FOTO Top 10 cele mai inteligente celebrităţi de la Hollywood

FOTO Top 10 cele mai inteligente celebrităţi de la Hollywood

Manechinele, actorii şi muzicienii sunt percepuţi, în majoritatea cazurilor, ca având o inteligenţă sub medie, din cauza faptului că showbizul este considerat un domeniu superficial sau din cauza personajelor pe care le interpretează. Cu toate acestea, unele celebrităţi surprind cu inteligenţa lor, având un IQ peste medie, scrie Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la Natalie Portman la Quentin Tarantino, Sharon Stone şi Ashton Kutcher, Hollywood-ul are de oferit nu numai actori talentaţi, ci şi adevărate genii cu diplomă.

Natalie Portman

Natalie Portman, actriţa americană de origine israeliană şi câştigătoare a două Premii Oscar, are o diplomă de licenţă obţinută la Universitatea Harvard, iar studiile postuniversitare şi le-a efectuat la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Deşi aceasta s-a înscris ca student sub numele de domnişoară, Natalie Herschlag, profesorii au remarcat-o nu doar pentru cariera de actor, ci şi pentru calităţile intelectuale excepţionale. Portman ştie să vorbească şase limbi şi a publicat articole, de două ori, în reviste ştiinţifice. „Aş prefera să fiu deşteaptă mai degrabă decât să fiu un star de cinema“, a declarat aceasta pentru „New York Post“ în urmă cu ceva vreme.

Natalie Portman FOTO AFP

Cindy Crawford

Cindy Crawford, care a absolvit liceul ca şefă de promoţie, a semant primul său contract de modeling în 1984. Iniţial s-a folosit de banii obţinuţi pentru a-şi completa studiile la Universitatea Northwestern, acolo unde studia ingineria chimică, dar în final a renunţat la facultate pentru a se lansa în cariera de model. Până în 1985, aceasta apăruse pe paginile revistei „Vogue“ şi a fost inclusă în topul celor şase supermodele ale lumii, ca mai apoi să fie adăugată în top 100 cele mai frumoase femei ale lumii întocmit de revista „Men’ Health“.

Cindy Crawford FOTO AFP

Quentin Tarantino

Tarantino a recunoscut că niciodată nu i-a plăcut la şcolă, cu excepţia orelor de istorie pentru că „erau asemănătoare cu filmele pe care le făcea“, a explicat el recent pentru publicaţia „Entertainment Weekly“. Faimosul regizor de film are un coeficient de inteligenţă de 160, asemănător cu cel al fizicianului Stephen Hawking. Acesta are a renunţat la liceu şi şi-a urmat visul, acela de a regiza unele dintre cele mai bune filme ale industrie de film americane: „Reservoir Dogs“ (1992), „Pulp Fiction“ (1994), „Kill Bill Vol. 1/2“ (2003/2004) sau „Inglorious Basterds“ (2009). Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Palme d’Or. În 2007, „Total Film“ l-a clasat pe locul 12 în topul celor mai buni regizori din toate timpurile.

Quentin Tarantino FOTO Reuters

Sharon Stone

Sharon Stone este celebră şi pentru coeficientul de inteligenţă de 154. Când avea 15 ani, Sharon Stone a acceptat o bursă la Universitatea Edinboro din Pennsylvania, unde a studiat scrisul creativ şi artele plastice. Se autodescrie ca fiind „o răţuşcă urâtă şi tocilară“.

Sharon Stone FOTO Reuters

Colin Firth

Colin Firth este creditat ca fiind co-autorul unei lucrări academice despre creierul uman. Laureat al Premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Actor pentru rolul din filmul „Discursul Regelui“, Firth le-a cerut oamenilor de ştiinţă să scaneze creierul mai multor politicieni pentru a analiza eventualele diferenţe în funcţie de înclinaţiile politice, iar studiul final, în care apare ca şi co-autor, a fost publicat în revista „Current Biology“. Firth a urmat cursurile Coelgiului Barton Peveril din Marea Britanie, „doi dintre cei mai fericiţi ani din viaţă. Cred că am fost destul de atent încât, acum, pot reproduce cu exactitate citate din Thomas Hardy şi Lord Byron“, a spus el.

Colin Firth FOTO Reuters

Jodie Foster

Jodie Foster şi-a uimit părinţii atunci când la vârsta de trei ani a început să citească de una singură, ca mai apoi întreaga copilărie să fie dedicată actoriei. După ce a urmat Lycée Français de Los Angeles şi a mers la Universtiatea Yale pentru a studia limba franceză la un nivel superior, Foster s-a reîntors la actorie. Jodie Foster a fost, pe rând, actriţă, regizoare şi producătoare de film şi a fost distinsă cu premiul onorific Cecil B. Demille, în cadrul galei Globurile de Aur, din luna ianuarie, pentru „contribuţii remarcabile aduse lumii divertismentului“.

Jodie Foster FOTO Reuters

Kate Beckinsale

Calităţile actriţei Kate Beckinsale au fost remarcate de progfesorii săi încă din vremea şcolii primare, atunci când în raportul elevei era menţionat faptul că, deşi avea doar şase ani, nivelul lecturii şi înţelegerii unui text se ridica la aptitudinile unui copil de 11 ani. Pe plan internaţional devine cunoscută prin rolul jucat în filmul american „Pearl Harbor“ şi coproducţia „Underworld“, dar înainte de a fi faimoasă, Beckinsale a studiat literatura rusă şi literatura franceză la Universitatea Oxford. Ea vorbeşte fluent limbile rusă, franceză şi germană.

Kate Beckinsale FOTO AFP

Steve Martin

Steve Martin are, şi el, un coeficient de inteligenţă ridicat, de 142. Acesta a scris un articol pentru „The New Yorker“ despre eforturile sale, care au durat un an de zile, de a se integra în MENSA, cea mai importantă organizaţie a oamenilor cu coeficient mare de inteligenţă. În trecut, Martin a absolvit Universitatea de Stat din California, specializarea filozofie şi a devenit profesor, înainte de a se remarca în calitate de actor. De asemenea, Steve Martin este autorul mai multor scenarii, romane şi cărţi pentru copii.

Steve Martin FOTO AFP

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher a fost acceptat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, pentru a studia ingineria, dar a pierdut bursa atunci când a preferat să meargă pe drumul modeling-ului. Acum, când a ajuns unul dintre actorii de succes de la Hollywood, Kutcher îşi face timp să investească în companii de tehnologie şi internet. „Cel mai sexi lucru din întreaga lume este inteligenţa“, a declarat Kutcher în cadrul Premiilor Teen Choice.

Ashton Kutcher FOTO Reuters

Eduard Norton

Actorul nominalizat de două ori la Premiul Oscar a studiat istoria la Universitatea Yale. În urma unui accident de canotaj părăseşte echipa pentru a-şi încerca norocul în teatru. După absolvire, Norton pleacă la Osaka, în Japonia, pentru a lucra ca analist pentru organizaţia non-profit a bunicului său, Enterprise Foundation, furnizor de capital şi expertiză pentru locuinţe le preţuri accesibile. Acolo, Norton a învăţat Aikido, o formă a artelor marţiale, şi a început să vorbească japoneza în mod fluent. De atunci şi până acum, actorul a donat aproxiamtiv un milion de dolari ONG-ului şi a rămas în consiliul de administraţie. El a jucat în filme precum „American History X“ sau „Fight Club“ şi a debutat ca regizor şi producător în pelicula „Keeping the Faith“.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările