De la Frank Sinatra la Justin Bieber: cum au evoluat idolii adolescentelor de-a lungul anilor

De la Frank Sinatra la Justin Bieber: cum au evoluat idolii adolescentelor de-a lungul anilor

James Dean a fermecat tinerele cu imaginea sa de băiat rău

Adolescentele dintotdeauna au suspinat după băieţi răi sau mai puţin răi, după priviri metalice sau blânde şi după constituţii atletice sau naturale. Începând cu Frank Sinatra şi terminând cu Justin Beiber, băieţii de ieri şi de azi au trezit pasiuni extreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNN ne poartă prin timp şi ni-i prezintă pe cei care au inspirat manii, mai mult sau mai puţin puternice, printre adolescente. 

Frank Sinatra
 
Cu ochii lui albaştri şi cu vocea sa de aur, Frank Sinatra este idolul „primordial“ al adolescentelor. Cu decenii înainte de Justin Beiber, existau fanele lui Frank.
 
James Dean
 
James Dean este băiatul dur, dar cu o latură sensibilă şi după care suspinau adolescentele. Cu privirea sa rece şi părul său ciufulit, James Dean reuşea de fiecare dată să tulbure fetele, poate şi datorită maşinilor „şmechere“ pe care le conducea.
 
Elvis Presley
 
 
Regatul lui Elvis avea de toate: de la fetele tinere care leşinau la concertele lui din cauza mişcărilor sale senzuale din şolduri, până la femeile de vârsta a doua care, în secret, nu-l doreau ca fiu, ci ca amant.
 
The Beatles
 
 
Pentru băieţii din The Beatles nu existau fane, ci maniace. Ei n-au inspirat idolatrie, ci de-a dreptul nebunie. Atunci când „Beatlemania“ a lovit şi SUA în 1964, adolescentele ţipau atât de tare încât le acopereau vocile care încercau să ţină un concert. Existau „fane“ care, din cauza emoţiei, atunci când îi vedeau, îşi udau chiar pantalonii.
 
Johnny Depp
 
 
Tranziţia actorului de la poliţistul interpretat în serialul „21 Jump Street“ până la „Cel mai sexy bărbat în viaţă“ al revistei „People“ a fost foarte lină. La 50 de ani cât are acum, încă sfâşie inimi în franciza „Piraţii din Caraibe“. Alcoolic, bădăran şi nespălat aşa cum îl întruchipează pe Jack Sparrow, şi tot a reuşit să fure inimile adolescentelor care ar putea să-i fie copii. Separarea de Vanessa Paradis a adus multă bucurie în sufletul femeilor de vârsta a doua, dar şi speranţe la un bărbat copt în gândurile tinerelor.
 
Leonardo DiCaprio
 
 
„Titanic“ a câştigat multe Oscaruri, dar putem garanta că interpretarea lui Leonardo din acest film a fost unicul lucru care le-a făcut pe adolescente să vizioneze pelicula de zeci de ori. Mulţumită rolurilor din „Romeo şi Julieta“, „Jurnalul unui baschetbalist“ şi „Titanic“, Leo a fost idolul adolescentelor anilor '90.
 
Backstreet Boys
 
Băieţii din această formaţie, care cântau versuri precum „Nu te mai juca cu inima mea“ (Quit playing games with my heart) şi „Atâta vreme cât mă iubeşti“ (As long as you love me), au „rupt“ pur şi simplu inimile adolescentelor în două. Preferaţii erau Nick Carter şi Brian Litrell, dar nu erau uitaţi nici A.J. McLean, Howie Dorough şi Kevin Richardson.
 
'Nsync
 
Această formaţie avea peste două milioane de fani. Cel mai greu lucru cu aceşti cinci băieţi, era să te hotărăşti pe care să-l alegi. Băieţii întruchipau toate gusturile.
 
Justin Bieber
 
 
Şi aşa am ajuns în zilele noastre, cu ajutorul lui Justin, după care suspină adolescentele de-acum. Să fie datorită părului său sau al cântecelor pline de promisiuni? Nu ştim. Singurul lucru diferit acum, faţă de atunci, este că se poate interacţiona direct cu idolii cu ajutorul reţelelor de socializare, cum ar fi Twitter, unde peste 33 de milioane de fani îi urmăresc postările.
 
Taylor Lautner şi Robert Pattison
 
 
Mania iscată de Saga Amurg şi de ai săi vampiri sexy şi vârcolaci cu muşchi vizibili pe sub pielea neacoperită de vreun tricou se datorează, sperăm noi, poveştii de dragoste sfâşietoare dintre Bella adolescenta şi Edward, vampirul. Oricum mania a fost alimentată şi de Jacob bronzatul şi de palidul (cu reflexe de discotecă a anilor '80) Edward. Dezbaterea principală în ce echipă eşti? În echipa Jacob (Taylor Lautner) sau în echipa Edward (Robert Pattison)?
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările