Fosta consilieră a lui Trump spune că preşedintele SUA o ameninţă pe Melania cu deportarea dacă divorţează de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omarosa Manigault-Newman (44 de ani), vedetă de reality-show şi fost consilier la Casa Albă, face o serie de acuzaţii  la adresa lui Donald Trump în noua sa carte „Unhinged“ (Dezechilibrat).

Omarosa a fost directorul de comunicare al Casei Albe din ianuarie 2017 până în decembrie anul trecut, când a fost concediată de către şeful de Cabinet John Kelly, citând „probleme semnificative de integritate“. Înainte să facă parte din administraţie, Omarosa s-a ocupat de partea african-americană a campaniei prezidenţiale a lui Trump. Ea îl cunoaşte pe Trump din 2003, când a devenit concurentă în reality show-ul lui, „The Apprentice“. Acum, fosta susţinătoare a preşedintelui american pare să se fi întors împotriva acestuia şi face dezvăluiri surprinzătoare despre acesta, împreună cu înregistrări din perioada în care lucra la Casa Albă.

„Dacă Melania ar încerca să-l supună umilinţei supreme şi să îl părăsească în timpul mandatului de preşedinte, el ar găsi o cale să o pedepsească“, scrie Omarosa în cartea „Unhinged“, potrivit Daily Mail.

Ea sugerează că Trump a jucat un rol abject în imigrarea Melaniei din Slovenia în Statele Unite, în 1996, chiar dacă se crede că cuplul s-a întâlnit pentru prima oară doi ani mai târziu.

În trecut, au mai fost ridicate întrebări despre cum Melania, care lucra ca model, a obţinut aşa-zisa „Einstein“ EB, viza pentru oameni aflaţi în fruntea domeniilor lor, deşi avocaţii în imigrări spun că nu este nimic atât de neobişnuit ca un top model să primească această viză.

image

Melania a devenit cetăţeană americană în 2006, la un an după căsătoria cu Trump. În ultimele luni, administraţia Trump a făcut demersuri pentru a retrage cetăţenia celor care au minţit sau au trişat în procesul de naturalizare. Omarosa sugerează că Trump ar fi avut motivaţii personale pentru mişcarea politică, intenţionând să menţină ameninţarea de deportare asupra soţiei sale. Deoarece Trump cunoaşte cum a dobândit Melania cetăţenia permanentă, ar putea, dacă ar fi ceva putred la mijloc, să expună metodele şi cumva să o invalideze, mai scrie fosta susţinătoare loială a preşedintelui american în cartea ei, adăugând că „este un om răzbunător“.

„În opinia mea, Melania numără fiecare minut până când îşi încheie mandatul şi poate divorţa de el“.

Stephanie Grisham, directorul de comunicare al primei doamne, a respins teoriile lui Manigault-Newman într-o declaraţie pentru News.

„Doamna Trump a interacţionat rar, dacă nu chiar niciodată cu Omarosa. Este dezamăgitor că aruncă cu injurii în interes personal, mai ales după toate oportunităţile pe care i le-a acordat Preşedintele“, a spus Grisham într-o declaraţie.

Şi secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a respins anterior declaraţiile din cartea lui Manigault-Newman, spunând că este „plină de minciuni şi acuzaţii false“.

Omarosa îşi susţine afirmaţiile cu înregistrări

Într-o serie de dezvăluiri orchestrate înaintea publicării memoriilor sale, Omarosa a făcut publice mai multe înregistrari ale conversaţiilor pe care le-a avut cu Trump sau alte persoane de la Casa Albă.

Astfel, într-una din înregistrări, difuzată de postul NBC, Donald Trump afirmă că nu a ştiut nimic despre concedierea fostei sale protejate şi spune că regretă acest lucru.

„Omarosa? Omarosa ce se întâmplă?“, se aude Donald Trump spunându-i asistentei sale. ”Nimeni nu mi-a spus nimic. Tu ştii, ei gestionează o maşină mare, dar eu nu ştiam (...). Nu-mi place deloc ideea că pleci“, a continuat el.

Fosta consilieră a făcut public şi interviul său cu generalul John Kelly în Sala de Criză („Situation room“) de la Casa Albă, în care aparatura electronciă este interzisă.

Femeia mai susţine că oameni ai preşedintelui au încercat să îi cumpere tăcerea. Ea a explicat că atunci când a plecat de la Casa Albă i s-au oferit 15.000 de dolari pe lună pentru o poziţie importantă în staful de campanie al lui Trump pentru alegerile din 2020. Însă acea ofertă venea cu o înţelegere prin care era obligată să menţină tăcerea. După ce a refuzat oferta, Manigault Newman susţine că a primit mai multe scrisori de la avocaţi care îl reprezintă pe preşedinte, prin care era ameninţată să păstreze tăcerea în ceea ce îl priveşte pe Trump.

Ce spune Trump de Omarosa

În urma dezvăluirilor, Donald Trump a reacţionat pe Twitter în câteva mesaje în care spune că Omarosa era „detestată“ la Casa Albă.

„Omarosa ţicnita, care a fost dată afară de trei ori din The Apprentice, a fost dată afară acum ultima oară. Ea n-a ajuns niciodată nicăieri şi nu va ajunge. M-a implorat să-i dau de lucru, cu lacrimi în ochi, i-am spus OK. Oamenii de la Casa Albă o detestau. Ea era feroce, dar nu inteligentă. Eu o vedeam rar, dar auzeam lucruri cu adevărat rele“, a scris el.

„Rea cu oamenii & rata constant reuniunile & munca. Când ni s-a alăturat gen(eralul) Kelly, mi-a spus că era nulă şi că nu aducea decât probleme. I-am spus să încerce să aranjeze lucrurile, dacă se poate, pentru că ea nu spunea decât lucruri excelente despre mine - până când a fost dată afară!“, a conchis el.

„Respingeam ceea ce alţii spuneau despre el pentru că ei nu îl cunoşteau la fel ca mine“

Omarosa Manigault-Newman a făcut clar faptul că plănuieşte să continue publicarea dovezilor sale (înregistrări, e-mailuri, filmări şi mesaje) dacă Donald Trump şi asociaţii săi continuă să îi atace credibilitatea şi să conteste afirmaţiile din cartea ei.

În volumul său, Omarosa Manigault Newman prezintă un portret critic al preşedintelui american, „un bărbat care adora conflictele, haosul şi confuzia. Adora să îi vadă pe oameni certându-se“ şi.îl descrie  ca fiind instabil, egocentric, misogin, nesigur şi bigot.

„Nu am vrut să cred. Respingeam ceea ce alţii spuneau despre el pentru că ei nu îl cunoşteau la fel ca mine. A trebuit să trec prin durerea de a vedea rasismul său cu ochii mei şi să îl laud cu urechile, de multe ori, până când nu l-am mai putut nega“,susţine Omarosa.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite