Ducesa Kate, Melania şi Ivanka, ţinute fermecătoare la banchetul găzduit de Regină. Trump, o nouă gafă de protocol

Ducesa Kate, Melania şi Ivanka, ţinute fermecătoare la banchetul găzduit de Regină. Trump, o nouă gafă de protocol

Regina Elisabeta a Marii Britanii a organizat un banchet de stat în cinstea cuplului prezidenţial Donald şi Melania Trump FOTO Guliver/Getty Images

Donald şi Melania Trump au participat pe 3 iunie la banchetul de stat organizat de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham în cinstea vizitei cuplului prezidenţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

La eveniment au fost invitate aproximativ 170 de persoane, printre care Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, Prinţul William şi Kate Middleton, Theresa May, dar şi alţi lideri politici şi diplomaţi europeni.  
 
Toţi invitaţii au respectat un cod vestimentar impus de protocol, „white tie“. Codul vestimentar nu impune ţinute complet albe, ci presupune ca femeile să poarte o rochie lungă, de seară, iar bărbaţii să poarte un tuxedo cu un papion alb. 
 
Atât Melania Trump, cât şi Kate Middleton şi Ducesa de Cornwall au ales, totuşi, să poarte rochii lungi, albe, ieşind în evidenţă prin eleganţă şi rafinament. 

Prima-doamnă a Statelor Unite a optat pentru o rochie Dior Haute Couture din crep de mătase crem, cu detalii din tul de mătase. Ea şi-a accesorizat ţinuta cu mănuşi lungi albe, potrivit Daily Mail. 
 
Donald Trump, Regina Elisabeta a II-a, Melania Trump, Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla FOTO Guliver/Getty Images

Melania Trump şi Prinţul Charles FOTO Getty Images
 
Kate Middleton a purtat o rochie lungă, albă, semnată Alexander McQueen, şi o tiară cu perle şi diamante ce i-a aparţinut Prinţesei Diana. De altfel, această tiară este una dintre preferatele soţiei Prinţului William, purtând-o şi la alte dineuri de stat.  
 
FOTO Guliver/Getty Images

Trump a fost însoţit la banchetul de stat şi de toţi copiii săi adulţi: Ivanka Trump (37 de ani), Donald Jr. (41 de ani), Eric Trump (35 de ani) şi Tiffany Trump (25 de ani). 
 
Ivanka Trump a atras şi ea atenţia prin ţinută, o rochie lungă, albastră, cu motive florale, semnată Carolina Herrera, în valoare de peste 9.000 de dolari. Fiica cea mare a preşedintelui american a fost însoţită la banchet de către soţul ei, Jared Kushner (38 de ani).  
 
Ivanka Trump şi politicianul britanic Liam Fox FOTO Getty Images
 
La începutul banchetului, Regina Elisabeta a ţinut un toast în cinstea cuplului prezidenţial.
 
„Îndreptându-ne privirile spre viitor, sunt încrezătoare că valorile şi interesele noastre comune vor continua să ne unească. În această seară sărbătorim o alianţă care a contribuit la asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru ambele noastre popoare timp de decenii şi care cred că va continua mulţi ani de acum înainte“. 
 
În discursul său, Donald Trump a avut cuvinte de laudă la adresa suveranei, amintind de momentul din cel de-Al Doilea Război Mondial când, foarte tânără fiind, Regina a reparat motorul unui camion militar. „Acel mecanic tânăr era viitoare regină – o femeie măreaţă, măreaţă. Legătura dintre naţiunile noastre a fost pecetluită pentru totdeauna în acea măreaţă cruciadă“. Liderul de la Casa Albă a făcut şi o gafă de protocol. În timpul în care Regina ţinea toastul, Trump a atins-o pe umăr pe suverana Marii Britanii, ceea ce încalcă protocolul regal, notează Daily Mail. 
 
President Trump broke protocol by appearing to pat the Queen on the shoulder as she stood up to toast him
 
„Onorând victoria şi moştenirea noastră comună, afirmăm valorile comune care ne vor uni în viitor; libertate, suveranitate, auto-determinare, statul de drept şi drepturile ce ne-au fost acordate de Dumnezeu atotputernic“, a mai spus preşedintele.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: