Ghid de etichetă la nunta regală din Marea Britanie: Nu discutaţi despre Dracula!

Ghid de etichetă la nunta regală din Marea Britanie: Nu discutaţi despre Dracula!

Prinţul William şi Kate Middleton se căsătoresc pe 29 aprilie

Cei 1.900 de invitaţi la nunta dintre prinţul William şi Kate Middleton au primit câte un ghid de 22 de pagini care prezintă ce au voie să facă şi ce este interzis la evenimentul anului 2011. Familia regală a vrut să se asigure că toţi invitaţii vor şti cum să se comporte la nuntă, începând cu ora de sosire la catedrala Westminster, până la cum să ţină corect ceaşca de ceai.

Ghidul de 22 de pagini conţine informaţii precise despre cum trebuie să se comporte cei 1.900 de invitaţi la uniunea dintre prinţul William şi Kate Middleton, programată pe 29 aprilie, relatează "The Mirror". Evenimentul matrimonial al anului se va desfăşura după reguli stricte, care cenzurează atât comporamentul invitaţilor, cât şi subiectele de discuţie.

Citeşte şi:
Vedete la nunta regală

Doi români, invitaţi la nunta prinţului William

Pentru anumiţi invitaţi, ghidul de etichetă conţine indicaţii exacte privind temele de conversaţie.

"Nu discutaţi despre Dracula!"

Contele român Kalnoky din Transilvania, aristocratul descendent dintr-o familie nobilă atestată din secolul al XII-lea, a fost invitat la nunta prinţului William după ce tatăl acestuia, Charles, a cumpărat o proprietate a contelui român, în 2006. Potrivit ghidului de etichetă, Kalnoky nu are voie să-l menţioneze pe Dracula sau să vorbească despre război, scrie "The Mirror".

Borat, personaj interzis la nunta anului

Totodată, discuţiile despre actorul de comedie Sacha Baron Cohen, care interpretează rolul lui Borat, sunt interzise pentru Timur Kuanyshev, un miliardar kazac cu afaceri în industria petrolieră. Despre Kuanyshev  - se presupune că a fost arestat de vameşii ruşi, în octombrie 1993, împreună cu soţia sa şi doi asociaţi, pentru că ar fi ascuns în lenjeria intimă un milion de dolari, obţinuţi ilegal de la o bancă din Kazahstan. Cazul nu a ajuns, însă, în faţa judecătorilor.

Un alt invitat este Jack Mann, partenerul de polo al lui William şi al lui Harry. Este este fiul unui fost ofiţer SAS (Special Air Service), Simon Mann, care a fost încarcerat pentru cinci ani în statul Guineea Ecuatorială. Jack nu are voie să vorbească de tatăl său, acuzat că a încercat să organizez o lovitură de stat în ţara central-africană.

Reverenţe pentru regină

De la conversaţii la acţiuni propriu-zise, regulile de etichetă şi bune maniere, impuse de familia regală, acoperă toate situaţiile ce pot interveni în timpul nunţii prinţului moşternitor, al doilea la rând la tronul Marii Britanii.

Invitaţii sunt sfătuiţi să ajungă cu cel puţin 20 de minute înainte de începerea ceremoniei religioase de la catedrala Westminster.

Ghidul conţine şi "indicaţii preţioase" privind modul în care trebuie salutată regina, atât la venire, cât şi la plecare. Reverenţele sunt absolut obligatorii, iar prezenţa ei nu trebuie trecută cu vederea în niciun moment.

Telefoanele mobile trebuie să fie pe "silent", sau chiar închise. Totodată, există şi un cod al vestimentaţiei pe care îl impune Casa Regală. "Este important să purtaţi o pălărie potrivită şi să nu exageraţi în ţinută. Nu este adecvat să vă îmbrăcaţi în alb sau crem. Aceste nuanţe sunt destinate doar miresei", notează ghidul, potrivit "The Mirror".

Cum să bei din ceaşca de ceai la o nunta regală?

Mulţi invitaţi vor fi nevoiţi să înveţe bunele maniere pretinse la recepţia de după-amiază şi la cina festivă.

"Se va servi şampanie iar paharele trebuie ţinute corect, de picior. În timpul cinei oficiale, mulţi nu ştiu cum să folosească furculiţa şi cuţitul în mod adecvat, ca să mai vorbim de alegerea tacâmurilor pentru felul servit. Trebuie să mâncaţi din exterior către interiorul farfuriei. La ceai, ridicaţi ceaşca, nu farfuriuţa, şi ţineţi-o delicat cu degetul arătător şi cu cel opozabil. Puneţi ceaşca la loc după fiecare înghiţitură", a precizat o sursă de la Palat, citată de publicaţia "The Mirror".

Însă nu doar invitaţii trebuie să respecte reguli de protocol exacte. Personalul angajat să servească la evenimentul de la finalul lunii nu are voie să se uite la membrii Casei Regale în timp ce mănâncă. Ei trebuie să ţină capul plecat, să se uite în jos şi să fie cât mai discreţi cu putinţă.

VIDEO Prinţul William, despre cererea în căsătorie a lui Kate: "Am purtat inelul de logodnă în rucsac trei săptămâni"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: