FOTO VIDEO Celebrităţi care şi-au recunoscut cu mândrie homosexualitatea

FOTO VIDEO Celebrităţi care şi-au recunoscut cu mândrie homosexualitatea

Actriţa Jodie Foster şi-a recunoscut sexualitatea în cadrul galei de decernare a Globului de Aur din 2013 FOTO AFP

„M-am săturat să mă tot ascund şi m-am săturat de minciuni cu privire la această omisiune. Mă aflu aici, astăzi, pentru că sunt lesbiană“, au fost cuvintele actriţei Ellen Page, una dintre multele celebrităţi care şi-au recunoscut în mod public orientarea sexuală.

Poate că în trecut o astfel de declaraţie ar fi însemnat sfârşitul carierei, dar astăzi nu puţini sunt artiştii care au făcut un pas în faţă şi şi-au recunoscut sexualitatea. 
 
Fie că au lansat anunţul prin intermediul reţelelor sociale, a show-urilor de televiziune sau prin declaraţii în cadrul unor evenimente, nume sonore precum Jodie Foster, Elthon John sau Ellen DeGeneres au făcut-o cu mândrie. 
 
Şi chiar dacă prejudecăţile sunt departe de a fi dispărut, cariera acestora nu a fost afectată, iar fanii le-au rămas alături.
 
Publicaţia „The Huffington Post“ a întocmit o listă a celebrităţilor ale căror gesturi au dat încredere şi oamenilor din afara Hollywood-ului să vorbească deschis despre orientarea sexuală, fără teama de a fi criticaţi sau judecaţi de ceilalţi. 
 
Elton John, 1976
 
Cântăreţul Elton John FOTO AFP 
 
Într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone“, starul rock a declarat: „Nu este nimic în neregulă dacă te culci cu o persoană de acelaşi sex. Sunt convins că fiecare este bisexual la un anumit nivel. Nu cred că sunt singurul şi nu este un lucru rău. Cred că tu eşti bisexual. Cred că toţi suntem“, a declarat apreciatul artist. 
 
Ellen DeGeneres, 1997
 
Vedeta de televiziune Ellen DeGeneres, alături de logodnica sa, Portia De Rossi FOTO AFP 
 
Celebra vedetă de televiziune şi-a mărturisit sexualitatea atât în viaţa reală, cât şi în cadrul show-ului ei de la acea vreme, „Ellen“.
 
Cynthia Nixon, 2004
 
Starul serialului „Sex and the City“ a pus capăt speculaţiilor în 2004, când „New York Daily News“ şi „New York Post“ au scris că locuieşte cu o femeie. 
   
   
„Viaţa mea privată este privată. Dar în acelaşi timp, nu am nimic de ascuns. Aşă că ceea ce pot spune este că sunt foarte fericită“, a declarat la momentul respectiv pentru „Daily News“.
 
Neil Patrick Harris, 2006
 
Starul serialului de comedie „How I Met Your Mother“ a recunoscut pentru revista „People“ faptul că este gay. 
   
   
„Publicul a fost întotdeauna bun cu mine şi, până de curând, am fost capabil să duc o viaţă destul de normală. Acum, se pare că există speculaţii cu privire la viaţa mea privată şi la relaţiile mele. Aşa că decât să-i ignor pe cei care îşi fac publice opiniile despre mine fără a mă consulta, sunt bucuros să risipesc zvonurile şi interpretările şi sunt mândru să spun că sunt gay şi că îmi trăiesc viaţa din plin şi mă simt cel mai norocos om pentru că lucrez cu oameni minunaţi, într-un domeniu pe care îl iubesc“, a explicat artistul.
 
T.R. Knight, 2007
   
 
Actorul, care a jucat rolul lui George O'Malley în serialul „Grey's Anatomy“, a fost numit „poponar“ de către colegul de breaslă Isaiah Washington, fapt ce l-a determinat să ia atitudinte atât pentru el cât şi pentru ceilalţi. „Nu mi s-a mai spus niciodată aşa. Deci, cred că în acel moment ceva s-a schimbat, ceva s-a întâmplat, iar acel sentiment a devenit mult mai puternic decât mine“, a mărturisit actorul în cadrul emisiunii „The Ellen DeGeneres Show“.
   
Adam Lambert, 2009
   
   
Sexualitatea cântăreţului a fost îndelung dezbătută de telespectatorii care urmăreau emisiunea „American Idol“, dar artistul nu a recunoscut decât la finalul competiţiei. 

Într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone“, din 2009, Lambert a spus: „Imediat după finala «American Idol», aproape că am început să vorbesc cu reporterii despre acest lucru, dar apoi m-am gândit «O să aştept să vorbesc cu «Rolling Stone», o să fie mai frumos». Aveam nevoie să pot fi capabil să explic pe larg ce mi se întâmplă“.
 
Ricky Martin, 2010
 
Cântăreţul Ricky Martin FOTO AFP 
 
După mulţi ani în care a încercat să-şi ascundă sexualitatea, cântăreţul a postat un mesaj pe blogul personal în care clarifica lucrurile: „Sunt un homosexual norocos“.
 
Anderson Cooper, 2012
 
Sexualitatea vedetei de televiziune Anderson Cooper a fost discutată timp de mai mulţi ani, dar abia în 2012, acesta a recunoscut deschis că este gay, într-un e-mail adresat prietenului şi colegului de breaslă, jurnalistul Andrew Sullivan.
   
   
„De fapt, eu sunt gay, întotdeauna am fost, întotdeauna voi fi şi nu aş putea fi mai fericit, împăcat cu mine şi mândru“.
 
Jim Parsons, 2012
   
Actorul Jim Parsons, alături de regizorul de imagine Todd Spiewalk FOTO huffingtonpost.com 
 
Sexualitatea îndrăgitului actor din serialul de comedie „The Big Bang Theory“ a fost dezvăluită într-un articol publicat în „New York Times“. Autorul materialului l-a identificat cu personajul interpretat în drama „The Normal Heart“
 
„«The Normal Heart» rezonează cu el în anumite privinţe: domnul Parsons este gay şi are o relaţie de zece ani“. Şi chiar dacă publicaţia nu a identificat numele partenerului lui Parsons, acesta a fost surprins în nenumărate rânduri alături de regizorul de imagine Todd Spiewalk (foto).
   
Mika, 2012
 
Cântăreţul şi compozitorul a fost destul de prudent cu privire la faptul că este gay, dar în cele din urmă a recunoscut într-un interviu acordat revistei „Instinct“.
   
   
„Dacă mă întrebi dacă sunt gay, voi spune «Da». Vorbesc în cântecele mele despre relaţia mea cu un alt bărbat? Voi spune «Da». Şi doar prin muzica mea am găsit puterea să mă împac cu sexulitatea mea, dincolo de contextul versurilor mele. Aceasta este viaţa mea reală“, a declarat artistul.
   
Wentworth Miller, 2013
 
Actorul Wentworth Miller FOTO huffingtonpost.com   
 
Starul serialului de succes „Prison Break“, Wentworth Miller, a recunoscut că este gay în luna august a anului trecut, când a fost invitat la Festivalul Internaţional de Film din Rusia. În mijlocul unor violente proteste anti-gay care zguduiau ţara în perioada respectivă, actorul a decis că este momentul potrivit pentru a vorbi deschis despre sexualitatea lui. 
 
„Vă mulţumesc pentru invitaţie. Din postura unei persoane care s-a bucurat să viziteze Rusia în trecut şi care are strămoşi ruşi, m-aş bucura să spun «Da». Cu toate acestea, din postura unui homosexual, trebuie să refuz“, a scris actorul într-o scrisoare  adresată directorului festivalului. 
  
Jodie Foster, 2013
 
Actriţa Jodie Foster FOTO huffingtonpost.com 
 
Protagonista filmului „Tăcerea mieilor/ Silence of the Lambs“ a încheiat anii de speculaţii cu privire la orientarea sexuală, când în discursul de acceptare al premiului Cecil B. Demille, din cadrul ceremoniei Globului de Aur, a recunoscut că este lesbiană. 
 
„Am recunoscut cu o mie de ani în urmă, în Epoca de Piatră. În acele zile ciudate, când o tânără fată a vorbit deschis cu prietenii de încredere, cu familia şi colegii de muncă şi apoi, treptat şi cu mândrie, a recunoscut în faţa tuturor celor care o cunoşteau“, a declarat artista. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările