Florina Cercel a fost înmormântată cu onoruri militare. Zeci de oameni şi-au luat rămas bun de la regretata actriţă: „Am fost îndrăgostit de ea“ FOTO

Florina Cercel a fost înmormântată cu onoruri militare. Zeci de oameni şi-au luat rămas bun de la regretata actriţă: „Am fost îndrăgostit de ea“ FOTO

Florina Cercel a fost înmormântată la cimitirul Bellu din Capitală

Actriţa Florina Cercel, care a încetat din viaţă marţi, 29 iulie, la vârsta de 76 de ani, în urma unui cancer pulmonar, a fost înmormântată joi, 1 august, pe Aleea Actorilor din cimitirul Bellu din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 1 august, trupul neînsufleţit al Florinei Cercel a fost depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Capitală, pentru ca toţi cei care au îndrăgit-o să poată a-i aduce un ultim omagiu. Sute de persoane au venit să-şi ia rămas bun de la îndrăgita actriţă. 
 
Dintre colegii de scenă au fost prezenţi Emilia Popescu, Vladimir Găitan, Eugen Cristea şi soţia lui, Cristina Deleanu, Silviu Biriş, Gabi Dinică, soţia lui Gheorghe Dinică, Carmen Tănase, care a venit însoţită de doctoriţa Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie Bucureşti. 
 
Slujba a fost ţinută de trei preoţi, printre care şi actorul Ovidiu Cuncea, care a luat drumul bisericii în anul 2014, scrie click.ro. 
 
Florina Cercel fost înmormântată cu onoruri militare, la ceremonia de la Cimitirul Bellu fiind trase trei salve de foc de militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul“.
 
FOTO Sorin Cioponea
 
Actorul Vladimir Găitan a mărturisit că, ani de zile, a iubit-o în secret pe actriţă, potrivit ştirile protv.ro. 
 
„Era o frumuseţe de femeie care ne-a primit în Teatrul Naţional din Timişoara. Când prietenia ne-a apropiat foarte mult, i-am povestit că am fost îndrăgostit de ea şi a râs aşa şi mi-a spus: «Ce păcat că nu mi-ai spus...»“. 
 
Un tânăr, fan al actriţei, a mărturisit, la rândul său: „ A fost o actriţă foarte bună, a emoţionat publicul, ne-a arătat că visele devin realitate.“
 
FOTO Sorin Cioponea
    
FOTO Sorin Cioponea
 
 
Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943 la Piatra-Neamţ, iar în cei peste 50 de ani de carieră a avut peste 100 de roluri în teatru şi film.
 
A debutat ca actriţă pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi, în 1964. În perioada 1965-1973, a jucat la Naţionalul din Timişoara, în piese precum „Micul infern“ de M. Ştefănescu, „Regele moare“ de Eugen Ionescu, „Mincinosul“ de C. Goldoni, „Aceşti îngeri trişti“ de D.R. Popescu. Din 1972 a făcut parte din echipa Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. „Bacantele“ după Euripide, „Revizorul“ de N.V. Gogol, „Moartea unui comis voiajor“ de Arthur Miller, „Căsătoria“ de Gogol, „Azilul de noapte“ de M.Gorki sunt doar câteva dintre piesele în care a fost distribuită pe scena Naţionalului bucureştean.
 
Florina Cercel (Lucrezia Borgia)
 
Printre cele mai recente roluri se numără cel al Teodorei din „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand“ de Iulian Margu, în regia lui Ion Caramitru, şi Zerline din piesa „Camerista“ după Hermann Broch, regizată de Dan Stoica.
 
 
A jucat şi în filme precum „Fraţii“ (1970), „Filip cel bun“ (1973), „Prin cenuşa imperiului“ (1976), „Iarna bobocilor“ (1977), „Vară fierbinte“ (1982), „Căruţa cu mere“ (1984), „Crucea de piatră“ (1993), „Les Percutes“ (2002), „Ambasadori, căutăm patrie“ (2003), „The Half Life of Timofey Berezin“ (2006). La postul Acasă TV a interpretat roluri în telenovelele „Inimă de ţigan“ (2007), „Regina“ (2008), „Aniela“ (2009).
 
Florina Cercel, în „Terorism“
 
A primit în 1990 premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină“, pentru rolul Vassa Jeleznova din spectacolul „Vassa Jeleznova“, după Maxim Gorki, regizat de Ion Cojar.
 
Florina Cercel, în „Trilogia antică“ 
 
În 2002, a fost decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler, iar Ministerului Culturii şi Cultelor i-a acordat premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolul Anna Andreevna din spectacolul „Revizorul“, după Nicolai Vasilievici Gogol.
 
Vassa Constantin şi Florina Cercel 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările