Dan Negru, atac la actorii din spectacolul de teatru care a pus Patriarhia pe jar: „Par o gaşcă de analfabeţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Negru FOTO Antena 1
Dan Negru FOTO Antena 1

Dan Negru i-a criticat, printr-un mesaj pe Facebook, pe actorii din spectacolul de teatru „Eu sunt. Şi?“, despre lagărele de concentrare pentru homosexuali din Cecenia, prezentat în prima zi a Festivalului Cluj Pride 2019 şi care a indignat Patriarhia Română.

Într-un text pe Facebook, prezentatorul postului Antena 1 a afirmat că actorii care au indignat feţele bisericeşti „par analfabeţi fără cultură generală“, făcând referire la faptul că în Cecenia populaţia majoritară este musulmană şi nu creştină. 

„S-a iscat iureş cu piesa aia de teatru în care actorii miştocăresc o icoană a lui Iisus şi hainele monahale creştine spunând că astfel iau apărarea homosexualilor persecutaţi în Cecenia. Or fi actori, dar par o gaşcă de analfabeţi fără cultură generală dacă nu ştiu că în Cecenia majoritari sunt musulmanii şi nu creştinii şi prigoana homosexualilor e făcută acolo de musulmani şi nu de creştini!“, a scris Dan Negru. 

„Acu’ că au aflat, nu i-aş sfătui deloc să miştocărească şi însemnele islamului, indiferent de ce cred ei că au sub budigăi“, a mai spus prezentatorul TV.   

În cadrul spectacolului, care a devenit ulterior subiect de controverse în mediul online, actorii apar pe scenă în chiloţi şi acoperiţi cu obiecte vestimentare specific călugăreşti în timp ce mănâncă slănină cu ceapă pe o icoană.

Potrivit descrierii spectacolului, realizat de Asociaţia Reactor, acesta porneşte de la situaţia lagărelor de concentrare pentru homosexuali din Cecenia şi expune perspectiva locală/naţională asupra acestui subiect polemic.

„Eu sunt! Şi?“ abordează problema identităţii sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică şi aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecţii individuale şi colective.

„Conţinând elemente de performance, tinde spre o exprimare exacerbată a ideilor noastre cu privire la condiţia comunităţii LGBT. Spectacolul este un test de onestitate şi curaj atât pentru echipă, cât şi pentru public“, se arată în descrierea spectacolului.

De altfel, Patriarhia Română a transmis, printr-un comunicat, că spectacolul este un „act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice“ şi că ofensează public simbolurile religioase. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite