Gunther din „Friends” a murit. Actorul James Michael Tyler avea 59 de ani

Gunther din „Friends” a murit. Actorul James Michael Tyler avea 59 de ani

Foto Getty Images

James Michael Tyler a murit de cancer la prostată, boală pe care a aflat că o are în 2018. În urmă cu câteva luni, el a mărturisit într-un interviu la emisiunea „Today” că este în fază terminală deoarece cancerul s-a răspândit la oase.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tyler a murit în somn, în locuinţa sa din Los Angeles”, a anunţat managerul actorului, într-o declaraţie de presă. „Cei care l-au cunoscut cel puţin o dată au ştiut că a avut parte de un prieten pe viaţă. Dorind să ajute cât mai mulţi oameni, el şi-a împărtăşit povestea şi i-a îndemnat pe cei cu prostată să facă un control, cel mai devreme la 40 de ani”, a mai spus managerul actorului, scrie Libertatea.

Actorul este apreciat pentru rolul din „Friends”

James Michael Tyler nu a jucat unul din personajele principale din „Friends”, dar Gunther a fost şi rămâne o figură populară pentru fanii serialului. Lucra ca ospătar şi manager în cafeneaua Central Perk şi a făcut o pasiune pentru personajul Rachel, interpretat de Jennifer Aniston, care e chelneriţă în cafenea, în primele sezoane ale serialului.

„Lumea îl ştia drept Gunther, însă apropiaţii lui îl cunoşteau ca un actor, muzician, activist pentru conştientizarea cancerului de prostată şi soţ iubitor”, mai scrie managerul actorului, în declaraţia în care anunţă decesul acestuia.
 
În afară de „Friends”, Tyler a mai apărut în seriale precum „Sabrina the Teenage Witch”, „Scrubs” şi „Modern Music”. 
 
La reuniunea de 10 ani a serialului, James a intrat online, pe Zoom: „Au fost cei mai memorabili 10 ani din viaţa mea, sincer. Nu mi-aş fi putut imagina o experienţă mai bună”, a spus el atunci. În total, el a apărut în 150 de episoade din cunoscuta comedie care a fost difuzată din 1994 până în 2004.
 
În emisiunea în care şi-a mărturisit diagnosticul, actorul i-a îndemnat pe oameni să facă periodic controale. „Există şi alte opţiuni pentru bărbaţi, dacă îl depistează înaintea mea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările