Familia cântăreţei Aretha Franklin consideră „ofensator“şi „de prost gust“ elogiul făcut de pastor la înmormântare

Familia cântăreţei Aretha Franklin consideră „ofensator“şi „de prost gust“ elogiul făcut de pastor la înmormântare

Reverendul Jasper Williams a fost criticat pentru discurscul de la înmormantarea Arethei Franklin FOTO captură video

Familia cântăreţei Aretha Franklin a transmis luni că elogiul făcut de Reverendul Jasper Williams Jr. la înmormântarea artistei, care a avut loc vineri, a fost „ofensator“ şi „de prost gust“, potrivit The Hollywood Reporter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reverendul Jasper Williams Jr. a fost criticat pentru un discurs politic în care a descris copiii care cresc fără tată ca „avort după naştere“ şi a precizat că vieţile persoanelor de culoare nu contează dacă acestea nu încetează să se omoare între ele.
 
„A vorbit 50 de minute şi în niciun moment nu i-a adus un elogiu aşa cum se cuvenea“, a spus Vaughn Franklin, nepot al cântăreţei, care a menţionat că transmite un comunicat în numele familiei.
 
Franklin a spus că mătuşa lui nu a cerut niciodată ca Williams să o elogieze, deoarece nu a discutat despre înmormântarea ei. Familia l-a ales pe Williams pentru că el a vorbit la alte înmormântări în trecut, între ele, la cea a tatălui lui Franklin, preotul şi activistul C.L. Franklin.
 
Williams nu se dezice de nimic din ce a spus la înmormântare şi spune că respectă opinia familiei. „O înţeleg. O regret şi îmi pare rău că simt aşa“, a spus el.
 
 
În afara reacţiilor din social media, Williams a fost contrazis şi la ceremonia propriu-zisă. Artistul soul Stevie Wonder a strigat „vieţile negrilor contează“, după ce pastorul a spus „Nu, vieţile negrilor nu contează“.
 
Williams a minimalizat mişcarea Black Lives Matter din cauza crimelor comise între persoanele de culoare.
 
El a mai spus că „nu mai există taţi în case“ şi a adăugat că o femeie de culoare nu poate creşte un băiat să devină bărbat. Unii au găsit afirmaţia lipsită de respect faţă de Aretha Franklin, care a fost mamă singură a patru băieţi.
 
Elogiul lui „a prins întreaga familie pe picior greşit“, a mai spus Vaughn Franklin. El a precizat că rudele sale nu au discutat înainte cu Williams legat de ce va spune acesta. „A fost foarte de prost gust“, având în vedere că toţi cei care au fost prezenţi la ceremonie au fost foarte respectuoşi.
 
„Regina muzicii soul“, aşa cum a fost supranumită Aretha Franklin, a murit pe 16 august, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările