De ce i-a luat apărarea Cristina Ţopescu lui Chirilă, deşi a lovit un bărbat: „Ăştia care faceţi pe moraliştii, nu ştiu cum aţi reacţiona la asemenea întâmplări“

De ce i-a luat apărarea Cristina Ţopescu lui Chirilă, deşi a lovit un bărbat: „Ăştia care faceţi pe moraliştii, nu ştiu cum aţi reacţiona la asemenea întâmplări“

Cristina Ţopescu FOTO Arhivă personală Cristina Ţopescu

Jurnalista Cristina Ţopescu (58 de ani) şi-a justificat, printr-un mesaj pe Facebook, gestul de a-i lua apărarea lui Tudor Chirilă, aspru criticat pentru faptul că a lovit un bărbat, în urma unei altercaţii pe 27 martie, în Capitală.

Tudor Chirilă a explicat pe Facebook cum a ajuns să lovească un bărbat care l-a provocat jignindu-l în mod repetat. Deşi a fost aspru criticat pentru gestul său, au existat şi persoane care i-au luat apărarea. 
 
Printre ele se numără Cristina Ţopescu, care şi-a manifestat susţinerea faţă de Chirilă şi a precizat că ar reacţiona la fel dacă s-ar afla în faţa unei persoane care i-ar jigni părintele, pe regretatul comentator sportiv Cristian Ţopescu. 
 
Fosta prezentatoare a scris un mesaj pe Facebook prin care îşi justifică opţiunea de a-l apăra pe Chirilă, după ce a fost pusă la zid pentru acest lucru şi acuzată că încurajează violenţa. 
 
„Am avut o discuţie în contradictoriu cu un prieten vechi, pe marginea reacţiei mele la incidentul de care a avut parte Tudor Chirilă. Spun că a avut parte pentru că nu el l-a provocat. Tudor a reacţionat, era bine să se poată stăpâni, dar n-a putut. E greu să mai fii calm când ţi-e jignit tatăl, cu atât mai mult un tată care nu mai e printre noi. Toţi ăştia care faceţi pe moraliştii şi echilibraţii oricând şi oricum, nu ştiu cum aţi reacţiona la asemenea întâmplări. Dar OK, Tudor a greşit, a recunoscut şi el însuşi, dar să fiu alături de el, uman vorbind, e dreptul meu. Poţi să fii alături de oameni şi în greşelile lor, în urma cărora mulţi, prea mulţi se reped să-i pună la zid cu exprimări dintre cele mai mizere. E opţiunea mea, ca atitudine, faţă de cei atacaţi cu poftă şi venin din multe direcţii. Pot să am o opţiune? Voi puteţi avea o alta? Cred că răspunsul este da în ambele situaţii“, a scris jurnalista. 

Într-un alt mesaj pe Facebook, jurnalista a mărturisit că, în momentul în care i-a luat apărarea lui Mircea Badea, intens ironizat în mediul online după ce a fost făcut knock-out într-un meci demonstrativ de kick-boxing contra motociclistului Teodor „Tedi“ Emi, nu a primit atât de multe critici ca acum. „Când l-am aparat şi pe Mircea Badea, n-aţi mai vărsat atâtea zoaie, înveninaţilor“, a fost mesajul jurnalistei. 

Pentru a-şi susţine punctul de vedere, Cristina Ţopescu a continuat prin a oferi drept exemplu relaţia pe care o are cu un prieten vechi, persoană publică. Jurnalista spune că, deşi cei doi au frecvent păreri contradictorii, iar pe „scena politică“ se află în tabere adverse, pune întotdeauna prietenia pe primul loc, în ciuda oricăror „ciocniri de convingeri“.  
 
„Prietenul meu e o persoană publică şi se exprimă frecvent în susţinerea guvernării actuale, atacă la fel de frecvent tot ce înseamnă opoziţie sau mişcări civice. Avem deci opinii diametral opuse, suntem în tabere aflate aproape în război. Şi ştiţi ceva? Mă tot cert cu el, mă scoate din sărite uneori, dar nu l pot repudia. E prietenul meu vechi, avem amintiri comune încă din regimul ceauşist şi mi-e drag, oricât m-ar enerva. E un fel de a pune prietenii vechi deasupra oricăror ciocniri de convingeri, chiar şi în vremuri atât de tensionate şi de urâtă duşmănie între noi. Felul ăsta al meu de a avea propria ierarhie de valori morale, în care prietenia e pe primul loc, e greu de dus, dar e şi sănătos pentru sufletul meu. E greu de dus doar pentru că nu reuşesc să mă împac cu atmosfera generală de vorbe grele, bârfe şi invective, cu prea puţine insule de echilibru şi pace în pofida dezacordurilor dintre noi. În rest, mi e atât de bine că nu pot să urăsc! Combat, contest, dar nu urăsc. Şi ştiţi ceva? Poate a nu urî e, până la urmă, un act egoist. Ura face mult mai mult rău vasului în care stă decât ţintelor ei“, a fost mesajul jurnalistei. 
 

De asemenea, Chirilă a scris un nou text pe Facebook prin care spune că, deşi apreciază mesajele de susţinere pe care le-a primit, nu este de acord cu cele în care este felicitat pentru gestul său de a lovi un bărbat care l-a jignit în repetate rânduri. Cântăreţul consideră că a greşit, că violenţa nu este niciodată o soluţie, dar în acelaşi timp, este dezamăgit de faptul că unele persoane folosesc acest incident pentru a-i umbri activitatea civică. 
 
Poliţia Capitalei a anunţat în dimineaţa zilei de 27 martie că un bărbat a solicitat intervenţia autorităţilor după ce a fost lovit de un alt bărbat. Bărbatul care a sesizat conflictul a refuzat sprijinul echipajului medical şi nu a dorit să depună plângere. 
 
Tudor Chirilă a explicat ulterior pe Facebook cum a ajuns să lovească un bărbat care l-a provocat jignindu-l în mod repetat. Artistul a mărturisit că şi-a pierdut cumpătul în momentul în care individul i-a atacat tatăl, regretatul jurnalist Ioan Chirilă: „A început să înjure şi să-mi spună că taică-miu a fost un securist, că aşa sunt şi eu. (...) Injuriile şi minciunile la adresa lui taică-miu au pus capac, nu m-am mai putut stăpâni şi i-am tras două palme“. Chirilă a recunoscut şi că a greşit, mai ales că ieşirea sa nu a făcut bine nimănui.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: