FOTO Celebrităţi care au murit mult prea devreme

FOTO Celebrităţi care au murit mult prea devreme

Cântăreaţa Whitney Houston a murit la vârsta de 48 de ani din cauza unei supradoze de droguri FOTO Reuters

Vedetele care ajung pe culmile gloriei au, de regulă, un sfârşit tragic: supradoză de droguri, abuz de alcool sau sinucidere.  Cu adevărat trist este faptul că mulţi artişti au murit prea devreme, în ultimii ani Hollywoodul pierzând nume sonore precum Paul Walker, Philip Seymour Hoffman şi Heath Ledger, oameni care mai aveau multe de realizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 17 martie, creatoarea de modă L’Wren Scott, care avea o relaţie de mai bine de zece ani cu rockerul Mick Jagger, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Manhattan. 

Potrivit unor surse din poliţie, citate de ABC News, Scott, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită spânzurată, iar în presa de peste Ocean se vehiculează ideea conform căreia aceasta s-ar fi sinucis din cauza problemelor financiare, designerul având foarte multe datorii.

Publicaţia „People“ a întocmit o listă a celebrităţilor care au murit prematur, printre acestea numărându-se actorul Paul Walker, Whitney Houston şi Amy Winehouse.

Paul Walker (40 de ani)

Actorul Paul Walker a murit la vârsta de 40 de ani FOTO Steven Lippman/ Corbis Outline/ People

Când prima parte din „Furios şi iute/ Fast and Furious“ a fost lansată pe marile ecrane, în 2001, bărbatul cu ochi albaştri, care îl portretiza pe agentul sub acoperire Brian OConner, a fost cel care a asigurat succesul francizei. 

Un deceniu mai târziu, Walker lucra la cea de-a şaptea parte a seriei, înainte de a muri, pe 30 noimebrie 2013, când maşina în care se afla s-a izbit de un copac şi a explodat. După moartea sa, familia şi apropiaţii au vorbit despre omul Paul Walker căruia nu-i păsa de faimă, ci, mai degrabă, de modul în care îi putea ajuta pe ceilalţi.

Whitney Houston (48 de ani)

Cântăreaţa Whitney Houston a murit la vârsta de 48 de ani FOTO Frank Micelotta/ PictureGroup/ People

Cunoscută simplu drept „Vocea“, Houston a ocupat locurile fruntaşe în topurile muzicale cu hituri precum „The Greatest Love of All“ şi „I Wanna Dance with Somebody“. Viaţa însă i-a fost tulburată de lupta cu dependenţa de droguri şi de căsnicia tumultoasă cu Bobby Brown, lucruri ce i-au umbrit de multe ori talentul. 

Mulţi şi-o vor aminti mereu pentru coverul după melodia „I Will Always Love You“, de la Dolly Parton, piesă ce a putut fi auzită şi în filmul „The Bodyguard“, peliculă ce a marcat debutul ei cinematografic, în 1992.

După aproape 20 de ani, melodia avea să fie auzită la înmormântarea artistei, după ce aceasta a fost găsită moartă în hotelul Beverly Hilton ca urmare a unei supradoze de droguri., pe 11 februarie 2012.

James Gandolfini (51 de ani)

Actorul James Gandolfini FOTO Vera Anderson/ WireImage/ People

Cunoscut mai ales pentru rolul mafiotului Tony Soprano din serialul „Clanul Soprano“, Gandolfini a fost „un mare talent“, după cum au declarat reprezentanţii postului HBO, după moartea şocantă a actorului de pe 19 iunie 2013. „Ne-a impresionat pe mulţi dintre noi cu umorul, căldura şi modestia sa“. 

Gandolfini, care a mai apărut şi în filmele „Zero Dark Thirty“, „The Mexican“ şi „All the Kings Men“, a murit din cauza unui atac de cord în timp ce se afla în Sicilia, la Festivalul de Film Taormina.

Cory Monteith (31 de ani)

Actorul Cori Monteith a murit la vâsrta de 31 de ani FOTO Arhivă personală/ People/

„Nu vreau ca cei mici să creadă că este bine să-şi abandoneze studiile şi să se drogheze, pentru că astfel vor ajunge actori celebri“, spunea Monteith despre ce înseamnă să fii un model cu probleme, acesta intrând la dezintoxicare la vârsta de 19 ani. 

În 2013, îndrăgitul star din serialul „Glee“ a început un nou tratament pentru a scăpa de dependenţa de droguri. Câteva luni mai târziu, pe 13 iulie 2013, Monteith a fost găsit mort în camera unui hotel din Vancouver.

Natasha Richardson (45 de ani)

Actriţa Natasha Richardson a murit la vârsta de 45 de ani FOTO Telegraph UK/ ZUMA Press/ People

În timp ce lua lecţii private de schi, în staţiunea Mont Tremblant, din Quebec, actriţa a căzut, dar incidentul a fost considerat minor şi nu i s-a dat foarte mare atenţie. Două zile mai târziu, pe 18 martie 2009, a murit din cauza unei „traume craniene“, lăsând în urmă doi copii şi pe soţul ei, actorul Liam Neeson. 

Philip Seymour Hoffman (46 de ani)

Actorul Philip Seymour Hoffman a murit la vârsta de 47 de ani FOTO Victoria Will/ Invision/ AP/ People

Deşi a ieşit de la dezintoxicare în primăvara anului 2013, aclamatul actor a murit din cauza unei supradoze de droguri pe 2 februarie 2014. Câştigătorul unui premiu Oscar, Hoffman a putut fi admirat în rolurile din „Doubt“, „Boogie Nights“, „Capote“ şi, mai recent, franciza „Jocurile foamei/ Hunger Games“.

Brittany Murphy (32 de ani)

Actriţa Brittany Murphy a murit la vârsta de 32 de ani FOTO Rebecca Mcalpin/ Retna/ People

Actriţa este cunoscută pentru rolul fermecătoarei Tai din comedia „Clueless“, dar avea o înclinaţie deosebită şi pentru rolurile dramatice, precum cele din „Girl, Interrupted“ şi „Dont Say a Word“.

Iniţial, actriţa a dezvăluit că se luptă cu o gripă, dar pe 20 decembrie 2009 a fost găsită moartă. Dacă la momentul dispariţiei sale, medicii legişti au stabilit că moartea a fost urmarea unei intoxicaţii cu droguri, a pneumoniei şi a „anemiei deficitare de fier“, recent au fost făcute noi teste, care arată existenţa în organismul actriţei a zece metale grele, fapt ce sugerează că Brittany ar fi fost otrăvită.

Amy Winehouse (27 de ani)

Cântăreaţa Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani FOTO Matt Dunham/ AP/ People

„O voce care era plină de putere şi durere, care avea un amestec de uman şi divin“, spunea despre talentata cântăreaţă britanică vechiul ei prieten Russell Brand. Atingând succesul internaţional cu albumul „Back to Black“, aprecierea muzicală a tinerei a fost marcată de lupta continuă cu drogurile şi dependenţa de alcool. Pe 23 iulie 2011, artista a fost găsită moartă în casa ei din Londra, ca rezultat al unui consum excesiv de alcool.

Heath Ledger (28 de ani)

Actorul Heath Ledger a murit la vârsta de 28 de ani FOTO John Stanton/ Getty/ People

Heath Ledger a murit într-o după-amiază rece de ianuarie, în 2008, imediat după ce a filmat unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale, Jokerul, din filmul lui Christopher Nolan, „The Dark Knight“.

La doar doi ani de la interpretarea de Oscar din filmul „Brokeback Mountain“, trupul lui Ledger a fost găsit fără haine şi fără suflare. Medicii din New York au stabilit că moartea a venit accidental, ca urmare „a abuzului de medicamente pe bază de prescripţie medicală“.

Michael Jackson (50 de ani)

Regele muzicii pop, Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani FOTO Harrison Funk/ZUMA Press/ People

Cu doar câteva săptămâni înainte de a da startul concertelor din Londra, starul a fost dus de urgenţă la spital, pe 25 iunie 2009, după ce a fost găsit inconştient în locuinţa sa din California.

Urmele de antidepresive puternice, precum şi anestezia generală realizată cu propofol au condus investigatorii morţii lui Michael Jackson la concluzia că a fost vorba de o crimă. În timp, s-a dovedit că Jackson era dependent de antidepresive, iar medicul său personal, Conrad Murray, a fost cel care i-a administrat o doză incorectă, acesta fiind condamnat pentru omucidere involuntară pe 7 noiembrie 2011.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: