, cât şi instructorul lui au scăpat nevătămaţi.

Mai mult, actorul actorul şi-a fracturat un picior, în 2014, în timpul filmărilor de la o scenă pentru cel mai recent film din seria „Star Wars“, după ce a fost prins sub o uşă hidraulică, în interiorul unei replici a celebrei nave spaţiale Millennium Falcon din această franciză cinematografică. 

Trebuie să treacă mereu prin teste 

Harrison Ford a început să ia lecţii de pilotaj aerian după ce a trecut de vârsta de 50 de ani şi deţine mai multe avioane. Ford este prea bătrân să poată pilota o aeronavă comercială, piloţii acestor avioane având vârsta obligatorie de pensionare la 65 de ani. Totuşi Federal Aviation Authority nu impune o limită de vârstă pentru piloţii privaţi. Singura cerinţă suplimentară este faptul că piloţii cu vârstă de peste 40 de ani trebuie să treacă prin examene medicale o dată la fiecare doi ani, în loc de o dată la fiecare cinci ani.

Harrison Ford, născut pe 13 iulie 1942, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate în francizele cinematografice „Războiul stelelor“ şi „Indiana Jones“. Starul hollywoodian s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum „Apocalipsul acum“, „Vânătorul de recompense“, „Evadatul“ şi „Air Force One“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: