Cum vrea prinţul William să se implice activ în lupta împotriva pandemiei de coronavirus: a luat decizia după ce tatăl său s-a îmbolnăvit

Cum vrea prinţul William să se implice activ în lupta împotriva pandemiei de coronavirus: a luat decizia după ce tatăl său s-a îmbolnăvit

Prinţul William vrea să redevină pilot pe o ambulanţă aeriană FOTO Getty Images

Prinţul William (37 de ani), moştenitor al coroanei regale a Marii Britanii, vrea să ia parte la lupta contra pandemiei de coronavirus din prima linie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul William şi-a exprimat dorinţa de a-şi relua activitatea de pilot pe o ambulanţă aeriană pentru a se alătura luptei împotriva pandemiei de coronavirus. 

Ducele de Cambridge a petrecut doi ani ca pilot la bordul Ambulanţei Aeriene a Angliei de Est, din 2015 până în 2017, înainte de a demisiona pentru a ocupa mai multe roluri regale în numele Reginei.

Acum, el vrea să revină pentru a ajuta în această situaţie de criză majoră, deşi îndatoririle legale l-ar putea împiedica să facă asta, scrie The Sun.

Prinţul William a făcut această mărturisire în timpul unei vizite la un centru de apel NHS din Croydon, sudul Londrei, în cursul lunii martie. 

„William s-a gândit serios să se întoarcă ca pilot de ambulanţă aeriană pentru a ajuta în actuala pandemie. Ştie că toată ţara îşi face bine treaba şi vrea să ajute. Dar este complicat, deoarece a fost înlăturat de la acest job, ca să poată deveni funcţionar senior al familiei regale. Această dorinţă este şi mai importantă acum, având în vedere că Charles s-a îmbolnăvit, şi Harry este plecat cu Meghan. Dar William este dornic să facă orice poate pentru a ajuta“, a declarat o sursă apropiată familiei pentru tabloidul The Sun.

 Prince William wants to return to his air ambulance duties to serve the country during the coronavirus crisisPrinţul William a lucrat vreme de doi ani ca pilot la bordul Ambulanţei Aeriene a Angliei de Est FOTO Getty Images

 Prince William stepped down from the East Anglian Air Ambulance service to carry out full-time royal duties in June 2017Prinţul William a lucrat vreme de doi ani ca pilot la bordul Ambulanţei Aeriene a Angliei de Est FOTO AP:Associated Press

Tracy Pidgeon, o angajată a spitalului londonez vizitat recent de Prinţul William, a dezvăluit că acesta a întrebat despre cât de ocupaţi au fost cei care compun corpul medical. „I-am spus că toată lumea a lucrat foarte mult. A spus că-i lipseşte activitatea de pilot pe elicopterul medical“, a mai declarat Tracy Pidgeon.

De altfel, la începutul acestei luni, William patronează  London Air Ambulance Charity, care a fost înfiinţat în 1989 şi oferă asistenţă rapidă de urgenţă în Capitală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: