Elvira Popescu, talismanul teatrului francez, a strălucit aproape un secol. Regele Ferdinand a avut o pasiune pentru ea

Elvira Popescu, talismanul teatrului francez, a strălucit aproape un secol. Regele Ferdinand a avut o pasiune pentru ea

Elvira Popescu a încetat din viaţă la venerabila vârstă de 99 de ani, la Paris, oraşul în care a cunoscut cel mai mare succes în teatru şi film

Blondă, frumoasă, senzuală, şic – actriţa al cărei nume este legat, astăzi, de o sală de cinema din Capitală, a fost, între anii 1920 şi 1970, o stea pe scena românească şi, mai ales, franţuzească de teatru şi film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născută la Bucureşti, pe 10 mai 1894, în familia unui comerciant prosper, Elvira Popescu a făcut carieră în Franţa. La Paris, ajunsese atât de apreciată şi de populară, încât îşi câştigase numele de „Porte Bonheur“ (talisman), datorită faptului că orice piesă de teatru în care juca aceasta avea un succes imens la public.

Actriţa născută pe plaiuri mioritice i-a cucerit pe parizieni prin energia ei, sex-appealul, graţia şi... accentul românesc, devenit o marcă personală.

În ciuda talentului ei remarcabil, scena mondenă bucureşteană şi chiar cea pariziană erau mai interesate de viaţa amoroasă a artistei.

Citeşte aici incredibila poveste de viaţă a frumoasei actriţe, pentru care a avut o slăbiciune chiar şi Regele Ferdinand al României. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările