Fotografii nud cu Marilyn Monroe ies la iveală după 60 de ani: câţi bani a primit vedeta pentru şedinţa foto inedită

Fotografii nud cu Marilyn Monroe ies la iveală după 60 de ani: câţi bani a primit vedeta pentru şedinţa foto inedită

Fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială FOTO limitedruns.com

Marilyn Monroe a pozat nud pentru celebrul calendar „Goldean Dreams“, iar fotografiile urmau să apară şi în primul număr al revistei „Playboy“. Starleta a primit 50 de dolari pentru pozele în „costumul Evei“, dar cariera sa a cunoscut ascensiunea.

Astăzi, imaginea lui Marilyn Monroe este sinonimă cu farmecul Hollywood-ului de altă dată, numai că în 1949 numele acesteia aducea aminte doar de o altă actriţă tânără care încearcă să ajungă în „cetatea filmului“, arată „Huffington Post“.

Pentru a ieşi în evidenţă, cu doar câteva zile înainte de a împlini 23 de ani, Marilyn Monroe a acceptat să pozeze nud primind în schimb doar 50 de dolari de la fotograful Tom Kelly. Fotografiile nemaivăzute de peste 60 de ani o arată pe vedetă pe un fundal de catifea roşie.

Pozele, în număr de 21, urmau să apară în calendarul „Goldean Dreams“, dar şi în ceea ce trebuia să fie primul număr al revistei „Playboy“ din 1953.

Pozele originale arată cum asupra imaginii vedetei au fost folosite tehnici de retuşare, totul pentru a ajusta culoarea părului, intensitatea culorii rujului sau pentru a adăuga articole de îmbrăcăminte.

FOTO limitedruns.com

Actriţa, al cărei nume real a fost Norma Jeane Mortenson, a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente. Vedeta americană a fost căsătorită cu Joe DiMaggio, un celebru jucător american de baseball, dar şi cu dramaturgul Arthur Miller şi, potrivit presei americane, ar fi avut relaţii cu preşedintele J.F. Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert.

FOTO limitedruns.com

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti.

FOTO limitedruns.com

Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din „Unora le place jazz-ul“ şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul „Bus Stop“. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele „Şapte ani de căsnicie“ şi „Prinţul şi dansatoarea“.

În 2014, Marilyn Monroe a ocupat locul al şaselea în topul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Actriţa americană a generat anul trecut venituri de 16,8 milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: