Fetiţa-miracol care trăieşte cu inima în afara pieptului a împlinit 11 ani. Medicii nu i-au dat nicio şansă la naştere

Fetiţa-miracol care trăieşte cu inima în afara pieptului a împlinit 11 ani. Medicii nu i-au dat nicio şansă la naştere

Trăieşte cu inima în afara cutiei toracice, arată diferit faţă de fetiţele de vârsta ei, dar duce o viaţă normală alături de familia ei. Iată cum arată la 11 ani Virsaviya, cât de frumoasă şi fericită este!

Virsaviya Borun-Goncharova are deja 11 ai, deşi medicii din Rusia nu i-au dat şanse de supravieţuire prea mari după ce a venit pe lume. Micuţa rusoaică, poreclită „Batşeba“, s-a născut cu inima în afara cutiei toracice, urmare a sindromului Cantrell cu care a fost diagnosticată.  Sindromul Cantrell este o afecţiune genetică congenitală extrem de rară, cu localizare toraco-abdominală.

Inima ei, de mărimea unui pumn, poate fi observată cum bate, fiind acoperită doar de un strat subţire de piele.  „Inima mea se află în afara pieptului, iar mamei îi place să o atingă pentru că mă iubeşte“, a povestit copilul pentru publicaţia „Daily Mirror“.  Părinţii ei au depus eforturi mari, au discutat cu multe clinici din diferite ţări pentru a vedea dacă este posibilă o operaţie. Multe spitale au refuzat să-şi asume riscul unei intervenţii chirugicale.

Citeşte continuarea aici!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările