GALERIE FOTO Premiile BAFTA 2014: cele mai frumoase momente ale galei

GALERIE FOTO Premiile BAFTA 2014: cele mai frumoase momente ale galei

Actriţa Cate Blanchett a fost recompensată cu un premiu BAFTA pentru rolul din „Blue Jasmine“ FOTO Reuters

Thrillerul SF „Gravity: misiune în spaţiu“ şi drama istorică „12 ani de sclavie“ au împărţi gloria la ediţia din acest an a premiilor BAFTA. Ceremonia nu a fost lipsită de momente emoţionante, amuzante sau bizare, dar nici de apariţii strălucitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poate unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii a fost discursul actriţei Cate Blanchett, câştigătoarea categoriei Cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din „Blue Jasmine“. Aceasta i-a dedicat trofeul regretatului artist Philip Seymour Hoffman, care a murit la începutul acestei luni din cauza unei aparente supradoze de heroină. 
 
„Aş dori să dedic acest premiu unui actor care a fost o piatră de temelie pentru mine, o prezenţă monumental, care, din păcate, este absent acum, minunatul Philip Seymour Hoffman“, şi-a început Blanchett discursul.
 
 
   
„Phil, talentul tău monumental, generozitatea ta şi căutarea ta de neclintit a adevărului atât în artă, cât şi în viaţă, îmi vor lipsi nu doar mie, ci atâtor oameni şi nu doar din această industrie, dar şi publicului care te-a iubit atât de mult. Ai ridicat ştafeta atât de sus şi cred că tot ceea ce putem face noi în lipsa ta este să încercăm să o ridicăm tot mai sus prin munca noastră. Phil, prietene, acest premiu este pentru tine «nenorocitule», sper că eşti mândru!“, a încheiat actriţa, citată de BBC. 
 
Pentru a patra oară, gazda evenimentului a fost Stephen Fry, care i-a încurajat, în stilul caracteristic, pe câştigători să aibă discursuri cât mai scurte.
 
„Când vi se oferă o ceaşcă de ceai, nu mulţumiţi ceainicului, ceşcuţei, laptelui, vacii. Câştigătorilor, am încredere că am fost cât se poate de clar. Cu cât sunteţi mai scurţi, cu atât vă vom iubi, respecta şi adora mai mult“, i-a sfătuit Fry pe premianţi. 
 
Actriţa Emma Thompson SURSĂ buzzfeed.com
 
Actriţa Emma Thompson a fost protagonista unor momente interesante, pe lângă faptul că a alergat pe scenă, aceasta a primit cu mândrie introducerea prietenescă a gazdei: „În lumea filmului, o zeiţă. În viaţa reală, îngrozitoare“. 
 
„Să mi se spună «îngrozitoare» mă face să mă simt mult mai împăcată cu mine“, a glumit la rândul ei actriţa. 
 
Cuplul Angelina Jolie – Brad Pitt a atras privirile pe covorul roşu, în momentul în care au apărut îmbrăcaţi în costume bărbăteşti. Cum era de aşteptat Stephen Fray nu a rata ocazia de a face o remarcă la adresa celor doi. 
 
Angelina Jolie, alături de Brad Pitt FOTO Reuters
 
„Am sperat că îi vom avea alături pe Angelina Jolie şi pe Brad Pitt. Nu au reuşit să ajungă, dar avem câteva persoane care seamănă cu ei. Sunt buni, dar nu păcălesc pe nimeni“.
 
 
„Destinatarul din acest an al distincţiei este o actriţă britanică extreme de talentată, pe care ar trebui s-o numesc «bunicuţ㻓, a glumit Ducele de Cambridge, făcând referire la faptul că Mirren a interpretat-o pe bunica sa, Regina Elizabeth II, în filmul „Regina/ The Queen“.
 
Tânărul actor Will Poulter, cunoscut mai ales pentru rolul din comedia „We’re the Millers“, a câştigat premiul pentru tinere talente, dar, din cauza emoţiilor, acesta şi-a uitat discursul.
   
 
A reuşit totuşi să menţioneze că este cunoscut în familia sa ca băiatul care a plans când a văzut „Finding Nemo“: „Este despre un peşte care nu-şi găseşte tatăl, aşa că nu ar fi trebuit să mă uit la acest film împreună cu tatăl meu“. De asemenea, actorul a încercat să le mulţumească celorlalţi nominalizaţi, dar nu şi-a putut aminti numele lor. 
 
Momentul în care raper-ul Tinie Tempah a bătut palma cu Prinţul William SURSĂ buzzfeed.com
 
Raper-ul Tinie Tempah a cântat în deschiderea galei şi nu a ratat şansa de a bate palma cu Prinţul William, iar reacţiile de pe reţelele sociale nu au întârziat să apară: „Tinie Tempah tocmai a bătut palma cu Prinţul William. Atunci a fost momentul în care monarhia a luat sfârşit. Chiar atunci“, a postat cineva pe Twitter. 
 
Actorul Leonardo DiCaprio SURSĂ buzzfeed.com
 
Şi chiar dacă Leonardo DiCaprio, protagonistul comediei „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street“, nu a primit trofeul la categoria Cel mai bun actor în rol principal, acesta a fost într-o dispoziţie foarte bună.
 

Regizorul Steve McQueen se bucură după ce a câștigat premiul BAFTA la categoria „Cel mai bun film” FOTO Reuters

Imagini din aceeasi galerie
 • Regizorul Steve McQueen se bucură după ce a câștigat premiul BAFTA la categoria „Cel mai bun film” FOTO Reuters
 • 
Chiwetel
Ejiofor, câștigător la categoria Cel mai bun actor pentru rolul
din filmul „12 ani de sclavie“
FOTO Reuters
 • Angelina Jolie și Brad Pitt, pe covorul roșu în cadrul galei Premiilor BAFTA 2014 FOTO Reuters 
 • Angelina Jolie a purtat un frac asemănător cu al lui Brad Pitt FOTO Reuters 
 • Leonardo Dicaprio FOTO Reuters 
 • Emma Thompson FOTO Reuters 
 • 
Emma
Thompson pozează lângă Barkhad Abdi, câștigător la categoria
Cel mai bun actor în rol secundar pentru prestația din filmul
„Căpitanul Phillips“ FOTO Reuters
 • 
Lupita
Nyong’o FOTO Reuters
 • 
Cate
Blanchett se bucură pentru premiul Cea mai bună actriță pentru
rolul din „Blus Jasmine“ FOTO Reuters
 • Oprah Winfrey FOTO Reuters 
 • 

Oprah
Winfrey, alături de Alfonso Cuaron și David Heyman FOTO Reuters
 • 

Christian
Bale, regizorul David O. Russell și actorul Bradley Cooper FOTO
Reuters
 • 
Helen
Mirren
FOTO Reuters
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările