Detalii din ancheta tragediei provocate de Alec Baldwin. Motivul pentru care membrii echipei au protestat cu câteva ore înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Arma cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platoul de filmare, ucigând o femeie, i-a fost înmânată de un asistent care i-a spus că este sigură, arată înregistrările instanţei, scrie BBC.

Asistentul directorului Dave Halls nu ştia că recuzita conţinea muniţie reală şi a indicat că a fost descărcată strigând "pistol rece!”, expresie uzuală folosită în lumea filmului, spun înregistrările.

Mai multe detalii despre ancheta poliţiei au fost făcute publice vineri, când un mandat de percheziţie a fost depus la o instanţă din Santa Fe, New Mexico.

S-a menţionat că ţinuta pătată de sânge a lui Baldwin a fost ridicată ca probă împreună cu arma. Muniţia şi alte arme de recuzită au fost, de asemenea, ridicate de poliţie de pe platoul de filmare.

Potrivit Los Angeles Times, aproximativ o jumătate dintre membrii  echipei de filmare al peliculei Rust au plecat cu câteva ore înainte de tragedie, după ce au protestat faţă de condiţiile de lucru pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch, lângă Santa Fe.

Membrii sindicatului s-au plâns că li s-au promis camere de hotel în Santa Fe, dar odată ce au început filmările Western, li s-a cerut să conducă 80 km de la Albuquerque în fiecare dimineaţă.

Între timp, BBC a obţinut un document care arată numele membrilor echipei care au fost pe platoul de filmare în ziua fatidică a accidentului.

Pe această listă, armurier şef, membru echipajului responsabil cu verificarea armelor de foc, este Hannah Gutierrez Reed, o tânără în jurul vârstei de 20 de ani, care, potrivit LA Times, a început recent să lucreze în această funcţie.

În Rust, Baldwin a jucat rolul unui haiduc al cărui nepot este condamnat la spânzurare pentru o crimă accidentală.

Actorul Alec Baldwin a scris, vineri, pe Twitter, pentru prima dată după tragicul accident de la filmări, un mesaj în care transmite condoleanţe familiei directoarei de imagine Halyna Hutchins. El a tras cu o armă de recuzită pe platourile de filmare din New Mexico şi a provocat moartea acesteia şi rănirea regizorului Joel Souz, au anunţat oficialii. Autorităţile investighează ceea ce s-a întâmplat, scrie AP.

Halyna Hutchins, director de imagine la „Rust” şi regizorul Joel Souza au fost împuşcaţi joi, în deşert, la periferia sudică a Santa Fe. 

Un purtător de cuvânt al lui Baldwin a declarat că a avut loc un accident cu gloanţe oarbe. Purtătorul de cuvânt al şerifului din Santa Fe, Juan Rios, a spus că detectivii investighează ce tip de proiectil a fost descărcat şi cum. Nu au fost aduse acuzaţii. 

Nu este clar dacă Baldwin îşi interpreta rolul în momentul împuşcării sau câte focuri au fost trase şi se ştiu puţine lucruri despre armă. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite