Florin Călinescu, despre preotul Pomohaci: În mâinile unor impostori, religia e cea mai profesionistă unealtă de spălat creiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Călinescu
Florin Călinescu

Florin Călinescu a avut o reacţie dură după ce fostul preot Cristian Pomohaci a fost aplaudat de mii de oameni la un festival din Sibiu, în ciuda faptului că a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent în vârstă de 17 ani.

Florin Călinescu susţine că „impostorii“, printre care Cristian Pomohaci, folosesc religia pe post de „unealtă profesionistă de spălat creiere“. Redăm mesajul integral publicat de Călinescu pe pagina personală de Facebook

„În mainile unor impostori religia e cea mai profesionistă unealtă de spălat creiere. Nici măcar atunci când Iisus, fiul Lui, a fost bătut în cuie pe cruce, El nu S-a ivit. 

Azi, la Jina, s-au arătat mai mulţi impostori. Cel mai important – Pomohaci, abuzatorul de sex cu tineri. Al doilea – primarul de acolo. Şi trei – Orban şi Turcan, căpetenii liberale. 

Patru, nişte figuranti «spălaţi» cu «grijă materială» ani de-a rândul pe creier de alungatul din biserica lui Cristos, Pomohaci. Într-o ocazie, am văzut cu ochii mei. Conducea un BMW seria 6, nu un asin, înmatriculat cutare număr DUH. 

Băi, treziţi-vă! Sfântul Duh nu înmatriculează automobile! 

Dar, să nu vă miraţi! Vom avea rapid dizidenţa Pomohaci!

Ce mizerie! Golanu' ăsta a făcut o avere din spălarea creierelor şi cu complicitatea tuturor televiziunilor, care l-au invitat ca pe un mare artist, rapsod popular...“

Reacţia tranşantă a lui Florin Călinescu vine după ce, duminică, fostul preot Cristian Pomohaci a fost primit cu aplauze, iar zeci de admiratori au urcat pe scenă, unii împreună cu copiii, pentru a-i dărui flori, la un festival din Jina, judeţul Sibiu, în cadrul căruia Pomohaci a susţinut un recital. 

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale, a fost caterisit de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Caterisirea este cea mai gravă pedeapsă pe care o poate primi un preot, însemnând înlăturarea definitivă din cler, prin ridicarea dreptului de a sluji la altar. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite