George Clooney, premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/LA 2013

George Clooney, premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/LA 2013

Starul hollywoodian va fi recompensat cu Stanley Kubrick Britannia Award

Actorul şi regizorul american George Clooney va primi un premiu special pentru excelenţă din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA/ LA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Starul hollywoodian va fi recompensat cu Stanley Kubrick Britannia Award, un trofeu acordat pentru excelenţa în industria filmului, la gala anuală pe care BAFTA/ LA o va organiza pe 9 noiembrie, potrivit usatoday.com.

Acest premiu este acordat "unei persoane unice, a cărei operă poartă marca inconfundabilă a autorului şi a angajamentului şi care a dus această profesie pe noi culmi", scrie în comunicatul de presă emis marţi de această organizaţie.

"George Clooney este, fără îndoială, una dintre legendele adevărate ale industriei noastre. Opera sa a captivat publicul din toate colţurile lumii", a declarat, la rândul său, Gary Dartnall, preşedintele BAFTA/ LA.

Gala BAFTA/ LA 2013 va avea loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a câştigat şi Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună şi noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările