Gabriela Cristea o taxează dur pe Olguţa Vasilescu pe tema indemnizaţiei pentru mame: „Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii să facă asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a fost criticată de prezentatoarea Kanal D Gabriela Cristea după ce a afirmat că indemnizaţiile pentru creşterea copilului puteau fi total eliminate. În replică, Lia Olguţa Vasilescu a distribuit pe pagina personală de Facebook un text publicat de un tabloid în care se preciza ce salariul ar avea vedeta TV şi astfel schimbul de replici a escaladat.

Disputa a pornit de la declaraţia făcută de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanţa privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, în care spunea că acestea sunt „îndestulătoare“ şi că ar fi putut să le elimine cu totul.

„Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile să-şi crească aceşti copii în perioada în care nu lucrează. Deci nu avem ce să vorbim de principiul contributivităţii, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem şi mai jos. Puteam să facem ca în ţări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro. Dar am plafonat la 1800 de euro. Din punctul nostru de vedere este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă şi în Germania şi este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcţie de venituri“, a declarat ministrul Muncii.

Gabriela Cristea, prezentatoare emisiunii „Te vreau lângă mine“ de la Kanal D şi care în prezent se află în concediu prenatal, a reacţionat pe Facebook, transmiţându-i ministrului Muncii că nu ar trebui să împrumute din exemplul german doar părţile convenabile.

„Dragă Olguţa, te rog frumos să nu ne mai faci proşti pe faţă. Noi te respectam, aşteptăm şi de la tine respect. În Germania, toate mamele primesc 1800 de euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat, şi după 45 de zile de la naştere au voie să lucreze patru ore pe zi sau pot lucra de acasă. În România dacă ai venituri, îţi iei adio de la indemnizaţia de creşterea copilului. Şi dacă tot vorbim despre Germania, acolo alocaţia pentru copil nu este de 18 euro/lună, ca în România. Aşa că, draga mea, hai să nu mai luăm din Germania doar ce ne convine. Şi încă ceva: nu se întreabă nimeni cum stă Germania cu natalitatea şi cum stă România cu natalitatea“, a scris vedeta TV pe pagina de Facebook.

Ca replică la critica vedetei, Olguţa Vasilescu a distribuit pe pagina sa de Facebook o ştire în care era menţionat faptul că Gabriela Cristea are un venit lunar de 11.000 de euro de la postul Kanal D. Articolul din presa tabloidă era însoţit de descrierea: „Fără alte comentarii“.

Gabriela Cristea a declarat apoi într-o intervenţie televizată, citată de Gândul, că informaţia publicată de presa tabloidă este departe de adevăr şi a catalogat drept jenant faptul că un ministru a dat credit unei ştiri apărute într-un tabloid. „Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii să facă o astfel de postare bazându-se pe un articol monden. Informaţia nu este reală. Doamna ministru nu a făcut altceva decât să susţină o ilegalitate a unui tabloid. Doamna ministru îşi permite foarte multe lucruri în calitate de ministru. (...) Mi se pare urât faptul că şi-a permis să mă ia pe mine în colimator, în condiţiile în care eu lucrez în mediul privat, cinstit şi îmi plătesc impozite. Eu ştiu că, indiferent de joc, regulile nu se schimbă din mers. În momentul în care m-am apucat să fac acest copil, eu şi soţul meu ne-am facut nişte calcule financiare. Mi se pare firesc că dacă vrei să faci o astfel de schimbare, să îi dai un răgaz omului“, a declarat Gabriela Cristea la Antena 3.

Ulterior, vedeta TV a mai făcut unele lămuriri pe Facebook, precizând că nu a încasat şi nu a solicitat bani de la bugetul de stat şi că în calitate de cetăţean şi contribuabil are dreptul de a o trage la răspundere pe Lia Olguţa Vasilescu pentru modul în care administrează ministerul pe care îl are în subordine. 

„Doamna Ministru, vă atrag atenţia asupra faptului că sunteţi într-o eroare gravă distribuind acest articol pe pagina dvs de Facebook. Sinceră să fiu, nu înţeleg cum de vă puteţi permite să susţineţi un articol bazat doar pe speculaţii fără fundament legal şi să faceţi afirmaţii insinuante la adresa mea. Vă informez asupra faptulului că sumele speculate în acest articol sunt false.

În altă ordine de idei, vă spun că toate resursele mele financiare au taxele şi impozitele plătite la zi şi provin din mediul privat. Nu încasez şi nu am solicitat bani de la bugetul de stat. Consider că aveţi lucruri mai importante de făcut decât să comentaţi «fără comentariu» o ştire tip tabloid, în încercarea dvs de a induce populaţia în eroare cu privire la veniturile mele. 

Vă atrag atenţia asupra faptului că nu eu fac afirmaţii publice pe banii dvs, dar sunt îndreptăţită să vă trag la răspundere pentru felul cum gestionaţi Ministerul Muncii, pentru că dvs aveţi o felie grasă din Bugetul de Stat, buget ce este alimentat din taxele şi impozitele plătite de contribuabili, implicit de către mine. Mi-ar plăcea să văd că sunteţi un om cu coloană vertebrală, care îşi asumă chiar şi afirmaţiile sau insinuările nefericite.

Gabriela Cristea - cetăţean şi contribuabil.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite