Emma Thompson, în sneakersi la Palatul Buckingham, unde a fost înnobilată. Reacţia Prinţului William când i-a cerut voie să-l sărute pe obraz

Emma Thompson, în sneakersi la Palatul Buckingham, unde a fost înnobilată. Reacţia Prinţului William când i-a cerut voie să-l sărute pe obraz

Emma Thompson se declară „o feministă cu acte în regulă“ FOTOGRAFII Guliver/Getty Images

Emma Thompson (59 de ani), recompensată cu două premii Oscar, a fost decorată la palatul Buckingham de Prinţul William. Actriţa nu a ţinut cont de protocolul regal privind vestimentaţia şi i-a cerut prinţului să îi permită să îl sărute pe obraz, cei doi având o relaţie apropiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actriţa britanică Emma Thompson a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, primind titlul de „Dame“ de la Prinţul William al Marii Britanii, scrie News.ro. 
 
Artistei nu i-a păsat de convenţiile regale şi a ales o ţinută casual, purtând o pereche de sneakersi albi şi un costum Stella McCartney albastru închis, potrivit CNN

De regulă, doamnele care sunt înnobilate de familia regală britanică adoptă ţinute extrem de elegante şi sofisticate şi pantofi cu toc, dar nu şi Thompson, care a arătat foarte bine şi aşa.  

 
 
După ceremonia de investitură, ea a declarat reporterilor că a încercat să rupă tradiţia şi când i-a cerut Prinţului William să-i permită să-l sărute pe obraz în semn de mulţumire, iar răspunsul acestuia a fost foarte drăguţ: „Îl iubesc pe Prinţul William, îl ştiu de când era mic şi ne-am amuzat. L-am întrebat: «Nu pot să te sărut, aşa-i?», iar el mi-a spus: «Nu, nu face asta! Ziua asta nu este despre mine, ci despre tine». Înţeleg că în asemenea ocazii trebuie să fii mai formal“.
 
 
Ea a afirmat că înnobilarea pentru servicii aduse teatrului i-a dat „un sentiment plăcut“ şi s-a declarat bucuroasă că l-a revăzut pe William: „Întotdeauna i-am iubit pe băieţi (prinţii William şi Harry – n.r.) şi corespondez de foarte mulţi ani cu tatăl lor. E un sentiment foarte drăguţ“.
 
Emma Thompson, care a fost însoţită la eveniment de soţul ei, actorul şi producătorul Greg Wise (52 de ani), şi de cei doi copii, s-a descris drept „feministă cu acte în regulă“ şi „avocată a drepturilor omului“.
De asemenea, la ceremonia de miercuri, actriţa Sarah Gordy – cunoscută din „Call the Midwife“ şi „Upstairs Downstairs“ – a devenit prima femeie care suferă de sindromul Down ce a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.
 
 
Emma Thompson, născută pe 15 aprilie 1959, este actriţă şi scenarist. A câştigat două premii Oscar - la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din filmul „Howards End“ (1992), şi la categoria Cel mai bun scenariu adaptat, cu filmul „Sense and Sensibility“ (1995). În 1994, a fost nominalizată la Oscar la ambele categorii de interpretare cu rolurile din filmele „Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day“ şi „În numele tatălui/ In the Name of the Father“.
 
Mai are în palmares trei premii BAFTA şi două Globuri de Aur.
 
A fost apreciată de critica de specialitate şi în alte filme precum cele din seria „Harry Potter“, „Nanny McPhee“ (2005), „Mai mult decât ficţiune/ Stranger than Fiction“ (2006), „Ultima şansă a lui Harvey/ Last Chance Harvey“ (2008), „O lecţie de viaţă/ An Education“ (2009), şi „Nanny McPhee: Marea înfruntare/ Nanny McPhee and the Big Bang“ (2010). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările