DiCaprio atrage atenţia că bazinul râului Argeş e o zonă ameninţată de defrişările ilegale: „Guvernul României trebuie să protejeze pădurea“ FOTO

DiCaprio atrage atenţia că bazinul râului Argeş e o zonă ameninţată de defrişările ilegale: „Guvernul României trebuie să protejeze pădurea“ FOTO

Leonardo DiCaprio FOTO Hepta

Actorul american Leonardo DiCaprio (41 de ani), activist ecologist şi Mesager al Păcii din partea ONU, a publicat pe contul de Instagram o fotografie cu voluntari Greenpeace care adună gunoaie din pădurile din România, precizând că bazinul râului Argeş este o zonă ameninţată de defrişările ilegale, iar Guvernul României trebuie să protejeze, din punct de vedere legal, pădurea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş - o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii. Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal“, a fost mesajul de pe contul lui DiCaprio, citat de agenţia News.ro.
 
Leonardo DiCaprio, un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste, militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În acest scop, actorul a înfiinţat, în 1998, o fundaţie ce îi poartă numele şi a produs documentarul „The 11th Hour“, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător. Recent, artistul a produs, alături de Fisher Stevens, un nou documentar – „Înainte de potop“, o relatare despre modul în care societatea poate preveni dispariţia speciilor, ecosistemelor şi comunităţilor indigene aflate în pericol în diverse colţuri ale lumii. Producţia va fi difuzată de National Geographic, iar mai multe detalii puteţi afla de aici.

Imaginea şi mesajul publicate pe contul actorului american FOTO Instagram 

Şi în viaţa privată Lenoardo DiCaprio a ales să implementeze o serie de măsuri ecologiste – se deplasează cu bicicleta, foloseşte doar automobile ecologice sau hibdrid, şi-a instalat panouri solare pe acoperişurile tuturor locuinţelor sale şi mănâncă doar produse alimentare din clasa „bio“.
Implicarea sa în cauzele ecologiste i-a adus recunoaşterea internaţională şi a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, în 2014. Celebrul actor a anunţat, pe 3 aprilie 2015, că se va lansa şi în domeniul hotelier bio şi eco, prin inaugurarea în 2018 a unui complex 100% ecologic, pe insula Blackadore Caye, situată în largul arhipelagului Belize din Marea Caraibilor.
 
De asemenea, DiCaprio face parte din consiliile de administraţie ale unor organizaţii ecologiste, precum World Wildlife Fund, Global Green USA, International Fund for Animal Welfare şi Natural Resources Defense Council.
 
La începutul acestui an, DiCaprio a câştigat prima statuetă Oscar pentru rolul principal din lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“, regizat de mexicanul Alejandro González Iñárritu. Artistul s-a folosit de discursul de mulţumire pentru a lansa un apel general, prin care i-a îndemnat pe toţi oamenii de pe planetă să lupte pentru salvarea mediului înconjurător şi pentru limitarea încălzirii globale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările