Emma Watson, ameninţată de hackeri cu publicarea unor poze nud după un discurs despre egalitatea dintre sexe

Emma Watson, ameninţată de hackeri cu publicarea unor poze nud după un discurs despre egalitatea dintre sexe

Emma Watson a ţinut, sâmbătă, un discurs cu privire la egalitatea dintre bărbaţi şi femei FOTO Getty Images

Emma Watson ar putea fi viitoarea victimă în scandalul pozelor nud cu vedete postate ilegal pe internet. Ameninţarea hackerilor a venit ca urmare a discursului privind egalitatea între sexe, susţinut de actriţa britanică, sâmbătă, în calitate de Amabsador pentru Bunăvoinţă al UN Women, agenţia ONU pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor în lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un discurs susţinut sâmbătă la sediul Naţiunilor Unite de la New York, cu ocazia lansării campaniei „HeforShe“ („ElpentruEa“), Emma Watson (24 de ani) a cerut bărbaţilor să contribuie la eliminarea discriminării femeilor din întreaga lume. Actriţa speră că prin intermediul campaniei „HeforShe“ bărbaţii vor realiza că problema inegalităţii de gen nu va dispărea niciodată fără implicarea ambelor părti.

„Am fost numită (Ambasadorul Bunăvoinţei – n.r.) în urmă cu şase luni, iar, de atunci, cu cât am vorbit mai des despre feminism, cu atât am realizat că lupta pentru drepturile femeilor a devenit sinonimă cu ura faţă de bărbaţi. Dacă sunt sigură de ceva, este că acest lucru trebuie să înceteze“, a fost una dintre declaraţiile făcute de Watson sâmbătă, la New York.

Discursul vedetei britanice i-a enervat pe hackerii care au făcut publice imaginile nud cu mai multe celebrătăţi. Astfel, în decursul zilei de luni, 22 septembrie, pe site-ul 4chan a apărut mesajul „You are next/ Tu eşti următoare“, adresat actriţei Emma Watson. Mai mult, un al doilea site, nespecificat, a publicat o fotografie cu Emma Watson plângând, alături de un cronometru care ar numără minutele până ce presupusele poze nud cu actriţa din franciza de succes „Harry Potter“ vor fi  făcute publice pe internet.

După ce a amintit clar şi răspicat definiţia cuvântului „feminism“ din dicţionar, Watson şi-a continuat discursul, spunând că ea însăşi este una dintre femeile care s-au lupat cu prejudecăţile, încă de la vârsta de opt ani. „Atunci (la 8 ani – n.r.) am fost considerată autoritară, pentru că îmi doream să regizez piesele de teatru organizate de şcoală. Băieţii nu erau niciodată descrişi astfel“, a mărturisit actriţa.

„La 14 ani, am început să fiu sexualizată de anumite instituţii de presă. La 15 ani, prietenele mele s-au retras din echipele de sport, pentru că nu voiau să fie considerate «musculoase». La 18 ani, prietenii mei, băieţi, erau incapabili să-şi exprime sentimentele“, a mai spus Eamma Watson, în cadrul discursului care i-a făcut pe hackeri să ameniţe că vor publica poze nud cu artista britanică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările