Gina Lollobrigida a cerut justiţiei italiene să îl condamne la închisoare pe fostul ei iubit: „Mă apăr de un delincvent. Asta ţi se întâmplă dacă eşti celebru“

Gina Lollobrigida a cerut justiţiei italiene să îl
condamne la închisoare pe fostul ei iubit: „Mă apăr de un delincvent. Asta ţi
se întâmplă dacă eşti celebru“

Gina Lolobrigida FOTO Getty Images

Actriţa Gina Lollobrigida, o legendă a cinematografiei europene, s-a prezentat, joi, într-un tribunal italian şi a cerut instanţei să îl condamne la închisoare pe fostul ei iubit, pe care l-a acuzat că a obţinut prin înşelătorie semnătura ei pe un act de căsătorie, cu scopul de a-i fura averea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antreprenorul spaniol Javier Rigau y Rafols, care a negat acuzaţia de înşelătorie, a fost dat în judecată de vedeta italiană, în vârstă de 88 de ani, în luna mai, şi riscă o pedeapsă de şase ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, potrivit contactmusic.com.

În 2013, Gina Lollobrigida, o femeie frumoasă care făcea să se întoarcă după ea multe capete în tinereţe, spunea că nu şi-a imaginat niciodată că va descoperi la acea vârstă că va deveni o femeie căsătorită fără consimţământul ei, cu un bărbat mai tânăr cu 34 de ani decât ea.

Acest incident dezagreabil a început pentru actriţa italiană, supranumită „Lollo“, în anul 2006, atunci când s-a logodit cu un antreprenor spaniol, Javier Rigau Rafols, şi a anunţat că se va căsători cu acesta. Pe atunci ea avea 79 de ani, el, 44 de ani, iar presa internaţională era pasionată de povestea lor de iubire ieşită din tipare. Cei doi s-au întâlnit prima dată la Monte Carlo, pe când actriţa avea 57 de ani, iar iubitul ei avea 23 de ani. Diva spunea că la început totul a fost doar atracţie fizică iar dragostea a venit mai târziu.

Verificând trecutul viitorului soţ, jurnaliştii spanioli au început să îl acuze pe acesta, afirmând că Javier este în realitate homosexual şi un vânător de zestre. Actriţa italiană a renunţat în acel moment la proiectele ei matrimoniale şi a rupt logodna cu Javier Rigau Rafols.

O „nuntă“ fără mireasă

Gina Lollobrigida a descoperit însă că nunta ei cu Javier Rigau Rafols a avut loc în 2010 la Barcelona, în absenţa ei, pe baza unei procuri semnate de mână. „M-a făcut să semnez câteva documente în limba spaniolă, spunând că erau pentru un proces împotriva avocatului său“, a declarat celebra actriţă italiană. „Astăzi, sunt sigură că a făcut acest lucru pentru a-mi moşteni averea“, a adăugat ea, care s-a adresat poliţiei italiene şi a solicitat iniţierea unei anchete oficiale. De asemenea, actriţa italiană l-a acuzat pe fostul ei logodnic că a angajat o femeie necunoscută care a jucat rolul ei la falsa ceremonie de nuntă din Spania.

„Mă apăr de un delincvent. Asta ţi se întâmplă dacă eşti celebru“

Potrivit publicaţiei britanice The Times, Gina Lollobrigida a fost prezentă joi la audierile ce au avut loc într-un tribunal din Roma. După audiere, vedeta italiană a făcut următoarea declaraţie în faţa reporterilor reuniţi în faţa tribunalului: „Mă apăr de un delincvent. Asta ţi se întâmplă dacă eşti celebru - lumea e plină de vulturi, dar eu sunt puternică. Rigau a făcut să plângă prea mulţi oameni. Toate aceste lucruri trebuie să se oprească acum. El trebuie să ajungă la închisoare“.

Vedeta italiană va depune o nouă mărturie în faţa instanţei italiene în luna noiembrie.

Singura căsătorie a actriţei italiene, cea cu medicul iugoslav Milko Skofic, a durat 22 de ani, iar divorţul a fost pronunţat în 1971.

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată de regizorul italian Vittorio de Sica, în timp ce participa la un concurs de frumuseţe, s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deşi mulţi consideră că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii '50 şi '60, Gina Lollobrigida a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume“.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida şi-a construit o carieră strălucită în Franţa, Italia şi Statele Unite şi a jucat alături de unii dintre cei mai renumiţi actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra.

Printre cele mai celebre filme ale sale se numără „Solomon şi Sheba“, „Pâine, dragoste şi fantezie“ şi „Notre Dame din Paris“.

Retrasă din cinematografie în anii 1990, Gina Lollobrigida s-a dedicat în ultimele două decenii fotojurnalismului, acţiunilor de caritate şi sculpturii. De altfel, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris şi Veneţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările