Gerard Depardieu: „Epidemia de SIDA din 1980 a fost provocată de SUA“. Ce spune despre Donald Trump şi Putin şi de ce acuză justiţia franceză că i-a ucis fiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Depardieu a oferit un interviu cu declaraţii controversate FOTO Guliver/Getty Images
Gerard Depardieu a oferit un interviu cu declaraţii controversate FOTO Guliver/Getty Images

Actorul francez Gerard Depardieu a făcut în cadrul unui interviu o serie de declaraţii conspiraţioniste, l-a comparat pe Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi a vorbit despre celebra sa prietenie cu preşedintele rus Vladimir Putin. În plus, actorul acuză justiţia franceză că i-a ucis fiul.

Gerard Depardieu şi teoria conspiraţiei

Gerard Depardieu a afirmat în cadrul unui interviu pentru publicaţia „The Daily Beast“ faptul că epidemia de SIDA din anii 1980 ar fi putut fi provocată de Statele Unite, ca urmare a cercetărilor în domeniul armelor biologice.

„Deci SIDA a fost dezvoltată de Pentagon?”, a întrebat reporterului. „Ei spun atât de multe lucruri. Nu ştim nimic. Poate vom afla de la preşedintele tău (Donald Trump – n.r.), pentru că el vorbeşte mult“, a răspuns actorul francez.

Donald Trump, comparat cu Kim Jong-un

Despre Donald Trump, Depardieu a spus că este „un fel de Kim Jong-un doi“. 

„Sunt ca două desene animate. Desene animate periculoase. Începem cu desenul animat pe care nu îl credem – ca Hitler. Şi el a început la fel, iar după frică, chiar şi oamenii inteligenţi au ajuns să nu mai facă nimic“, a continuat actorul.

Depardieu, despre prietenia cu Putin: „E un derbedeu bătrân“

Gerard Depardieu l-a adus în discuţie şi pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pe care îl consideră unul dintre prietenii săi de taină. „Putin e un derbedeu bătrân“, l-a descris cu afecţiune actorul francez pe preşedintele Rusiei, adăugând: „Mă văd cu Putin în mod regulat şi de cele mai multe ori vorbim despre geopolitică“ – în special despre anexarea ilegală a Crimeei, pe care Depardieu o aprobă cu toată inima, argumentând în cartea sa că revendicarea teritoriului de către Rusia datează încă din 988. „Regiunea aceea a fost mereu considerată un pământ sacru de către ruşi“, spune actorul.

Depardieu şi Putin s-au întâlnit pentru prima oară în 2008, la un muzeu din Moscova, după ce liderul rus l-a invitat ca oaspete al Rusiei.

image

Depardieu este în legături strânse cu Vladimir Putin FOTO Getty Images

„Motivul pentru care Putin m-a invitat în Rusia ca să-l incomodeze pe Hollande“

„Iubesc istoria rusă şi am fost destul de norocos să mă placă Putin şi să mă invite în Rusia. Şi, desigur, Putin este foarte inteligent şi motivul pentru care a făcut asta a fost, totodată, să-l incomodeze pe François Hollande“, a declarat Depardieu.

În 2012, actorul a început să-l critice pe preşedintele de atunci al Franţei, şi-a schimbat reşedinţa în Belgia şi a acceptat ulterior oferta lui Putin de cetăţenie rusă, ca răspuns la politica lui Hollande de a impozita cetăţenii înstăriţi cu 75%.

Actorul a sugerat că şi cele mai teribile războaie au beneficiile lor: „Noi nu am avut parte de pace nici măcar o zi în această lume, dar poate că aste este mai bine pentru că sunt prea mulţi oameni pe Pământ.“

Depardieu acuză justiţia franceză de moartea fiului său

Depardieu a criticat în cadrul aceluiaşi interviu şi sistemul judiciar francez, acuzându-l că i-a ucis fiul şi l-a atacat personal pe judecătorul care l-a condamnat pe fiul său Guillaume Depardieu la închisoare în 1988.

Potrivit declaraţiilor sale, citate de Agerpres, condamnarea lui Guillaume Depardieu, la vârsta de 17 ani, pentru consum, import şi trafic de heroină, pentru care a petrecut trei ani în spatele gratiilor, a fost ceva personal. „M-a atacat pe mine prin intermediul fiului meu şi, dacă ar fi putut, mi-ar fi pus mie cătuşele“, a acuzat actorul în vârstă de 68 de ani.

image

Gerard Depardieu, alături de fiul său, Guillame, care a murit în 2008 de pneunomie

Condamnat în 2003 pentru că a tras cu arma după o altercaţie cu un fan, apoi în 2008 pentru conducere în stare de ebrietate, Guillaume Depardieu a murit în acelaşi an, la vârsta de 37 de ani, din cauza unei pneumonii conjugate cu o infecţie contractată în 1995 în urma unui grav accident de motocicletă.

„Am supravieţuit tuturor acestor lucruri“, a spus Gérard Depardieu despre etapele dificile din viaţa lui, printre care şi moartea fiului său. „Şi pentru că am supravieţuit am fost mereu liber. Pot spune ceea ce vreau chiar dacă mă înşel. Dar nu sunt violent. Îi respect pe oameni, chiar dacă uneori sunt furios pe ei. Dar nu furia mă face să vreau să omor pe cineva“, a mai spus celebrul actor francez. 

Dezvăluirile din volumul său autobiografic

În 2014, Gerard Depardieu a lansat un volum autobiografic, intitulat „Ça s'est fait comme ça". Volumul conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi. Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin: „Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan... faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani“.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde“, a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite