Forbes îi retrage titlul de miliardară influenceriţei Kylie Jenner, acuzată că a minţit cu privire la averea sa. Reacţia vedetei

Forbes îi retrage titlul de miliardară influenceriţei Kylie Jenner, acuzată că a minţit cu privire la averea sa. Reacţia vedetei

Kylie Jenner FOTO Guliver/Getty Images

Revista americană Forbes, care i-a acordat lui Kylie Jenner (22 de ani) titlul de miliardară, i l-a retras, vedeta reţelelor de socializare fiind acuzată că a minţit cu privire la averea sa, învinuire contestată de aceasta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statutul de cel mai tânăr „miliardar prin forţe proprii“ atribuit lui Kylie Jenner de revista Forbes a stârnit controverse. Din luna iulie 2018 publicaţia i-a adus critici în urma includerii starletei în lista celor mai bogate americance „prin forţe proprii“.

În martie 2019, revista, specializată în evaluarea averii celebrităţilor, confirma propria predicţie şi o includea pe vedetă în clubul averilor cu 10 cifre. 

Afirmaţia a părut validă odată cu anunţul achiziţiei, în noiembrie 2019, a 51% din acţiunile societăţii lui Kylie Jenner pentru 600 de milioane de dolari de către gigantul de cosmetice Coty, scrie news.ro.  

Marca Lylie Cosmetics, înfiinţată în 2015, a fost considerată drept un fenomen, capabil să genereze, potrivit societăţii, 420 de milioane de dolari cifră de afaceri în doar 18 luni. 

Vândute aproape exclusiv pe internet, produsele cosmetice ale mărcii au fost susţinute de popularitatea lui Kylie Jenner pe reţelele de socializare, cu 178 de milioane de abonaţi pe Instagram. 

Kylie Jenner FOTO Getty Images

Pe baza informaţiilor finnciare publicate de Coty, Forbes a revizuit estimările şi consideră că cifra de afaceri realizată în 2018 corespunde aproximativ unei treimi din suma dată de Kylie Jenner. 

Revista a acuzat-o şi pe mama vedetei, Kris, ordonator de credite al familiei Kardashian-Jenner, că a falsificat declaraţii fiscale pentru a oferi societăţii o imagine mai seducătoare decât este în realitate. 

Potrivit Forbes, Kris şi Kylie ar fi dus o campanie, timp de mai multe luni, pentru ca starleta să apară pe prima pagină a revistei.

Vineri, Kylie Jenner a denunţat, pe contul de Twitter, „declaraţii inexacte“ şi „afirmaţii fără dovadă“ formulate de revistă. „Nu am cerut vreodată un titlu“, a scris ea. 

Jenner a contestat şi faptul că ar fi făcut campanie pentru a apărea pe prima pagină a Forbes, care estimează că averea sa este puţin sub 900 de milioane de dolari. 

Cine este Kylie Jenner

Jenner este cea mai tânără dintre surorile Kardashian-Jenner şi a devenit cunoscută publicului prin seria TV „Keeping Up with the Kardashians“, alături de surorile ei Kendall, Kourtney, Kim şi Khloé.
Tânăra se află într-o relaţie cu rapperul american Travis Scott (29 de ani), cu care are o fetiţă de doi ani.
 
Vedeta a reuşit să ajungă la imensa avere datorită lansării unei linii de produse cosmetice şi a contractelor sale de imagine cu diverse companii de fashion. În 2015, tânăra a lansat compania de cosmetice Kylie Cosmetics, care s-a bucurat de un mare succes prin produsele destinate clientelor care îşi doresc buze mai mari, prin umplere şi supra-conturare. Pentru primele 15,000 de astfel de produse, Jenner s-a folosit de câştigurile din modelling în valoare de 250,000 de dolari.
 
De altfel, Jenner a reuşit să ajungă la o avere de un milion de dolari şi datorită celor peste 177 de milioane de fani din social media. 
 
În noiembrie 2018, după ce a semnat o colaborare cu distribuitorul Ulta, Kylie Cosmetics a avut încasări de 54,5 de milioane de dolari. De altfel, Jenner a reuşit să ajungă la o avere de un milion de dolari şi datorită celor peste 177 de milioane de fani din social media, scria Forbes. 
 

Topul celor mai bogaţi oameni din lume în 2019 

 
Ion Ţiriac este singurul român prezent în topul celor mai bogaţi oameni din întreaga lume. Are o avere de 1,2 miliarde de dolari şi a urcat până pe locul 1818 în lume. Faţă de 2018, el a înregistrat un salt de 49 de locuri în 2019. 
 
În total, miliardarii planetei au împreună 8,7 trilioane de dolari, în scădere cu 400 de miliarde faţă de 2018. Între averile în scădere este şi cea a lui Zuckerberg. Acţiunile lui la Facebook au scăzut, la un moment dat, cu o treime din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania.
 

Top 10 cei mai bogaţi oameni din lume, conform Forbes

 
  1. Jeff Bezos - 131 miliarde de dolari
  2. Bill Gates - 96,5 miliarde de dolari
  3. Warren Buffett - 82,5 miliarde de dolari
  4. Bernard Arnault - 76 miliarde de dolari
  5. Carlos Slim Helu - 64 miliarde de dolari
  6. Amancio Ortega - 62,7 miliarde de dolari
  7. Larry Ellison - 62,5 miliarde de dolari
  8. Mark Zuckerberg - 62,3 miliarde de dolari
  9. Michael Bloomberg - 55,5 miliarde de dolari
  10. Larry Page - 50,8 miliarde de dolari

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările