Dan Puric, despre Centenar: „În afară de Biserică, totul a fost un fiasco“

Dan Puric, despre Centenar: „În afară de Biserică, totul a fost un fiasco“

Dan Puric

Actorul şi regizorul Dan Puric, în vârstă de 59 de ani, s-a declarat dezamăgit de modul în care a fost marcat Centenarul României, fiind de părere că singura mare realizare a fost sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Puric a susţinut conferinţa „Jertfa unirii noastre“ într-o biserică din Sibiu, la care au asistat câteva sute de credincioşi, dar şi Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, potrivit Agerpres
 
Printre altele, artistul a criticat modul în care a fost comemorat un secol de la Marea Unire din 1918: „Vorbim despre Centenar. (...) Realizaţi şi dumneavoastră că în afară de Biserică, totul a fost un fiasco, un compromis tragic, o incapacitate publică de a ne apropia sufleteşte şi moral de cei de acum o sută de ani, care au intrat sub glie ca noi să fim demni, întregi şi liberi“.
 
Actorul a mai declarat că acest Centenar „a fost o probă de foc“ pentru poporul român, care trăieşte „vremuri cumplite şi confuze“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: