FOTO Fosta Miss Universe Malaezia a stârnit controverse după ce a comentat situaţia din SUA: „Aţi ales să vă naşteţi ca persoane de culoare în America“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samantha Katie James Captură video
Samantha Katie James Captură video

Câştigătoarea concursului de frumuseţe Miss Universe Malaezia, din 2017, a scandalizat lumea cu comentariile sale legate de subiectul morţii lui George Floyd şi protestele din SUA.

Modelul Samantha Katie James, fosta câştigătoare Miss Universe Malaezia în 2017, a stârnit furie pe reţelele de socializare cu ultimele comentarii legate de moartea lui George Floyd şi protestele din Statele Unite ale Americii. 

Într-o postare pe contul său de Instagram, tânăra de 25 ani le-a spus celor 160.000 de urmăritori ai săi că protestele din SUA sunt „dovada că «albii» au câştigat“ şi i-a numit „fraieri“ pe cei implicaţi.  

„Nu trăiesc în America, asta nu are nicio legătură cu mine, însă pentru mine pare că «albii» au câştigat“, a scris ea, potrivit cnalifestyle.channelnewsasia.com.

Miss Universe Malaezia a continuat prin a-i sfătui pe oamenii de culoare din America „să se relaxeze“ puţin. 

„Dacă eşti furios, răspunzi cu furie şi răutate. Asta are putere asupra ta. Ei au putere asupra ta. Relaxaţi-vă, luaţi asta ca pe o provocare pentru a deveni mai puternici. Aţi ales să vă naşteţi ca persoană «de culoare» în America pentru un motiv. Pentru a învăţa o anumită lecţie. Acceptaţi asta aşa cum este, până acum foametea şi sărăcia încă există. Asta e situaţia. Este inevitabil, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să rămâneţi calmi. Asta este responsabilitatea voastră“, a spus Miss Universe pe Instagram.

samantha foto instagram

Samantha Katie James (stânga) FOTO Instagram 

Comentariile critice la adresa modelului nu au întârziat să apară. În timp ce unele persoane au acuzat-o de rasism pe fosta Miss Universe Malaezia, altele i-au adus la cunoştinţă faptul că e imposibil să alegi unde şi cum să te naşti, negru sau alb.

„Cum să le spui persoanelor de culoare «să se relaxeze», de parcă rasismul nu e ceva cu care se confruntă de ani de zile. Ar trebui să-ţi ţii părerile pentru tine“, se arată într-un comentariu. 

„Nimeni nu alege unde şi cum să se nască! Persoanele de culoare protestează de ani de zile împotriva rasismului şi tot sunt ucişi şi discriminaţi din cauza «privilegiilor rasiale». Poate n-ar trebui să comentezi atunci când habar n-ai pe ce lume trăieşti“, se arată într-un alt comentariu. 

Modelul a revenit cu explicaţii halucinante în urma valului de critici. Câştigătoarea Miss Universe Malaezia din 2017 consideră că sufletele oamenilor aleg culoarea pielii, dar şi ţara în care să se nască. „Sufletele noastre au ales această viaţă, această ţară, această rasă, acest trup pentru un motiv anume. M-am întrebat întotdeauna de ce m-am născut în Malaezia ca femeie albă, dintr-o mamă chinezoaică şi un tată brazilian, iar bunicii indieni. Dar sufletul meu a ales toate acestea dintr-un motiv.“

Organizaţia Miss Universe Malaezia (MUMO) s-a distanţat de afirmaţiile fostei câştigătoare a concursului de frumuseţe. Reprezentanţii MUMO au declarat că organizaţia lor descurajează profund afirmaţiile şi acţiunile rasiste din întreaga lume. 

În plus, în mediul online a apărut o petiţie pentru ca fostei Miss Universe Malaezia să i se retragă titlul câştigat în 2017, chiar dacă el nu-i mai aduce niciun beneficiu în prezent. Până acum s-au strâns peste 16.000 de semnături. 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite