Femeile din viaţa lui Jean-Paul Belmondo. Şi-a părăsit prima soţie pentru actriţa Ursula Andress

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo, unul dintre cei mai iubiţi actori francezi din toate timpurile, a murit luni, 6 septembrie, la vârsta de 88 de ani. Problemele de sănătate cu care actorul alintat Bebel s-a confruntat în ultimii 20 de ani nu au reuşit să-i şteargă de pe chip zâmbetul inconfundabil, nici să-i ştirbească în vreun fel aura de mare cuceritor.

Mereu îndrăgit de femei, Jean-Paul Belmondo s-a aflat, an de an, şi în topul celor mai importante personalităţi din istoria Franţei. Cel alintat „Bebel”, cu chipul brăzdat de riduri şi tot timpul bronzat, pasionat de box şi renumit pentru faptul că-şi făcea singur cascadoriile, ajunsese să câştige, în anii săi de glorie, mai mult decât Alain Delon şi Louis de Funes, cu un onorariu ce depăşea 600.000 de dolari pentru un film.

ean-Paul Belmondo s-a născut la 9 aprilie 1933 la Neuilly-sur-Seine, o suburbie a Parisului, într-o familie de artişti, tatăl său, de origine italiană, fiind un sculptor renumit, Paul Belmondo (1898-1982), născut în Algeria dintr-un tată sicilian şi o mamă piemonteză.

Conform criticilor de film, aproape 50 din producţiile în care a jucat Belmondo, au însemnat nu doar aprecieri extrem de favorabile, din partea publicului şi a criticii, ci şi reţete financiare de succes, cu peste 1 milion de bilete vândute, fiecare.

În anul 2001, Jean-Paul declara: „Mi-a fost lipită eticheta de cascador, în timp ce eu, tot ce voiam să fac, în carieră, era să navighez între Louis Malle, Godard, Jean-Pierre Melville şi oameni precum Henri Verneuil, Jacques Deray şi George Lautner”.

Citeşte continuarea pe click.ro

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite