Fanii lui Michael Jackson au ieşit în stradă, indignaţi de filmul HBO. Cum îl apără pe megastar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum, Olanda FOTO Getty Images
Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum, Olanda FOTO Getty Images

Documentarul „Leaving Neverland“, în care doi bărbaţi susţin că Jackson i-a abuzat la vârsta copilăriei, la începutul anilor '90, a generat manifestaţii de susţinere a „inocenţei“ megastarului.

Filmul „Leaving Neverland“, difuzat de HBO pe 3 şi 4 martie a stârnit reacţii împărţite. În timp ce numeroase celebrităţi şi fani ai artistului i-au susţinut pe Wade Robson şi James Safechuck, care vorbesc despre cum au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson, familia starului şi susţinătorii lui au pus la îndoială credibilitatea acuzatorilor.

    

Fanii din întreaga lume s-au organizat folosind hashtagul „#MJInnocent“ pentru a-l apăra pe Michael Jackson. În Marea Britanie şi Olanda, zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine „inocenţa“ cântăreţului. 

Unii dintre ei au lansat campanii de strângere de fonduri pentru a plăti postere care să fie afişate pe autobuzele londoneze cu sloganul „Faptele nu mint. Oamenii da. MJInnocent“. 

Astfel, ei au reuşit să strângă până în prezent peste 14.000 de lire, scrie Daily Mail. 

image
image

FOTO GoFundMe

În Olanda, fanii lui Michael Jackson au protestat în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului „Leaving Neverland“ în Hilversum. Unii dintre ei şi-au adus şi copiii (foto deschidere).  

Acuzaţii şi replici tăioase

Internauţii au reacţionat şi s-au împărţit în două tabere: unii îl apără pe regele muzicii pop, iar alţii îl pun la zid. „Îmi pare rău, dar nu mă uit la #LeavingNeverland. Mai ales când omul (Michael Jackson - n.r.) nu este aici ca să se apere. Lăsaţi-l în pace!“, „O mulţime de detalii deranjante. Nu sunt pregătit pentru asta“, „Am văzut doar prima parte. Prezintă o viziune distorsionată, o perturbare. Am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut înainte de a spune mai mult“, „Ridicaţi mâna dacă nu sunteţi pregătiţi pentru detalii“, comentează fanii lui Michael Jackson.

Totodată, mulţi oameni şi-au arătat încrederea şi sprijinul faţă de Robson şi Safechuck. „Este uimitor cum fanii spălaţi pe creier ai lui Michael Jackson reacţionează acum. Eu îi cred pe Wade şi Jimmy. Michael Jackson nu a fost un sfânt sau Dumnezeu. A fost un om care ar fi putut fi capabil de greşeli de genul ăsta, la fel ca oricine altcineva“, „Mi se rupe inima pentru aceşti băieţi care au avut încredere. Inocenţa copilăriei a fost o slăbiciune în faţa unui prădător experimentat“, sunt câteva dintre comentarii. 

Efectele „Leaving Neverland“

Producătorii serialului „The Simpsons“ nu au stat nici ei pe gânduri foarte mult, în urma difuzării documentarului. Episodul „Stark Raving Dad“, lansat în septembrie 1991 şi considerat unul dintre cele emblematice ale programului de televiziune, a fost înlăturat. Jackson şi-a împrumutat vocea personajului Leon Kompowsky, care îl întâlneşte pe Homer Simpson într-un azil. 

De asemenea, mai multe posturi de radio din Canada şi Olanda au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie, iar o statuie a lui Michael Jackson a fost înlăturată din expoziţia National Football Museum din Manchester. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite