FOTO Anda Călugăreanu şi dramele care i-au marcat viaţa. La înmormântarea sa, circulaţia a fost blocată de mii de oameni

FOTO Anda Călugăreanu şi dramele care i-au marcat
viaţa. La înmormântarea sa, circulaţia a fost blocată de mii de oameni

Anda Călugăreanu, una dintre cele mai iubite artiste din România

Una dintre cele mai îndrăgite artiste din perioada comunistă este, fără îndoială, Anda Călugăreanu. Actriţă şi cântăreaţă, ea a încântat publicul român cu timbrul vocal special şi cu şlagăreprecum  „N-am noroc” şi „O portocală”. Dincolo de strălucirea şi optimismul de pe scenă, ea a avut şi câteva drame personale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anca Miranda Călugăreanu, pe numele din acte, a cunoscut celebritatea datorită progranelor de divertisment realizate de Televiziunea Română.

Deşi se bucura de popularitate, comisiile de admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) au respins-o de nouă ori pe motiv că era prea mică de înălţime. Avea 38 de ani, în 1984, când a fost, în sfârşit, admisă la studii.

„Mi-am dorit dintotdeauna să fac teatru. Din dorinţa de a fi pe scenă am început să cânt, şi tot asta m-a îndreptat către şansonetă, în care textul, poezia şi semnificaţia deţin rolul principal. Am căutat expresia şi stilul ce se potrivesc mai bine cu firea mea şi cu textele pe care le aleg“, mărturisea artista.

Dacă în lumina reflectoarelor transmitea numai energie pozitivă, în viaţa personală a trăit adevărate drame.

Citeşte aici povestea tragică de viaţă a artistei dispărută prematur. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările