Darwin si Einstein, campioni ai corespondentei

In absenta altor modalitati de comunicare, Charles Darwin si Albert Einstein intretineau cu ceilalti oameni de stiinta ai vremii o corespondenta extraordinar de bogata, numarul scrisorilor expediate


In absenta altor modalitati de comunicare, Charles Darwin si Albert Einstein intretineau cu ceilalti oameni de stiinta ai vremii o corespondenta extraordinar de bogata, numarul scrisorilor expediate de acestia putand parea astazi de domeniul fantasticului. Subiectul corespondentei sustinute de cei doi geniali oameni de stiinta a fost analizat de Albert Laszlo Barabasi, de la Universitatea Notre Dame din Indiana, si de Joao Gama Oliveira, de la universitatea portugheza din Aveiro. Ambii oameni de stiinta raspundeau rapid la scrisori, de regula in decurs de zece zile, fapt care atesta importanta pe care o acordau acestei forme de schimb intelectual. S-au pastrat 7.591 de scrisori trimise de Darwin si 6.530 adresate lui. Einstein a trimis 14.500 de epistole si a primit 16.200. Statistic, in decursul ultimilor 30 de ani din viata, Darwin trimitea 0,59 scrisori zilnic, iar Einstein 1,02.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: