De Niro, un nou atac la Trump: „Suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să spun ceva“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Robert De Niro (76 de ani) a atras atenţia la SAG Awards 2020, când, aflat pe scenă, nu a ratat momentul de a-l ataca din nou pe preşedintele american Donald Trump (73 de ani).

Robert De Niro a profitat de momentul în care a susţinut discursul de acceptare a premiului pentru întreaga carieră, la gala SAG Awards 2020, şi a adus vorba despre politică.

Actorul, cunoscut pentru criticile dure la adresa preşedintelui american, a lansat noi atacuri în contextul în care liderul de la Casa Albă este acuzat de „abuz de putere“ şi obstrucţionarea Congresului. 

„Dacă am o voce puternică datorită faptului că sunt actor, o voi folosi de fiecare dată când văd un abuz de putere atât de evident“, a spus De Niro.

Actorul consideră că are dreptul, ca oricine altcineva, să îşi expună părerile şi să fie vocal în ceea ce îl priveşte pe Trump: „Deja îmi imaginez pe unii dintre voi spunând: «În regulă, stai departe de politică». Dar suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să spun ceva. Există bine şi există rău, dar şi un sens comun, abuz de putere, iaret în calitate de căţean am dreptul la fel ca ceilalţi să îmi spun opinia“. 

Mai mult, Robert De Niro a promis că va continua să vorbească public despre Trump atunci când va fi necesar, pentru a atrage atenţia asupra neregurilor, punând accent pe abuzul de putere. 

Nu este pentru prima dată când actorul îşi arată dispreţul pentru Trump. Recent, în contextul punerii sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor a lui Donald Trump, Robert De Niro a spus că vrea să vadă cum i se aruncă o pungă de rahat în faţă preşedintelui Americii pentru a fi umilit.

La premiera peliculei regizate de Martin Scorsese, „The Irishman“, de la New York, De Niro l-a catalogat pe Trump drept „un golan imoral şi dezonorant“

Robert De Niro obişnuieşte să îl jignească şi să îl atace pe Donald Trump

„Oh, abia aştept să îl văd în închisoare. Nu vreau să moară, vreau să ajungă după gratii“, a spus actorul în urmă cu două luni, la premiera din cadrul Festivalului de Film de la Londra a peliculei „The Irishman“, film în care De Niro îl interpretează pe criminalul plătit Frank Sheeran

Actorul a făcut declaraţii similare la emisiunea „The Late Show“, de pe canalul de televiziune CBS: „Sper că lucrurile vor merge mai departe, nu ştiu ce se va întâmpla, dar continui să spun, deşi nu ştiu dacă este posibil în realitate, că l-aş încătuşa, l-aş lua şi l-aş îmbrăca în salopeta portocalie“.

În 2018, De Niro l-a înjurat pe preşedintele american în direct la TV, pe scena galei Tony.

Totodată, actorul a luat şi decizia de a-i interzice accesul lui Trump în restaurantele sale din lanţul Nobu.

După ce a declarat că Trump este „complet nebun“, De Niro a făcut publică o filmare în timpul campaniei electorale prezidenţiale în care îşi descria dorinţa de a-l pocni în faţă pe republican, pe care îl numea „idiot, prost, un dezastru naţional şi o ruşine pentru America“. 

„E atât de prost. E un derbedeu, e un câine, e un porc (...) nu se pregăteşte, nu îi pasă, crede că e cel mai tare în societate, nu-şi plăteşte taxele. (...) Mă enervează atât de mult că ţara asta a ajuns în punctul acesta în care şarlatanul acesta a ajuns unde a ajuns. Se laudă despre cum ar vrea să lovească oameni în gură... ei bine, mi-ar plăcea să-i dau eu un pumn în gură“, şi-a continuat De Niro tirada, concluzionând că „America merge în direcţia greşită cu Trump“.

De asemenea, cu altă ocazie, De Niro a mai declarat că America sub administraţia Trump este „o comedie tragică şi proastă“ şi a îndemnat generaţia tânără să lupte „pentru schimbare şi pentru a stopa nebunia“. 

În urmă cu câteva luni, Robert De Niro a spus în emisiunea lui Stephen Colbert, „The Late Show“, că Donald Trump este un „gangster aspirant“, în contextul publicării raportului final al anchetei privind amestecul Rusiei în campania alegerilor prezidenţiale din SUA în 2016.

Donald Trump, primul preşedinte republican pus sub acuzare într-o procedură de destituire

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, a votat miercuri, 18 decembrie, pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. Procedura destituirii este transferată în Senat, dominat de republicani.

Trump insistă că procedura de destituire deschisă pe numele său nu este decât o vânătoare de vrăjitoare orchestrată de „stânga radicală“ ce nu s-a împăcat încă cu victoria sa în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016. El vrea să transforme această încercare într-o victorie politică.

În opinia democraţilor, liderul de la Casa Albă şi-a trădat jurământul. Este „mai rău decât Nixon“, spun în cor democraţii.

Donald Trump este acuzat că l-a şantajat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cursul unei discuţii telefonice purtate la 25 iulie.

Potrivit conversaţiei, preşedintele american i-a sugerat omologului său ucrainean, un novice în politică, sp favorizeze deschiderea unei anchete de corupţie împotriva lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden, în schimbul prelungerii ajutorului militar şi unei vizite la Casa Albă. Ori Joe Biden se prefigurează a fi principalul contracandidat al lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat miercuri pe colina de la Capitoliu. „Preşedintele nostru este un delincvent“, a declarat pentru AFP Susanna Kanner, o regizoare în vârstă de 37 de ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite