Furie printre britanici după mesajul de Crăciun al Reginei. Mulţi s-au grăbit să-i ia apărarea suveranei. Care e mărul discordiei FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta, transmiţând mesajul de Crăciun din Salonul Alb al Palatului Buckingham FOTO Guliver/Getty Images
Regina Elisabeta, transmiţând mesajul de Crăciun din Salonul Alb al Palatului Buckingham FOTO Guliver/Getty Images

Tradiţionalul mesaj de Crăciun al Reginei Elisabeta a împărţit opinia publică britanică în două tabere, mulţi declarându-se revoltaţi de un aspect al transmisiunii urmărite de milioane de oameni din întreaga lume.

Discursul de Crăciun al suveranei Marii Britanii a stârnit multe critici, unele voci catalogând momentul drept „un dezastru de imagine“ din cauza discrepanţei dintre mesajul transmis şi decorul opulent. Mai exact, mulţi britanici au fost înfuriaţi de faptul că Regina Elisabeta s-a adresat poporului abordând teme sociale în timp ce în spatele ei se puteau vedea mai multe obiecte aurite, inclusiv un pian din aur, din secolul al XIX-lea, care iniţial a aparţinut Reginei Victoria. 

Conform tradiţiei, Regina a transmis mesajul de Crăciun din Salonul Alb al Palatului Buckingham şi a punctat subiecte delicate. Deşi nu a vorbit explicit despre sărăcie, monarhul a făcut apel la bunătate, înţelegere, respect şi credinţa creştină. 

Mulţi au fost însă de părere că afişarea unui decor extravagant a fost o dovadă de ipocrizie şi o gravă eroare de PR. În plus, s-a invocat şi ţinuta sofisticată purtată de suverană – o rochie de cocktail din mătase şi dantelă, accesorizată cu o broşă mare reprezentând un scarabeu, de aur, ornată cu rubine şi diamante.

„Aspectul ironic este că deşi a fost înregistrat lângă un instrument muzical din aur, mesajul de Crăciun al Reginei a fost puţin dezacordat“, „Fără îndoială este un accident al maşinăriei de PR. Persoana care a avut strălucita idee să o plaseze într-un asemenea decor şi să afişeze o asemenea opulenţă, probabil că îşi va căuta un nou loc de muncă până la Anul Nou“, „Mi-a plăcut foarte mult partea în care stătea pe un fotoliu din aur, într-o cameră aurită, cu un ceas din aur, un şemineu din aur şi o oglindă din aur, în spate având un pian din aur, scriind cu stiloul din aur lângă o fotografie pusă într-o ramă din aur şi purtând la mână o brăţară din aur în timp ce vorbea despre sărăcie“, „Regina vorbind despre sărăcie în timp ce în spate are un pian din aur, un ceas din aur şi un şemineu din aur chiar este o expresie potrivită pentru ce este în neregulă cu ţara asta“, au fost doar câteva dintre comentariile critice la adresa Reginei citate de Daily Mail. 

La polul opus au fost cei care i-au sărit în apărare suveranei, fiind de părere că nu e anormal şi nici o noutate că familia regală trăieşte în lux. 

„Cei mai mulţi «oameni din aur» nu ar recunoaşte niciodată existenţa sărăciei. Brava, Regină! Şi mulţumiri pentru toate activităţile prin care aţi atenuat sărăcia din Regatul Unit şi din alte părţi ale lumii“, „LOL, este un palat pentru o regină/un rege... la ce vă aşteptaţi?“, „Chiar nu înţeleg nemulţumirile. De parcă ar trebui să se prefacă şi să nu pară că este monarhul Regatului Unit... Oamenii doar aveau nevoie de un nou motiv pentru a-şi arăta indignarea“, „E atât de enervant să vezi că avem o Regină, o tratam ca atare şi apoi ne plângem că stilul ei de viaţă este prea luxos“, „Dacă ar arunca un pian nu cred că ar ajuta pe nimeni, ar fi doar un obiect în minus în casă. Sunt o persoană cu dizabilităţi a cărei viaţă este dificilă, pentru că întreaga mea viaţă costă mai mult decât a oamenilor normali, dar nu sunt furioasă că Regina are un pian din aur“, au fost cei care şi-au exprimat susţinerea faţă de Regină. 

   

  

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite