Divorţ în familia regală britanică. Cel mai în vârstă nepot al Reginei s-a despărţit de soţia sa după 12 ani

Divorţ în familia regală britanică. Cel mai în vârstă nepot al Reginei s-a despărţit de soţia sa după 12 ani

Autumn şi Peter Phillips FOTO Guliver/Getty Images

Peter Phillips (42 de ani), cel mai în vârstă nepot al Reginei Marii Britanii, va divorţa de soţia sa Autumn (41 de ani), după 12 ani de căsnicie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuplul şi-a anunţat oficial decizia, marţi dimineaţă, menţionând că vor acţiona „cum este cel mai bine pentru copii şi pentru păstrarea unei relaţii de prietenie“.

Peter Phillips şi Autumn s-au căsătorit la Windsor Castle, în 2008. Ei vor împărţi custodia celor două fiice: Savannah (9 ani) şi Isla (7 ani). Cei doi nu au mai fost văzuţi împreună din septembrie anul trecut şi sunt separaţi de mai multe luni, potrivit Daily Mail.

Palatul Buckingham a confirmat vestea şi a menţionat că Peter şi Autumn au anunţat-o pe regină încă de anul trecut de intenţia lor de a divorţa.

„După ce Majestatea Sa Regală Regina a fost informată, cât şi membrii familiilor lor, Peter şi Autumn au decis împreună să se despartă. Au ajuns la concluzia că aşa este cel mai bine pentru cei doi copii ai lor. Decizia de a divorţa şi de a împărţi custodia vine după mai multe luni de discuţii şi, deşi este trist, decizia este una amiabilă. Prioritatea principală a cuplului va fi ca minunatele lor fiice, Savannah (9 ani) şi Isla (7 ani) să ducă o viaţă bună. Familiile celor doi au fost triste când au auzit vestea, dar îi sprijină total pe Peter şi Autumn în decizia lor de a-şi creşte copiii împreună“, se arată în comunicatul oficial.

Peter Phillips şi Autumn FOTO Guliver/Getty Images

O sursă apropiată cuplului a declarat pentru The Sun: „Autumn este una dintre favoritele reginei Elisabeta şi cu siguranţă divorţul o va afecta foarte mult pe Majestatea Sa. Este ultimul lucru de care avea nevoie având în vedere scandalurile recente şi sentimentul că familia regală britanică se destramă puţin câte puţin“.

O altă sursă a declarat că Autumn s-ar putea întoarce în Canada, fiind încurajată de decizia ducilor de Sussex, Harry şi Meghan. „Ceea ce ne îngrijorează este faptul că Autumn se va întoarce în Canada. Poate că a fost influenţată de plecarea lui Harry şi Meghan. Poate s-a gândit că dacă eu au putut face asta, ar putea şi ea“.

Peter Phillips este fiul prinţesei Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a, şi al primului ei soţ, Mark Phillips. Totodată, este al 15-lea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. El nu are titluri regale şi nici nu primeşte bani din fondul regal, nefiind „membru activ“ al familiei regale britanice.

Peter Phillips şi Autumn s-au căsătorit în 2008 la Castelul Windsor FOTO Guliver/Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările