VIDEO Miss Earth România 2013: „De mică eram manechinul perfect: slabă ca un umeraş, pentru că asta vor designerii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miss Earth România 2013 a participat la mai multe competiţii de frumuseţe până a câştigat un titlu important. FOTO Adevărul/ Dorin Constanda
Miss Earth România 2013 a participat la mai multe competiţii de frumuseţe până a câştigat un titlu important. FOTO Adevărul/ Dorin Constanda

Ioana Mihalache, reprezentanta României la Miss Earth 2013, una dintre cele patru mari competiţii de frumuseţe din lume, a fost invitată în studioul Adevărul, pentru a discuta despre dificultăţile şi provocările carierei. După ce a ajuns anul acesta în finalele naţionale de la Miss World şi Miss Universe, concurenta de 23 de ani din Constanţa se va lupta pentru titlul Miss Earth, în Filipine.

Ioana Mihalache a vorbit despre momentul în care a intrat în lumea concursurilor de frumuseţe, dar şi despre părinţii care au încurajat-o de mică să meargă la astfel de competiţii. Vă prezentăm principalele declaraţii din emisiune:

"Ideea de a participa la Miss Earth a fost spontană, la îndrumarea părinţilor. Eu am mai participat şi anul trecut, când am şi câştigat. Experienţele acestea nu le poţi trăi la orice vârstă, până la 26- 27 de ani mai pot participa. Dacă m-aş fi apucat mai târziu poate nu aş mai fi avut răbdare, poate mai târziu o să am alte planuri, idealuri."

"De mică, peste tot pe unde mergeam, eram manechinul perfect, ca un umeraş, pentru că asta vor designerii: să fii un umeraş pe care ei îşi pot aşeza hainele pentru a le prezenta publicului."

Drumul spre celebritate: Miss Earth România 2013 

"Fiind mică, slabă şi foarte lungă, toată lumea râdea de mine, mereu oamenii mă întrebau dacă sunt manechin sau dacă vreau să urmez această cale. Pe la 15 ani, m-am hotărât să merg la o agenţie serioasă din Constanţa, am vrut să încep să muncesc, să mai câştig un ban, să văd despre ce este vorba şi aşa am ajuns aici."

La competiţiile la care a participat şi la prezentările de modă de la Paris, Milano şi Istanbul, unde a defilat, Ioana a învăţat lecţii importante. 

"Am învăţat să fiu cât mai neutră şi să nu judec pe nimeni, să fiu bună cu toată lumea. În cadrul unor astfel de competiţii este foarte greu să te menţii calm, dormi foarte puţin, începi munca de dimineaţă, trebuia să te înţelegi cu celelalte colegele, unele erau supărate, altele nervoase. În cantonamente este nevoie de şedinţe de spa, de masaj, pentru că stăm câte trei săptămâni, dar noi avem nevoie de sport, de un echilibru alimentar şi bineînţeles că avem nevoie şi de masaj, pentru că este un concurs de miss, trebuie să fii fresh, necesită efort."

Mama rămâne idolul meu. Pe ea o admir foarte mult. În părinţi am cea mai mare încredere, pentru că prietenii din afara familiei au tot timpul un interes ascuns, cu mici excepţii, bineînţeles. Ioana Mihalache, Miss Earth România 2013
miss earth la adevarul live

„În cantonament înveţi cum să mergi pe catwalk, cum să te opreşti, cum să te uiţi, ce să transmiţi publicului. Acolo, ne învaţă cum să vorbim în faţa camerei şi alte lucruri benefice pentru noi.“

„Nu a fost în totalitate ideea mea să merg la facultatea de Ştiinte Economice (Universitatea Ovidius din Constanţa), m-am consultat cu părinţii. Masteratul (Politici Europene de Dezvoltare Regională)mi l-am ales pentru că este profesional, complex şi recunoscut internaţional.“

„Am învăţat lucruri de la fiecare persoană, bună şi rea, mama mea rămâne idolul meu. Pe ea o admir foarte mult. În părinţi am cea mai mare încredere, pentru că prietenii din afara familiei au tot timpul un interes ascuns, cu mici excepţii, bineînţeles. Părinţii, în schimb, nu îţi vor dori răul."

miss earth la adevarul live

„Având 23 de ani în următorii 5-6 ani aş vrea să îmi întemeiez o familie, să am o slujbă stabilă, rămâne de văzut ce va fi. Nu există nimeni în viaţa mea momentan, eu cunosc oameni îi accept aşa cum sunt, dar acum nu sunt disponibilă pentru niciun fel de relaţie.“

miss earth la adevarul live

Prin telefon am discutat şi cu Iulia Dumitrescu, Miss Earth România 2012, şi cu Ernest Hadrian Bohm, preşedintele competiţiei, la nivel local. 

„Experienţa din 2012 mi-a schimbat viaţa. Oricât de multe ţi-ar explica oamenii de specialitate sau oamenii care au trecut prin experienţe similare cum te vei simţi, nu vei înţelege exact până nu trăieşti pe pielea ta. Am învăţat lucruri pe care nu mă aşteptam să le aflu în cadrul unui concurs de frumuseţe. În primele săptămâni am avut parte de seminarii şi conferinţe, apoi am avut campanii de plantare de copaci şi ecologizare“, a spus premianta Iulia Dumitrescu (foto), despre concursul ce susţíne campanii de promovare a mediului.

iulia dumitrescu miss earth
  Recunoaşterea României la nivel mondial este cel mai dificil aspect. În momentul în care ajungi acolo, cu puteri economice ca Rusia, SUA, este greu să răzbaţi. Atunci, luminile sunt îndreptate mai mult spre fetele din ţările latine, ele se remarcă prin faptul că sunt foarte pregătite şi adaptabile în orice situaţie. Iulia Dumitrescu, câştigătoare Miss Earth România 2012

„Recunoaşterea României la nivel mondial este cel mai dificil aspect. În momentul în care ajungi acolo, cu puteri economice ca Rusia, SUA, este greu să răzbaţi. Atunci, luminile sunt îndreptate mai mult spre fetele din ţările latine, ele se remarcă prin faptul că sunt foarte pregătite şi adaptabile în orice situaţie, dar eu cred că orice concurentă a României care se pregăteşte şi este determinată poate fi remarcată“, a subliniat câştigătoarea de anul trecut.

Preşedintele concursului şi expertul care deţine licenţele de la Miss Earth, Miss World şi Miss International, în România, Ernest Hadrian Bohm, a vorbit despre cultura acestor campionate de frumuseţe, la nivel local, operaţiile estetice şi programul din Filipine.

„Acolo, vor fi probele clasice: costumul de baie, de aptitudini, rochiile de seară. Însă fiind o competiţie construită pe tema ecologizării, concurentele vor avea diferite activităţi pe parcursul celor trei săptămânii. De asemenea, românii pot vota on-line pe pagina oficială de Facebook a concursului, iar aceste puncte vor conta la jurizarea finală. Câştigarea unui asemenea titlu înseamnă promovarea României la nivel mondial fără să dăm milioane de euro. Am promova România mult mai uşor şi mult mai eficient. Ar trebui să investim mai mulţi bani în aceste competiţii, mediul de afaceri ar trebui să devină conştient că aşa cum sportivii de performanţă ne promovează la nivel mondial, şi fetele de la concursurile de frumuseţe promovează România. Ele poartă o eşarfă pe care scrie România, dar statul nu investeşte, noi ne-am bucura dacă Ministerul Turismului ar investi în aceste fete. De ani buni încercăm să obţinem sprijin din partea Guvernului României, dar nu avem niciun succes. Ele au nevoie de o pregătire intensă şi au nevoie de multe lucruri. Dacă noi investim 1000 de euro într-o fată care pleacă la o asemenea competiţie, ea va fi în dezaventaj în faţa unei concurente din Venezuela în care se investec zeci de mii de euro“, a explicat Ernest Hadrian Bohm, preşedintele Miss Earth România.

ernest hadrian bohm
  Ar trebui să investim mai mulţi bani în aceste competiţii. Mediul de afaceri ar trebui să devină conştient că aşa cum sportivii de performanţă ne promovează la nivel mondial, şi fetele de la concursurile de frumuseţe promovează România. Ernest Hadrian Bohm, preşedinte Miss Earth România

„Operaţiile estetice sunt acceptate în toate competiţiile internaţionale de frumuseţe, mai mult, la Miss Univers sunt acceptaţi şi transsexualii. Vin foarte multe fete cu operaţii la nivelul feţei pe care nu le poţi dovedi. Doar silicoanele sunt cele care se pot dovedi. Poate că şi româncele şi-ar dori să-şi facă anumite operaţii estetice, dar nu au posibilităţi financiare“, a subliniat specialistul. 

Cu toate că nu are intervenţii chirurgicale, reprezentanta României de la Miss Earth 2013 aprobă aceste retuşuri.

„Eu sunt de acord cu operaţiile estetice pentru că fiecare femeie vrea să arate cât mai bine. Nu am operaţii estetice pentru că sunt o persoană fricoasă, dar nici nu m-am gândit să schimb ceva la mine deocamdată. Poate pe viitor, dacă nu voi îmbătrâni prea frumos, aş apela la intervenţii chirurgicale“, a mărturisit Ioana.

În ceea ce priveşte plecarea în Filipine, tânăra din Constanţa e optimistă. „Sunt foarte încântată când plec pe undeva. Mereu am pornit cu ideea că o să fie bine, că o să am de învăţat şi că mă întorc acasă pregătită pentru foarte multe lucruri. Vreau să-i fac pe români mândri de mine, chiar dacă sunt oameni care îşi dau cu părerea şi nu vorbesc mereu frumos. Eu sper să aduc coroana în România. Am experienţă şi atitudine, dar totul depinde de juriu“, a conchis frumoasa româncă.
 

Ioana Mihalache a absolvit Facultatea de Ştiinte Economice (Universitatea Ovidius din Constanţa), fiind licenţiată cu nota 10, iar în prezent urmează cursurile de masterat de la specializarea Politici Europene de Dezvoltare Regională. Tânăra vorbeşte engleza şi italiana, iar de aproape doi ani lucrează ca fotomodel în Turcia şi Italia. În perioada 17 noiembrie – 9 decembrie, Ioana va locui în Filipine, iar pe 7 decembrie ar putea primi marele trofeu, în finala Miss Earth 2013 din oraşul Muntinlupa, unde vor fi prezente peste 95 de frumuseţi din întreaga lume.


 

ioana mihalache miss earth foto facebook

Având avantajul unui trup ideal pentru astfel de concursuri (1,80 m înălţime şi dimensiunile 87-61-91), Ioana Mihalache a mai participat anul acesta la Miss World România (competiţia câştigată la nivel local de Andreea Chiru şi de filipineza Megan Young, în finala din Indonezia) şi la Miss Universe România (concursul ce a propulsat-o pe Oana Roxana Andrei la Moscova, unde Gabriela Isler din Venezuela a fost încoronată).

Miss Earth face parte din categoria Big Four International Beauty Pageants, ce include Miss World, Miss International şi Miss Universe. Concurenta va putea fi votată online, pe contul oficial de Facebook Miss Earth România.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite