Daniel Day-Lewis şi Ellen Page, favoriţi la Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceremonia Premiilor Oscar redă strălucirea şi fastul peste care greva scenariştilor a aşezat mari semne de întrebare. Show-ul a fost pregătit într-un timp record, după ce "greva de o

Ceremonia Premiilor Oscar redă strălucirea şi fastul peste care greva scenariştilor a aşezat mari semne de întrebare.

Show-ul a fost pregătit într-un timp record, după ce "greva de o sută de zile" a paralizat Hollywoodul. Dacă până acum pregătirile pentru seara de gală durau trei-patru luni, acum totul s-a mişcat pe "fast forward".
Americanii scot bani din orice şi pariază pe oricine, inclusiv pe nominalizaţi. La categoria "Cel mai bun actor principal" favoriţi sunt Daniel Day-Lewis pentru rolul din "There Will Be Blood" şi Johnny Depp pentru "Sweeney Todd, Demon Barber of Fleet Street".

Day-Lewis a mai câştigat Oscarul în 1998 ("My Left Foot") şi a mai fost nominalizat în 1993 ("In the Name of the Father") şi în 2002 ("The Gangs of New York"). Depp a fost nominalizat de două ori (2003 şi 2004, pentru "Finding Neverland", respectiv "Piraţii din Caraibe: Blestemul perlei negre"). Cei mai mulţi critici, inclusiv Kenneth Turan de la "Los Angeles Times" şi Joe Morgenstern de la "Wall Street Journal", mizează pe Day-Lewis.

Acesta interpretează rolul lui Daniel Plainview, un magnat al petrolului din California, care nu are niciun fel de scrupule pentru a obţine cât mai mulţi bani şi putere. "Plainview este prototipul capitalistului sălbatic, exponent al Americii bogate", spune Day-Lewis, "care a crescut în două sute de ani cât alte naţiuni într-o mie".
În adaptarea cinematografică a musicalului lui Stephen Sondheim, Johnny Depp interpretează un bărbier vicios care colectează bucăţi de oameni pentru plăcintele cu carne ale doamnei Lovett. Cu faţa palidă, încercănat, Depp (Sweeney Todd) seamănă cu vestitul criminal în serie din secolul al XIX-lea.

Tim Burton, regizorul filmului, l-a convins pe Depp să accepte acest rol care presupune foarte multe replici cântate. Cei care fac jocurile, respectiv acordă premiile, au dificila sarcină de a alege (toţi sunt valoroşi, de vreme ce au fost nominalizaţi) şi în funcţie de talent, dar şi de interesele politice sau economice ale momentului. "They make the rules" şi, în consecinţă, orice este posibil!

La feminin, între 21 şi 77 de ani

Pentru cel mai bun rol principal feminin, majoritatea criticilor pariază pe venerabila Julie Christie (77 de ani) pentru rolul din "Away From Her". Alţii o "văd" pe tânăra actriţă Ellen Page din comedia "Juno". Christie a mai primit Oscarul în 1965 ("Darling") şi două nominalizări (în 1971 şi 1997). În "Away From Her", Fiona (Julie Christie) şi soţul ei sunt împreună de peste 40 de ani. Acum, în pragul bătrâneţii, scăpările ei de memorie sunt cauzate de sindromul Alzheimer. După lungi ezitări şi zbucium sufletesc, Fiona urmează să fie internată. Pentru prima oară după multe decenii, cei doi se văd nevoiţi să stea departe unul de altul.

Ellen Page, în vârstă de 21 de ani, interpretează rolul unei adolescente însărcinate care trebuie să găsescă familia perfectă pentru adopţia bebeluşului pe care urmează să-l nască. Dacă ar câştiga Oscarul, Ellen Page ar fi cea mai tânără laureată a acestei prestigioase distincţii. "Nu m-am aşteptat niciodată la aşa ceva. A fost o surpriză grozavă să fiu nominalizată alături de nişte adevărate doamne ale cinematografiei", a declarat Ellen. Ce-i drept, nici măcar regizorul Jason Reitman nu se aştepta.

Oscarul pentru cel mai bun film va merge, în opinia criticilor, la "No Country For Old Men" al fraţilor Coen. Până când vom auzi "And the winner is...", pronosticurile continuă. Nominalizările sunt mai jos.

Publicitate tv de 3,6 milioane de dolari pe minut!

Gazda celei de a 80-a ediţii a Premiilor Oscar este actorul de comedie Jon Stewart, care a mai fost master of ceremony şi în 2006. Stewart este moderatorul emisiunii "The Daily Show", recompensată cu trei Premii Emmy. Ceremonia este urmărită de 3.500 de spectatori şi de câteva sute de milioane de telespectatori din întreaga lume.

În ciuda întârzierilor, postul ABC a reuşit să vândă spaţiul publicitar la un preţ mediu de 1,8 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde! Sumă exorbitantă, dar justificată de faptul că Gala Oscar este unul dintre cele mai mari evenimente televizate difuzate în întreaga lume.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite