Dragoş Pătraru a povestit cum a fost şicanat în trafic: „Deşi văd toată faza, miliţienii nu se sinchisesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda

Realizatorul Dragoş Pătraru a povestit cum a fost şicanat în trafic, iar poliţiştii care au văzut incidentul „nu s-au sinchisit“ să intervină. Jurnalistul reiterează faptul că României nu îi lipseşte doar infrastructura, ci şi cetăţenii educaţi şi înţelegători.

Într-o postare pe Facebook cu titlul „Aventuri pe DN 1“, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“, de la Prima TV, a detaliat un incident neplăcut din trafic. 

Pătraru povesteşte că se afla într-o maşină care circula regulamentar, cu 100 de kilometri pe oră, iar un alt şofer s-a enervat pentru că nu-i putea depăşi, neţinând cont că în faţă se afla şi o maşină de poliţie. Realizatorul subliniază însă că deşi şoferul nervos a făcut o manevră riscantă, poliţiştii nu au intervenit în niciun fel.

În final, Pătraru subliniază că de vină pentru numărul mare de decese survenite în urma accidentelor auto nu este doar lipsa infrastructurii, ci şi oamenii cărora le lipsesc educaţia, înţelegerea şi empatia.   

„Practic, mergeam paralel cu maşina de poliţie. În spatele nostru, un domn cu un Logan. Lipit de maşina noastră. Pentru că nu poate să ne depăşească, domnul înfige laba inteligent în claxon. Şi nu o mai ia de acolo. Mihai (Mihai Oprea, şoferul maşinii în care se afla Dragoş Pătraru - n.r.) încetineşte, astfel încât să ne putem muta pe prima bandă, pentru că poliţiştii rulau în continuare cu fix 100 la oră, deci nu-i puteam depăşi fără să riscăm o amendă. Maşina cu numărul IS 90 MCY ţâşneşte prin locul căscat între noi şi autovehiculul de poliţie. Apoi, când se pune în faţa noastră, frânează. Am mai văzut asta. E o marcă a oamenilor inteligenţi. Deşi văd toată faza, miliţienii nu se sinchisesc. Nu sunt acolo pentru chestii de-astea. Cinci kilometri mai încolo, nervosul rulează liniştit pe prima bandă, cu 50 la oră. Totul pare în regulă. Trecem pe lângă el şi asta îi reaminteşte probabil că se grăbea. Vine repede după noi, ne prinde şi ne depăşeşte din nou. După care face dreapta şi de duce în treaba lui. De-aia tot zic, seară de seară, la emisiune: da, sigur, n-avem infrastructură, dar de vină pentru atâţia morţi pe şosele suntem în primul rând noi. Cu lipsa noastră de educaţie, de înţelegere, de empatie“, a scris Dragoş Pătraru pe Facebook. 

   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite