Cum a sfidat-o prinţul Harry pe Regină: ce l-a rugat suverana înainte de a face publică vestea că se rupe de familia regală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Harry ar fi sfidat-o pe regina Elisabeta, care l-a sfătuit să nu facă publică decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice înainte de a avea discuţii amănunţite privind planurile de viitor.

Casa regală britanică se confruntă cu o adevărată criză de imagine după ce ducii de Sussex, Harry şi Meghan, au anunţat în mod neaşteptat faptul că renunţă la statutul lor şi implicit la majoritatea îndatoririlor regale pentru a-şi dobândi independenţa financiară.

Potrivit presei britanice, Regina Elisabeta a II-a este dezamăgită şi chiar furioasă de această decizie, mai ales că a fost luată prin surprindere. Se pare că, imediat după ce s-a întors din vacanţa de şase săptămâni din Canada, prinţul Harry a cerut o întâlnire cu regina în care a anunţat-o de hotărârea luată împreună cu soţia sa. Suverana l-ar fi rugat să amâne un anunţ oficial pentru a avea discuţii în sânul familiei şi pentru a stabili împreună toate detaliile importante care survin în urma unei astfel de rupturi.

Prinţul Harry a ignorat însă sfaturile bunicii sale şi a făcut anunţul la scurt timp după întrevedere, şocând-o de-a dreptul pe regină, care ar fi aflat cu doar câteva minute înainte de a deveni totul public. De altfel, fratele lui Harry, prinţul William, şi tatăl lor, prinţul Charles, au primit o copie a declaraţiei ducilor de Sussex cu 10 minute înainte de a fi publicată pe contul lor de Instagram.

Un senior al familiei regale a declarat presei că regina şi restul membrilor sunt profund dezamăgiţi de atitudinea ducilor de Sussex, iar o altă sursă de la Palatul Buckingham a mărturisit că anunţul cuplului a produs unde de şoc, tristeţe şi furie în interiorul familiei.

Tot presa britanică notează că Harry şi Meghan ar fi luat decizia în secret, în timpul vacanţei din Canada, şi nici măcar echipa lor de presă nu ar fi fost consultată în acest sens.

„Nivelul de trădare a fost uimitor şi toţi membrii familiei regale, de la regină în jos, consideră că au fost înjunghiaţi pe la spate“, a precizat o sursă. De asemenea, experţii regali critică dur pasul făcut de ducii de Sussex, fiind de părere că o asemenea schimbare nu poate fi făcută peste noapte şi, mai ales, fără consultări serioase cu regina. 

Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. Nu este însă clar dacă vor mai primi susţinere financiară din partea prinţului Charles, care anual dă câte 2 milioane de dolari fiecăruia dintre fiii săi. 

Deşi renunţă la rang, ei nu au specificat dacă sunt gata să renunţe şi la titlul de duci. De asemenea, ei vor să-şi păstreze reşedinţa oficială din prezent, Frogmore Cottage, care a fost renovată anul trecut cu zeci de milioane de dolari din bani publici. 

La scurt timp după anunţul şocant, Palatul Buckingham a confirmat printr-un comunicat sec că au loc discuţii cu cei doi: „Discuţiile cu ducele şi ducesa de Sussex se află într-un stadiu incipient. Înţelegem dorinţa lor de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor necesita timp“.

 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite