FOTO Andreea Marin: zâmbete şi lacrimi la primul eveniment oficial după despărţirea de Bănică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţionată, dar încrezătoare, Andreea Marin a dezvăluit că pregăteşte o nouă emisiune, dar şi câteva campanii umanitare. Deşi despărţirea de Ştefan Bănică jr este recentă, gazda evenimentului de lansare a brăţărilor pentru fundaţia Nelson Mandela 46664 Bangles România a mărturisit că mai crede în iubire.

Încă de la intrarea în Palatul Parlamentului, locul în care s-a desfăşurat evenimentul de joi seara, Andreea Marin a preferat să stea de vorbă cu jurnaliştii. Întrucât întrunirea a avut un scop caritabil, susţinerea persoanelor bolnave de SIDA, ea s-a emoţionat şi a vărsat câteva lacrimi, reuşind, în acelaşi timp, să-şi păstreze şi zâmbetul pe buze. „Poţi înţelege pericolul de a fi bolnav pentru că, din păcate, boala nu alege, boala nu ne întreabă dacă suntem de acord să vină. Sunt foarte mulţi oameni care-şi iau porţia de energie pozitivă de la mine aşa că nu-mi permit să le dau decât pozitivitate“, a spus ea.

Treptat, discuţia s-a îndreptat către viaţa sa personală. Prezentatoarea a declarat că plecarea în Dubai a avut scopul de a-i explica Violetei situaţia actuală, că la începutul lunii martie i-ar plăcea să fie prezentă cu fetiţa la concertele lui Ştefan Bănică jr. şi că divorţul nu a făcut-o să-şi piardă încrederea în iubire. „Eu sunt dragoste, sunt făcută, sunt plămădită din acest aluat şi n-aş putea trăi fără să-mi bată inima. Aşa că da, de ce nu? Cred în dragoste. Faptul că la un moment dat convingerile tale sau principiile nu se mai potrivesc cu ale celui de alături nu înseamnă nici că nu-l mai iubeşti şi nu trebuie să însemne nicio dramă. Dramele din viaţa noastră ni le facem singuri şi vorbesc ştiind ce au însemnat anii din urmă când nu eram un om matur“, a analizat ea.

La o discuţie cu reporterul Adevărul, prezentatoarea TV a oferit mai multe detalii.

Adevărul: Cum percepe Violeta despărţirea părinţilor?
Andreea Marin:
Sunt foarte mândră că am făcut în aşa fel încât copilul să nu sufere deloc, chiar deloc. Ea e un copil mare, ştie că are două case, îşi poate vedea ambii părinţi oricând îşi doreşte, petrecem mult timp împreună cu toţii, deci, sincer, pentru ea lucrurile sunt mai mult decât normale.

image

Prezentatoarea a discutat despre importanţa campaniei pentru fundaţia Nelson Mandela 46664 Bangles România

Sunteţi o femeie foarte frumoasă. Bănuiesc că acum au apărut mai mulţi admiratori.
Probabil că sunt timizi (râde).

În plan personal cum vă vedeţi?
În plan personal păstrez lucrurile pentru mine, nu mai sunt atât de deschisă cum eram odată că uite cum am ajuns.

Ştiaţi că sunteţi aşteptată de mulţi oameni din presă. Cum este revenirea după incidentele petrecute?
Odată şi odată tot trebuia să se întâmple şi să ies din casă, nu?

Am înţeles că ne pregătiţi o nouă emisiune.
E o emisiune, un proiect pe care abia l-am cunoscut. Am fost în Spania, am văzut formatul la ei şi mi-a plăcut şi mi-aş dori să ajungă în România şi să mă ocup de el. Sper ca televiziunile din România să fie dispuse să investească într-un asemenea format pentru că în ziua de astăzi credem foarte mult în formate facile.

Mai mult de divertisment, de distracţie.
Da, exact.

Care sunt premisele emisiunii?
Solidaritate, sprijin umăr la umăr. Nu companii mari care să investească totul într-o cauză, ci sprijin din partea oamenilor care, puţin câte puţin pot ajuta. Nu pot să vă dau mai multe detalii, pentru că aşa am stabilit cu producătorii.

Ce campanii mai desfăşuraţi anul acesta?
În martie voi pleca în turneul Dragoste pentru femei, în mai multe oraşe ale ţării, aceasta fiind un nou turneu Şcoala Mamelor. Continui trei campanii mari: violenţa în familie, cancerul la sân şi nu în ultimul rând, o campanie umanitară la care eu ţin foarte mult, este vorba despre cea care va introduce vaccinul pneumococic gratuit pentru nou-născuţii din România. În acest moment, doar 2% dintre copii au părinţi care-şi permit să cumpere vaccinul din farmacie şi în anul 2013 sunt sute de copii care mor din cauza unei pneumonii sau care rămân cu probleme de auz sau de surditate, probleme extrem de serioase. Toate acestea ar putea fi evitate printr-o simplă vaccinare. Cred că şi copiii noştri au dreptul la acel vaccin gratuit, aşa cum în 23 de state europene în care vaccinul este gratuit, copiii sunt feriţi de probleme.   

Cum aţi decis să vă implicaţi în această campanie?
Asociaţia care promovează acest proiect, o asociaţie internaţională, de prestigiu, m-a contactat şi m-a întrebat dacă sunt de acord să fiu ambasador al acestei campanii. Fireşte că am spus da pentru că nu este prima campanie pentru bolnavii de HIV/ SIDA în care mă implic şi ştiam poveştile, am întâlnit astfel de oameni faţă în faţă, am ţinut astfel de copii în braţe, le-am cunoscut poveştile celor care au mers în spital ca oameni sănătoşi şi au făcut o injecţie şi au contactat virusul. Practic, purtând aceste brăţări cu numărul 46664 (numărul deţinutului de altădată, Nelson Mandela, 466 este numărul deţinutului şi 64 vine de la 1964, anul în care a fost încarcerat) arăţi că-ţi pasă. Preţul unei brăţări înseamnă 70% investiţie în ajutorarea oamenilor care fie sunt din familie, fie sunt chiar purtători ai virusului, 30% sunt banii care se duc către lucrătorii din Africa, care fabrică aceste brăţări, oameni care sunt excluşi din societate pentru că au HIV sau au pe cineva în familie.

Cât de mult rezonează românii cu astfel de campanii?
Deja e plin Facebookul de întrebări. Unde găsim astfel de brăţări, avem foarte mulţi oameni care le poartă sau care vor să le cumpere.

La eveniment au participat membri oficiali ai Fundaţiei Nelson Mandela şi câteva persoane publice din România, printre care prinţesa Lia a României, Dan Silviu Boerescu, actorul Vladimir Drăghia, dar şi Zoli Toth şi Adina Buzatu, ambasadori 46664 Bangles România.

image

Andreea Marin, Zoli Toth şi Adina Buzatu, ambasadori ai campaniei

Pentru susţinerea acestui proiect, stilista a pus la dispoziţie o serie de brăţări din cupru, argint, aur şi platină în cadrul magazinelor TRENDS by Adina Buzatu. „Am decis să mă alătur pentru că îmi doresc să ajut. Ni se întâmplă deseori să mergem pe stradă şi să dăm o sumă de bani oamenilor care nu au nevoie de ea, ni se întâmplă să ajutăm fundaţii ce au preşedinţi îmbrăcaţi bine, cu maşini frumoase şi case extraordinare. Acest lucru nu se întâmplă în cazul Fundaţiei Nelson Mandela 46664 pentru că nu există angajaţi şi toată lumea face benevol ceea ce face. M-am alăturat pentru că am considerat că pot să dau ceva înapoi societăţii şi oamenilor. Copiii bolnavi de SIDA sunt marginalizaţi şi cred că asta este o cauză pentru care trebuie să luptăm cu toţii. Viitorul nostru şi al omenirii depinde de asta“, a explicat stilista.

70% din suma rezultată din vânzarea brăţărilor se direcţionează către cauza Fundaţiei din România, 30% din încasări revin muncitorilor din Africa de Sud care au realizat brăţările. Iniţiativa Nelson Mandela 46664 Bangles România luptă pentru prevenirea HIV/SIDA în ţara noastră, deoarece anual sunt infectaţi cu HIV aproximativ 16.000 oameni şi mor aproximativ 1.000.

image

Prinţesa Lia, putătorul de cuvânt al fundaţiei Nelson Mandela, Robert Coutts, şi stilista Adina Buzatu

Pe lângă Andreea Marin, Adina Buzatu şi Zoli Toth, printre ambasadorii fundaţiei Nelson Mandela 46664 Bangles România se numără şi Raed Arafat, Radu Florescu, Florin Piersic, Laura Coroianu, Marius Moga şi INNA. Iniţiativa Nelson Mandela 46664 Bangles a fost lansată în 2008, iar de-a lungul timpului mai multe personalităţi internaţionale au susţinut cauza, printre aceştia fiind Bono (U2), Morgan Freeman, Aretha Franklin, Lewis Hamilton, Clint Eastwood, Elvis Blue, Josh Groban şi Naomi Campbell.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite