Elena Gheorghe, cântăreaţă: „Îmi place să mă uit la oameni şi să-i analizez în momentele lor absolut normale“

Elena Gheorghe, cântăreaţă: „Îmi place  să mă uit  la oameni şi să-i analizez în momentele lor absolut normale“

În Franţa, împreună cu soţul său, Cornel

Când are timp, îşi pune o şapcă şi ochelarii de soare şi merge în locuri mai aglomerate doar pentru a-i analiza pe trecători, aşa „deghizată“ pentru că oamenii sunt mai drăguţi cu cei care apar la TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

I-a plăcut dintotdeauna muzica şi se bucură că a putut să-şi transforme hobby-ul în profesie. Recunoaşte că nu se poate lipsi de acest „microb" nici măcar atunci când pleacă în concediu şi, dacă vreodată ar fi nevoită să renunţe la cariera sa muzicală, s-ar reprofila pe partea de management a aceluiaşi domeniu.

Se declară o persoană normală cu activităţi „aproximativ normale" şi atunci când nu e pe scenă preferă să petreacă timpul cu familia sau să plece în vacanţă alături de soţul său. Dacă ar avea puterea să schimbe ceva, ar promova mai mult cultura şi şi-ar dori să înlăture pe cât posibil, violenţa din societate. Crede că orice lucru se întâmplă cu un scop şi afirmă cu tărie că cel mai important este să înţelegi acest lucru.

„Weekend Adevărul": De la 3 ani eşti pe scenă, ai participat la tot felul de concursuri şi festivaluri, ai terminat liceul de muzică, ai o carieră în muzică, dacă excludem facultatea putem pune egal între viaţa ta şi muzică. Ce îţi place să faci atunci când nu cânţi?

Elena Gheorghe: Îmi place să îmi petrec timpul cu cel mic, să mă uit la filme şi să călătoresc cât mai mult.

Eşti mai mult pe drumuri, de curând ai „cucerit" Germania, am înţeles că ai un program plin de concerte, ai un atelier de croitorie, eşti implicată şi în campanii umanitare şi pe lângă asta eşti şi mămică. Cu timpul liber cum stai?

Sunt genul de persoană căreia nu-i place să-şi piardă timpul. Când ai atâtea activităţi e adevărat că timpul liber e destul de rar dar, atât cât este, încerc să profit de el. Îmi place să petrecem duminica în familie, să stăm împreună la masă şi la poveşti. De obicei, suntem mai tot timpul pe drumuri, de la un concert la altul, dar mă bucur din plin de fiecare moment petrecut acasă.

Când îţi faci timp doar pentru tine, cum îţi place să te relaxezi?

Îmi place să înot, asta mă relaxează foarte tare. Şi, de asemenea, îmi place să mă uit la oameni: în parcuri sau în locuri mai aglomerate. De obicei, îmi iau o şapcă şi nişte ochelari de soare şi mă aşez într-un loc strategic (râde). Atunci când eşti persoană publică, oamenii îţi zâmbesc când trec pe lângă tine, sunt foarte drăguţi şi amabili, dar mie îmi place să-i văd cum sunt într-un moment absolut normal, nu doar atunci când dau cu ochii de o persoană pe care o văd la televizor.

„Mă pasionează astrologia şi psihologia"

Ce hobby-uri ai?

Muzica a fost cel mai mare hobby al meu şi mă bucur că am reuşit să îl transform în profesie. Ea a şi rămas în continuare cel mai mare hobby al meu, pentru că şi în timpul liber îmi place să ascult muzică, asta îmi hrăneşte sufletul. Îmi plac foarte mult sporturile şi îmi place să citesc despre tactici de marketing din diverse domenii, să văd ce se întâmplă în spatele unui brand. Alte domenii care mă pasionează sunt astrologia şi psihologia. În meseria mea întâlnesc tot felul de oameni, de personalităţi şi îmi doresc să îi cunosc cât mai bine şi cât mai repede.

Cum arată vacanţa ideală (sau cea care s-ar apropia de ideal) pentru tine?

O săptămână de linişte, somn, plimbări, dimineaţa un pic de jogging, iar apoi încă o săptămână în care să vizitez, să practic sporturi acvatice, să văd împrejurimile oraşului sau ale ţării respective, să cunosc cât mai mult din cultura lor, din obiceiurile şi gastronomia locului. Înainte de fiecare vacanţă mă documentez în legătură cu destinaţia în care voi ajunge pentru a nu pierde nimic.

Care este diferenţa dintre vacanţele adolescenţei tale şi cele de acum?

Sunt foarte diferite pentru că şi concepţiile mele s-au schimbat, între timp m-am maturizat. Dacă atunci eram ca argintul viu, acum sunt mai echilibrată pentru că am mare nevoie şi de acea oază de linişte pe care nu o resimţeam în adolescenţă. Dar, în timp, cred că oamenii îşi pierd oarecum bucuria de a trăi momentele astea. Am fost de curând la ziua unei fetiţe de 3 ani, iar atunci când a venit tortul şi i-am cântat „La mulţi ani!", i-au dat lacrimile de bucurie! Atunci mă gândeam că noi, oamenii mari, la asemenea ocazii, suntem oarecum stânjeniţi, nu ştim cum să reacţionăm pentru că toate privirile sunt aţintite asupra noastră. Aşa se întâmplă şi cu vacanţele: ajungi într-un loc, vrei mai mult. Eu vreau să-mi păstrez această bucurie a copilăriei, a adolescenţei, şi să profit la maximum de fiecare moment.

Care a fost cea mai frumoasă vacanţă a ta de până acum?

Cele mai frumoase rămân vacanţele petrecute împreună cu soţul meu, Cornel. Fiecare a fost specială, dar acum îmi vine în minte o vacanţă din Marmaris, Turcia, pentru că aceea a fost prima noastră vacanţă în cuplu.

Ce urăşti să faci în concediu?

Urăsc să-mi împachetez bagajele şi să plec spre casă (râde).

Există un lucru la care n-ai putea să renunţi nici măcar în vacanţă? Care este acela?

Să mă gândesc la muzică, la ce am de făcut. Niciodată nu sunt detaşată total de asta.

"În adolescenţă eram ca argintul viu, acum am mare nevoie de acea oază de liniște pe care nu o resimţeam atunci.''

"Cele mai frumoase rămân vacanţele petrecute împreună cu soţul meu, Cornel.''

„Fiecare lucru se întâmplă cu un scop"

Cum e Elena Gheorghe atunci când nu e în lumina reflectoarelor?

Sunt un om normal, cu activităţi aproximativ normale. La fel ca pe scenă, sunt activă, glumeaţă, optimistă, agitată. Eu, într-un concert, trec prin aproape toate stările pe care le simt şi în viaţa de zi cu zi.

Mama ta e cântăreaţă de muzică populară, sora ta e jurnalist şi tu ai terminat Facultatea de Jurnalism în ciuda faptului că ai crescut pe scenă. Ce te-a determinat să te îndrepţi spre această specializare în facultate?

Voiam să văd cum e şi de partea cealaltă a baricadei ca să ştiu cum să mă fac înţeleasă mai bine, aşa că am ales jurnalismul. Mi-e mai uşor să înţeleg industria, presa, având acest background.

Dacă ai renunţa la muzică, încotro te-ai în­drepta?

M-aş ocupa de partea de management, dar tot în domeniul muzical.

Există un lucru pe care îl făceai cu plăcere în copilărie şi la care ai renunţat din lipsă de timp, dar de care îţi este foarte dor?

Da. Aveam vacanţe mai dese şi responsabilităţi aproape deloc, iar acum s-a inversat roata, dar nu mă plâng. Îmi place viaţa mea!

Din multitudinea de profesii pe care le întâlnim la tine în familie (tatăl preot, fratele fotbalist, sora jurnalist, tu şi mama ta cântăreţe), spre ce ţi-ar plăcea să se îndrepte băieţelul tău?

O meserie care să îl împlinească. Vom încerca să îi dăm mai multe alternative, să îi descoperim talentul, înclinaţia, şi să îl susţinem în ceea ce va dori să facă. Este extrem de important ca în viaţă să faci ceea ce îţi place. Pentru că ai mei m-au înţeles şi m-au sprijinit, aşa voi face şi eu cu copilul meu.

„Îmi doresc o lume lipsită de incidente"

Dacă ar fi să te naşti din nou, ai alege să mergi pe acelaşi drum?

Da, mi-aş alege aceeaşi viaţă. Fiecare lucru care mi s-a întâmplat m-a ajutat să fiu ceea ce sunt şi s-a întâmplat cu un scop. Important este să înţelegi acel scop.

Pe lângă muzică, ai ales să te implici şi în campanii umanitare. Ce ai schimba, dacă ai avea puterea necesară, pentru o Românie mai bună?

Aş pune mai mult în lumină cultura şi aş renunţa la promovarea negativă, la promovarea violenţei, de exemplu. O spun din punctul de vedere al unui tânăr părinte care se gândeşte la viitorul copilului lui şi care îşi doreşte o lume mai sigură şi mai lipsită de incidente.

Dacă ai avea şansa să te întorci în timp ca să cunoşti un artist internaţional, care ar fi acela?

Mi-ar plăcea să îl cunosc pe Michael Jackson. E o legendă a muzicii şi aş vrea să ştiu cum a reuşit să îmbine atât de bine dansul, muzica, imaginea. A fost un artist complex, a avut un har aparte, pe care a ştiut să şi-l cultive şi să-l ducă la extrem.

Una din două

- Câini sau pisici?  Câini de talie mică.
- Vară sau iarnă?  Vară.
- Mare sau munte? Mare.
- Pe scenă sau acasă? Pe scenă şi apoi acasă.
- Elegant sau sport?  Elegant.
- Tocuri sau tenişi? Tocuri.
- Cu sau fără accesorii? Cu...
- Sucuri sau cafea?  Sucuri naturale.
- România sau străinătate?  Şi, şi.
- Bucureşti sau provincie?  Ambele.
- Salate sau mâncare ca la mama acasă?  Salate.
- Muzică sau jurnalism? Muzică.
- Concediu în familie sau turneu? Turneu urmat de un concediu în familie.

CV

- 24 de ani de muzică
- Numele: Elena Gheorghe
- Data şi locul naşterii: 30 iulie 1985, Bucureşti
- Starea civilă: Căsătorită
- Studiile şi cariera:
- Liceul de muzică „Dinu Lipatti" (secţia
canto clasic-actorie), Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism
- A debutat la 3 ani, alături de mama sa. În 2003 devine solista trupei Mandinga, iar în 2006 debutează solo. A obţinut o mulţime de premii, a reprezentat România la finala Eurovision şi a fost primul artist român care a lansat un album de cântece în limba aromână.
- Locuieşte în: Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: