Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Actriţa e internată la terapie intensivă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Draga Olteanu Matei FOTO Arhivă
Draga Olteanu Matei FOTO Arhivă

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns în stare gravă, vineri seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

UPDATE: Conform ultimelor informaţii, Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa de medici de la ATI.

"Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI", a precizat Diana Cimpoeşu, coordonatoarea secţiei ATI de la de Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon", conform Agerpres.

Ştire iniţială

Draga OIteanu Matei a ajuns la spital, în stare gravă. Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, actriţa se află în comă, cu hemoragie digestivă, notează Mediafax. 

Actriţa a împlinit pe 24 octombrie venerabila vârstă de 87 de ani şi mărturisea, anul trecut, într-un interviu pentru TVR, că este energică şi încrezătoare în viitor: 

„Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (...) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi...Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”.

Draga Olteanu Matei s-a stabilit de mai mulţi ani la Piatra-Neamţ, unde locuieşte la o pensiune din oraş.

Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, actriţa a jucat în peste 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru şi a avut peste 100 de roluri în televiziune.

După ce în 1956 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa „Ziariştii“, acesta fiind începutul unei cariere glorioase. A jucat în diferite piese de teatru, cum ar fi „Gaiţele“, „Căruţa cu paie“, „Hagi Tudose“, de Barbu Ştefănescu Delavrancea, şi „Domnişoara Nastasia“ de G.M. Zamfirescu, dar a scris şi două scenarii de film pentru piesa „Coana Chiriţa“ („Coana Chiriţa“ - 1986 şi „Chiriţa la Iaşi“ 1987).

Draga Olteanu Matei rămâne foarte cunoscută pentru rolul Vetei, soţia lui Nea Mărin, din filmul artistic „Nea Mărin miliardar“, în care a jucat alături de Amza Pellea. Totodată a avut numeroase apariţii în cadrul show-urilor de televiziune şi în cadrul programelor de Revelion.

În 2007, după ce s-a pensionat, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, pe meleagurile natale, acolo unde a înfiinţat compania teatrală pentru amatori, „Teatrul Vostru“. „Acest teatru de amatori este sufletul meu“, declara la momentul respectiv actriţa. Mutarea a venit ca urmare a evacuării din casa sa din Bucureşti, care a fost revendicată de proprietar. De asemenea, Draga Olteanu-Matei a lansat audio-book-ul „Golitatea înconjură, iar foamea dă de-a dreptul“, ce cuprinde reţete în versuri şi în proză culese, scrise şi povestite de îndrăgita actriţă.

draga olteanu matei

Actriţa Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru prestigioasa cariera artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc“. A mai obţinut Premiul UNITER, în 2004, pentru întreaga activitate, Premiul de excelenţă al Revistei „VIP“, în 2005, Premiul Constantin Tănase, Premiul pentru ecranizare pentru copii, la Moscova şi distincţia de onoare a municipiului Piatra Neamţ.

Citeşte şi:

Draga Olteanu Matei a împlinit 86 de ani. A fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soţ l-a divinizat

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite