Pe pagina oficială de Facebook a artistului poate fi citit un mesaj către fanii din întreaga lume: „Michael Jackson credea că toţi oamenii sunt unici şi egali, indiferent de rasă sau cultură.  În onoarea lui Michael, în această zi – ziua lui de naştere – răspândiţi acest mesaj care vorbeşte despre unitate, armonie, o lume mai bună. Fiţi parte a acestei celebrări“. 

 
Foto

De aproape jumătate de an, superstarul este „personajul principal“ într-un proces intentat de familia sa companiei AEG Live, care urma să organizeze ultimul turneu al artistului. „Multe lucruri murdare vor fi spălate în public“, avertiza unul dintre cei implicaţi în proces, iar acesta s-a dovedit a fi un adevăr dureros.

Însă moştenirea care nu va face niciodată obiectul unui proces rămâne muzica lui Michael Jackson. Iar dacă Roger Waters a „demolat“, într-o noapte de august 2013, un zid clădit în suflete, Michael Jackson a fost primul mare artist al lumii care, într-o seară de octombrie ’92, la Bucureşti, a „dărâmat“ şi a „reconstruit“ chiar suflete.